Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Гласуване за Книга на 2021 година

  • 7 429
  • 117

Анкета

Гласуване за Книга на 2021 година

Опции:

* Гласуването приключено: пн, 31 яну 2022, 19:00
* Може да изберете максимум 3 опции.

# 75
Бьорнстад ми е любимата (засега) на Бакман. Абсолютен бисер е тази книга и аз съжалявам, че не се класира за гласуване. Предполагам, че не са я чели повечето и това е причината.
Виж целия пост
# 76
От номинираните си набелязах за четене

"Орикс и Крейк" на Маргарет Атууд
и
"Крехко равновесие" на Рохинтън Мистри

Останалите заглавия не ме привлизат.
Банални са ми всякакви кримки, семейни и любовни драми
а Бакман ми е скучен


В края на миналата година открих Колсън Уайтхед с "Харлемски рокади", която продължавам да чета
страхотен писател

Имаше номинирана неговата "Подземна железница", но не влезе в гласуванията, със сигурност ще си я взема
Виж целия пост
# 77
Бьорнстад ми е любимата (засега) на Бакман. Абсолютен бисер е тази книга и аз съжалявам, че не се класира за гласуване. Предполагам, че не са я чели повечето и това е причината.
Опитах се да я чета, но много ме отблъснаха милите работливи емигранти. Няколко пъти я започвах и не успявах да преодолея повече от една четвърт.
Аз съм изненадана, че  "Орикс и Крейк" на Маргарет Атууд събира толкова малко гласове.
Виж целия пост
# 78
Може би не е четена от много хора - аз например не съм я чела още и всъщност ако не беше другата тема, след "Разказът на прислужницата" намаше да погледна друга книга от М. Атууд. За 2022 съм планирала "Ясновидката" и после може би ще потърся и "Орикс и Крейк".
Виж целия пост
# 79
Всичко много хубаво, само дето става ясно, че се гласува едно към гьотере( извинете за лошия френски). Няма как да избягаме от това, нито пък е необходимо да променяме нещо в номинациите и гласуването. Само не считам за честно в номинация за книга на годината да гласуваш за непрочетена или набелязана за четене книга. Не виждам абсолютно никаква логика в това.
Виж целия пост
# 80
iveto_11,
Аз също когато я започвах се чудех какъв е този янг АДълт и аха да я оставя, но добре че продължих. Пробвай някой път отново.
Орикс и Крейк не съм я чела, ослушвам се още.
Виж целия пост
# 81
Не можем да знаем всеки, който е дал вот в анкетата как е гласувал, след като малко са потребителите, които са писали какво и как са избрали, за да генерализираме
Скрит текст:
(за себе си писах по-назад как бях гласувала, обясних мотивите си, както и че си отмених впоследствие вота и не участвам в гласуването сега, а само следя).
Анкетата е отворена за всеки с достъп до темата, а няма как да се провери (както в сайтове, където се отбелязват прочетените през годината книги и кои конкретно са те), дали всеки гласувал е прочел точно през дадената година някоя книга, която е избрал.

Но пък в крайна сметка не е ли по-важното така да си обогатим впечатленията със заглавия, които или сме подминавали, или поради някакви причини пропускали, а си заслужава да бъдат прочетени?
 (За себе си  мога да кажа, че малък списък вече съм направила с такива и от тази гледна точка темата ми е много полезна.)
Виж целия пост
# 82
Гласувах за "Тревожна кръв" - Робърт Галбрейт. Чела съм изцяло само нея от номинираните. Хареса ми цялата поредица.
 Опитвала съм и още няколко от номинираните, но не ги и дочетох, просто някои не са били моите, други ще чакат своето време. Случвало ми се е една книга да не ми хареса сега, а след годни вече точно обратното. Така че няма лоши книги за мен. Има някои, с които  ще се видим нататък , а други ще отидат при по-подходящ читател от мен. Аз лично харесвам книги от почти всякакъв жанр.
Точно това е магията на книгите, всяка книга си намира дом в нечие сърце. Аз лично затова и не критикувам какво четат другите. Четенето е удоволствие и такова трябва да си остане. Да ни свързва, да ни прави по-добри. А пък, който не харесва някоя книга, жанр да продължи нататък, без да обижда другите.
Виж целия пост
# 83
Чела съм само седем от номинираните книги и естествено изборът ми се свежда
единствено сред тях.  Гласувах за двете, които аз номинирах и съответно съм чела през 2021 и за "Институтът", която съм чела през 2020.
И според мен е абсолютно недопустимо да гласуваш за книга, която не си чел. Не мога да си представя кой и с каква цел би го направил.
От непрочетените си набелязах някои, които си мисля, че биха ми харесали.
Виж целия пост
# 84
Прочела съм няколко книги от номинираните, но все още няма да гласувам. Искам да прочета и "Един аристократ в Москва" и тогава ще отбележа моите 3.
Виж целия пост
# 85
За мен , темата "Гласуване за Книга на 2021 година" е съвсем ясно формулирана. При положение, че имаме теми / и пишем в тях/  " В момента чета", "Последните 5 прочетени книги" и "Номинация за книга на 2021", в която всеки номинира отново прочетена през годината книга, темата за гласуване е естествено продължение и обобщение на горните три. Да обясняваме как и защо сме гласували не интересува никого - писане на халос.
Виж целия пост
# 86
Аз пък харесвам точно аргументите за гласуване. В случая няма да участвам, защото никоя от прочетените от мен книги от списъка не ми е допаднала толкова, а на олимпийски принцип не ми се участва. Обаче продължавам да неудоумявам, каква е логиката да се номинират книги, прочетени през миналата година и след това да има гласуване, в което, както стана ясно, участват хора, причели същите книги през различни години - губи се идеята книгата да е прочетена през определена година.
И мен ме чака "Аристократ"-ът, стана ми любопитен от форума и виждам, че има висок рейтинг. Ако не беше препоръката на Тарталета, признавам, нямаше да го забележа.
Виж целия пост
# 87
За мен логиката е да се заостри вниманието към дадена книга, която някои хора са прочели поради една или друга причина през въпросната година.
Пример давам с "Крехко равновесие" - книга, която ми е харесала много, която съм чела през 2019г., но която сега попада в селекцията за гласуване.
Това са моите мотиви. Другите хора може би имат други аргументи Simple Smile
(Другите две книги , за които гласувах , съм чела през 2021г.)
Виж целия пост
# 88
Когато номинираме книга, е логично да е прочетена в настоящата година, но когато вече гласувам и моите 5 не са всички в списъка, тогава ще допълня гласуването си с някоя, която съм прочела преди, но заслужава да бъде включена в моето гласуване. Всъщност, като препрочетох, виждам че това са аргументите и на Happy Mijjj ツ. Но да гласуваме за книга, за която Х, Y  или Z и написал впечатления и предполагаме, че ще ни хареса .....малко идва ....да се намираме на писане. Точно затова намирам обясненията за излишни. Всеки да си чете заглавието на темата, да мисли / или да не мисли/ и каквото измисли-това да посочва.
Не ми се връзвайте . Пишете каквото и където искате. На мен ми е приятно тук.
Виж целия пост
# 89

И мен ме чака "Аристократ"-ът, съана чи любопитен от форума и виждам, че има висок рейтинг. Ако не беше препоръката на Тарталета, признавам, нямаше да го забележа.
О, поласкана съм! Аз по принцип избягвам да препоръчвам книги с чиста съвест, защото знам, че вкусовете на всички ни са различни. Но тази книга съвсем съзнателно и чистосърдечно я препоръчвам Simple Smile А ревютата са ми скромни, неиздържани и ги пиша за себе си, нищо, че често ги споделям тук.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия