Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през февруари

  • 91 090
  • 3 179
# 150
Гледала ли си темите в готварския? Има много идеи.

Основно там гледам. Ама информацията е океан. Не изглежда сложно, ще видим, като се захвана.
Попи, за да не се удавиш в океана, гледай какво пише един потребител, мисля, че се казваше батето. Може и да бъркам името, дори не зная дали е активен в последно време, но това няма значение, защото той има един великолепен блог - Дзверски вкусно. https://batimiti.blogspot.com/ Това е страхота енциклопедия за мръФФФки и какво да направиш с тях. Личи си, че е ценител и знае какво прави.
Виж целия пост
# 151
Уиш, баш него чета. Но творчеството му е грандиозно. А и покрай него бая съфорумки са се включвали с рецепти и идеи...абе години форумски труд е кипял и продължава да кипи по темата. Евала само мога да кажа.
Виж целия пост
# 152
Попи, ти купи ли шунковара? Бравос ако си, аз се каня от не знам колко години вече...
Виж целия пост
# 153
Аз купих и нито веднъж не съм го ползвала.
Виж целия пост
# 154
Ooo, Ули, не бързай. И аз периодично се захващам да чета за шунките, та има време. Laughing Предполагам, че като ме заболи отново портмонето след поредния пазар, ще "финализирам проекта".
Виж целия пост
# 155
Попи, моя приятелка си купи шунковар. Направи два пъти и се отказа. Каза, че много занимавка за нищожно парче шунка. Уточнявам, че не съм виждала шунковара и не знам, дали има по - големи.

Момичета, при липсата на кой витамин, се напукваха ъгълчетата на устните?

Оставих 100 кинта за една пяна за измиване, крем и капки за очи. Мрън.
Виж целия пост
# 156
Попи, иди в блога на Големия Дзвер. Там той има рецепти за варена и за печена шунка на ниска температура, така че да стане като купешката. Термометър е задължителен, но си струва много. Правила съм и е за предпочитане пред шунковара, с който излиза едно малко парче, което се омита моментално.
Виж целия пост
# 157
А без термометър дали ще стане?
Виж целия пост
# 158
Сирос, витамини от б-групата!
Виж целия пост
# 159
Уиш, благодаря, довечера ще чета. Ако мога да мина с един термометър, ще е най-добре.
Виж целия пост
# 160
Минах през личната, щото ми свършиха АД, посреща ме рускинчето с напевния си акцент – Ооо, Карамела, ти отдавна не идвала, глава пак боли?
МХМ,  смотолясвам криво, щото проклетия главобол е визитната ми картичка и не мога да спя, добавям.
Дай мерим кръвно, да, малко високо. Вдигай дрехи преслушвам. Гърди чистъй, гърло малко червено. Вземеш Трахизан за гърло.
Ама аз искам АД, щото полудявам!
Защо, Карамела, защо! Имаш хубаво дете, Халапеньо раскошнъй млад человек, мама вече не болна от Ковид, А твой муж гледа тебе като писано яйце, нали? Вози те с кола навсякъде. Работа има, има хубаво да ядеш! Не дава още лексотан! Може валидол…добре изписвам и серопрам, но само при нужда!!! След четири пять дни ела пак да  видя тебе, нали?
Ма как след пять дни, бе, ще идвам всеки ден да ми разказва за приказния живот, който живея!
Начи, щом не съм гладуващо африканче НЕ може да имам проблеми! ТакаЕверноЕ! Някои прозрения са толкова разтърсващи, че  след като ги чуя ми коства огромно усилие на волята и железен характер за да се удържа да не забия тъпа вилица в слепоочието си.
Попи, ще й изям дупето на малката буболечка! Heart Eyes
Виж целия пост
# 161
А без термометър дали ще стане?
Мисти, може да стане, но на фурна. За тенджера е много пипкаво да следиш температурата да е точно преди завиране, но да не завира през цялото време. Не'ам нерви за това. Слагаш го, увито като бонбон в хартия за печене, на 80 градуса (не съм сигурна дали това е точната температура, но май да) за цялата нощ. Ако имаш достатъчно опит, можеш да го усетиш по това как поддава на натиск. Но най-лошото, което може да стане, ако го изпуснеш, да имаш просто печено месо. Така че, на принципа "проба-грешка" и като си познзваш фурната, ще го нагодиш.
Виж целия пост
# 162
Шунковар е онзи цилиндричен съд, нали? В тенджера ли се слага това чудо? Много сложна ми се струва тази работа с шунката.

Пих кафе и въпреки това клюмам пред екрана. Добре, че съседите отгоре не спират да стържат със столове по пода, че да ме държат будна.

При мен вече не остана и снежинка. По едно време покривите леко се белееха, вече и по тях се стопи. А сутринта си представях как излизам да се поразтъпча, а снегът хрущи под краката ми.
Виж целия пост
# 163

В пет МУ ме ядоса и се поскарахме,после се погушкахме и се сдобрихме.Абе карантинни дни,ко да прайш .


Кекса сдобрява.
Виж целия пост
# 164
Ааа, Уиш, на фурна, да...може да се пробвам някой ден Simple Smile а с какво се омазва? Подправки, сол?

Скокнах да купя лекарства на съседка.

Снощи хубу го измислих за ядене, ам довечера? Синко с тия протеини ще ме сбърка Simple Smile имам пилешко филе още, ам така сухо на тиган не ми се ще....със сметана го недолюбва, та ще мисля.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия