Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любители на кучета - 125

  • 25 308
  • 748
# 735
Мерси за темата.
Хубав бебок си имаме.
Туиг, супер новина.
Биляна, много тъжно, но ще си намери дом кученцето.
Естела, супер, че е по-добре тухличката.
Моят е изкъпан, че пак е с обриви. Още не сме почнали терапията, но вече не търпи отлагане.
Виж целия пост
# 736
Естела, радвам се, че е добре душичката!

И аз видях обявата за визлата. Много ми е мъчно. Горкото кученце!
Аз съм се зарекла, че следващото куче ще е от приют. Обичам си глезаната, разбира се, но искам да дам шанс на някое изоставено животинче.
Преди време като разбрахме, че нямаме право да гледаме куче в квартирата и се чудех дали да не стана доброволец в някой приют или приемно семейство за кученца в беда. Предупредиха ме обаче, че е желателно да имаш опит с кучета и да знаеш как да реагираш в разни ситуации.
Та лека полека събирам опит и някой ден ще съм готова да помагам.

За момента се чудим дали да не се заемем да гледаме чужди кучета вкъщи. Хем да помогнем на някой, имал щастието да пътува, хем нашата Рилка да си има компания вкъщи,а и за игра навън. Последно време става все по-трудно да намерим други кучета и енергията започва да избива на всички посоки.
Виж целия пост
# 737
Благодаря за хубавата новина, ТуиГ!
 Моята не е такава - вчера мъжът ми ми показа , че търсят осиновители за 4годишна визла, чиито стопанин е починал. Като знам как се привързват...

Сигурна съм, че визльо ще позволи да бъде обичан от друг и стискам палци скоро да е при новия си човек.
Толкова много исках визла преди години. И имаше една за осиновяване, но Туигълов не беше готов за куче тогава. Това беше най-дългото сърдене, което съм правила. Един месец си говорех с него служебно и студено. Много ми беше мъчно, че не ми позволи да кандидатстваме за нея. Като малко дете се радвах по-късно, когато при екскурзията ми до Лондон в Уестминстърското абатство имах възможността да погаля две визли, които живеят там. Още си пазя снимки със стъпките от мокрите им лалапички по един от коридорите в абатството.

Радвам се, че Каду е по-добре и приветствам новодошлите!
Скоро минаха и рождени дни, които не успях да честитя навреме и моля да ме извините за това.
Виж целия пост
# 738
Радвам се, че Каду е добре, представям се как сте се притеснили. Моята Бела тази сутрин също ме събуди повръщайки, но тя още в 6 часа като се върна от първото излизане с мъжа ми дъвчеше нещо и като посегнах да ѝ го взема веднага го глътна. Оказа се нещо много твърдо, като някакъв строителен материал...изобщо вече година и един месец в къщи и няма никакъв напредък по отношение да не яде каквото ѝ попадне, навик, усвоен от месеците живот на улицата.
Интересно ми стана, че са ви препоръчали БАРФ, за да отслабне...аз досега не съм срещнала подкрепа от нито един ветеринарен лекар за това хранене, но продължавам на храня Кари така. Май сте от Варна, кой доктор ви го препоръча? За Бела явно наистина се оказа противопоказно, защото след известно време на БАРФ получава диария и повръщане, голяма отпадналост...като го спряхме и минахме на консерви всичко си дойде на мястото....пробвано няколко пъти през големи интервали от време и винаги на около десетия ден се разболяваше и то никак леко. Обаче Кари продължава да дебелее славно, въпреки ограничените порции БАРФ и прилича вече не на тухличка, а на табуретка. Наистина нямам вече никаква идея какво да правя с нея, разхождаме ги и двете по няколко часа на ден и много внимаваме какво ядат. Бела обаче си остана дребна и кльощава, изключително подвижна и много добра бегачка, трудно някое куче може да я стигне, въпреки че е супер дребна.
Вчера се опитах да ги снимам двете, но не става, все някоя гледа в друга посока. Пускам ви ги, макар че снимките въобще не се получиха.


Виж целия пост
# 739
От Варна съм, да, а доктора е Филипов, от Клиника Филипови.
Няма да я слагам на БАРФ, просто ще й намаля кашкавала, а сега, два-три дни ще е на лечебна храна, заради стомахчето, ако го е раздразнила с повръщането.

Лютиче, кое е по-хубаво от едно кученце? 😂
Виж целия пост
# 740
5 кученца? 😃
Виж целия пост
# 741

😂😂😂

Щях да напиша две 😂😂
Виж целия пост
# 742
Внимавай какво си пожелаваш Wink
Vanillа, много хубави калпазанки!
Виж целия пост
# 743
Обещах ня ММ след първото куче да има пауза за бебе. Иначе ако има още едно куче и сигурно няма да имаме сили за деца Grinning
Виж целия пост
# 744
Нищо подобно, човек става по-дисциплиниран ...мениджър и разпределя по-добре задачите Satisfied
Виж целия пост
# 745
Нищо подобно, човек става по-дисциплиниран ...мениджър и разпределя по-добре задачите Satisfied

Това го знаем. Освен това:

1. Трябва да забавляваме - играчката се носи и се бута в лицето. Няма вариант да  е се играе.
2. Нощем ставаме да завиваме. Това в случай, пе искаме да спим необезпокоявани поне 1-2 часа. Ако не е завита, ни тормози през 30 мин и все пак ставаме.
3. Организационните ни умения се подобриха доста. Вече се уговаряме кой я разхожда сутрин, кой вечер. Кой ходи на работа рано и кой късно. И всичко тлва за да не стои преклено дълго сама. А и знаем, че ако се разсърди, ще отиде и демонстративно ще се изпикае на леглото (било то нашето или нейното).
4. Като е разстроена и ежедневието ни се върти около нея. Даже последният път за всеки случай слагах памперс.

И още няколко такива истории...
И хората после ми се сърдят като сравнявам техните бебета с моето куче. Ми извиняеайте, ама колко по-разлипно да е?
Виж целия пост
# 746
Минеш ли курса с куче, все едно си минала и почти този за деца, изключая варицелата Satisfied
Виж целия пост
# 747
Обещах ня ММ след първото куче да има пауза за бебе. Иначе ако има още едно куче и сигурно няма да имаме сили за деца Grinning

Вземи си още едно, то бебето само ще дойде ❤
Виж целия пост
# 748
Готова е НОВАТА ТЕМА. 🤗
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия