Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Гласуване за Книга на 2021 година

  • 7 374
  • 117

Анкета

Гласуване за Книга на 2021 година

Опции:

* Гласуването приключено: пн, 31 яну 2022, 19:00
* Може да изберете максимум 3 опции.

# 45
От номинираните книги съм чела само 2,за тях и гласувах.Но пък си набелязах и такива,които да прочета тази година като приключа с това, което съм почнала в момента.
Виж целия пост
# 46
Може би ще е добре към заглавието на тази анкета да се добави "прочетени през".

Ето това е наистина добро предложение за следващата година!
И аз си мисля, че е редно да гласуваш за книга, която си чел през годината, но пък така се ограничава доста изборът. От предложените за номинация  тази година съм чела само Устоите, но пък ми е в топ-а и ще гласувам за нея.  Simple Smile Чудя си дали да си избера и от другите, които съм чела предни години Rolling Eyes
Странно, Глина имаше най-много номинации, пък сега пада доста надолу Rolling Eyes
Ще ми е интересно да видя крайния резултат Simple Smile
На мен в този вид ми харесва класацията, защото рядко чета новоиздадени книги Simple Smile
Виж целия пост
# 47
Аз пък разбирам правилата така - номинираш книга, която си чел през годината, но гласуваш за книга, която попада в класацията, без значение ти лично кога си я чел.
Виж целия пост
# 48
Аз пък разбирам правилата така - номинираш книга, която си чел през годината, но гласуваш за книга, която попада в класацията, без значение ти лично кога си я чел.
То затова всяка година печели Бакман или Хосейни Simple Smile
П.П.  Бакман не е печелил Astonished Предимно Кинг и Хосейни.
Виж целия пост
# 49
Като гледам гласуването дотук, тази година няма да е така ☺
Виж целия пост
# 50
И моята логика е номинираш четена през годината, гласуваш за четена от номинирани те, независимо кога.
Бакман не е печелил Open Mouth?
Виж целия пост
# 51
Предполага се, че гласуваш за тези книги, които са ти харесали. Аз Уве съм я чела, ама не гласувам за нея.
Виж целия пост
# 52
Чисто информативно искам да споделя нещо. Забравих да номинирам "Дървото на лъжите", от Франсис Хардинг, но книгата ми хареса много.
Скрит текст:
Има философия в нея, също и неочаквани обрати. Действието започва бавно, но постепенно увлича. Има елемент на мистицизъм и в същото време криминален сюжет. Действието се развива в Англия, но като гледам май е Англия отпреди 2-3 века. има карети и какво ли не.
Ако някой се интересува от такъв тип литература може да прочете книгата, не само че не е лошо, но дори е доста добра (според мен)

Иначе "Институтът" и аз я четох, ама не ми допадна. Вкусове всякакви. Сто пъти бих предпочел "Мъртвата зона"

иначе и моята логика е такава - номитираш четени през годината, и когато се събераш различни номинации от това какво всички сме чели през годината, гласуваш за нещо, което си прочел (дори да не е през годината) и ти е харесало.

Ако трябва да гласувам, само за издадени книги през изминалата година, никога не трябва да гласувам за никоя, защото обикновено чакам 2-3 години - да им падне цената или да се появят в Читанка/Рулит. Сигурен съм, че не съм единствен.
Виж целия пост
# 53
Това е едната причина, но има и друга - откриваш някой автор заради последната издадена или преиздадена и понеже ти харесва, търсиш и по-стари негови. Аз поне, когато много харесам дадена книга, винаги търся и други от автора.
Виж целия пост
# 54
Или пък гласуваш по-нестандартно (като мен) - за непрочетени все още, но с намерение да бъдат прочетени, набелязани преди време книги, които ти изглеждат по-стойностни от други, които са прочетени вече (вкл. предходната 2021 година) и са в листата за гласуване.
Виж целия пост
# 55
струва ми се, че повечето хора не биха гласували за нещо, което не са чели лично (изключенията не важат). Рекламите може да са много подвеждащи. Всеки има собствено вкус. Нееднократно ми се е случвало масовото мнение, да харесва някоя книга/поредица, а аз да не я харесам.
Виж целия пост
# 56
Внимателно подбирам, когато нещо харесам (особено сега за оценяването) и чета отзиви от различни места. Всъщност обяснявам защо така гласувах, а предполагам не съм била единствената. Или не трябва тези, които не сме чели дадената книга, пък изобщо да гласуваме. Мога, струва ми се, все още да изтрия гласа, ако е необходимо.
p.s.- видях, че мога и се коригирах, изтрих моя вот.
В никакъв случай не призовавам да е практика и затова се поправям,  (единствената причина беше, че сред оставащите книги нямаше такава, която съм чела и харесала достатъчно).
Скрит текст:
Нито пък рекламирам каквото и да е, защото никъде в предните ми коментари не съм посочила въпросните две книги, които бих предпочела. Все пак, от миналогодишните прочетени книги, в goodreads в една от категориите е на първо място книга, която не фигурира тук в анкетата и съм прочела, а и наистина харесвам много 😉.
Виж целия пост
# 57
Чела съм 9 от номинираните тази година книги- 7 тази година. Една от книгите за които  гласувах е Уве, която четох едва ли не когато излезе. Просто тя е за мен по-добра от останалите. Другите две са Пилат и Още броя дните. Тях четох тази година.
Виж целия пост
# 58
Eто и моята равносметка

Глина   Виктория Бешлийска   - не
Холандската къща    Ан Пачет   да, 2020 г.
Олив Китридж -  Елизабет Страут  - да, 2021г.
Пилат  -  Магда Сабо  - не
Тревожна кръв   Робърт Галбрейт   - не
Клара и слънцето   Казуо Ишигуро  - да, 2021г.
Аз още броя дните  -  Георги Бърдаров   - не
Кестеновия човек  - Сьорен Свайструп  - да, 2020г.
Хана  - Алена Морнщайнова  - да, 2021г.
Тревожни хора  - Фредерик Бакман   - не
Орикс и Крейк   Маргарет Атууд   - да, 2021г
Институтът  - Стивън Кинг - да, 2019г
Човек на име Уве  - Фредерик Бакман   - не
Глад   Алма Катсу   - да, 2019г
Изхвърлени в Америка - Джанин Къмингс   - да, 2021 г.
У4М   Джонатан Баркър   - само 1-вата книга
Зулейха отваря очи   Гюзел Яхина  - да , 2018г.
Един аристократ в Москва   Еймър Тауълс   - не
Крехко равновесие   Рохинтън Мистри   - да, 2019г.
Устоите на земята   Кен Фолет   - не

Т.е. 12 книги съм прочела от тези, от които избираме Simple Smile
Виж целия пост
# 59
Колко сме различни хората!Четири твои "не" за мен са "да" и 2 "да" са "не". Не отричам качествата на книгите. Всяка от  споменатите е с някакви достойнства /според мен/. Но при мен донякъде е въпрос и на сравнение. Не бих гласувала за Кестеновия човек, при положение, че преди него съм чела Юрт и Русенфелд или Несбьо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия