Шоколадова торта с рула - стъпка по стъпка!

  • 310 168
  • 1 104
# 780
Leo, а и всички , които са правили тази тортичка във вариант с кисело желирано мляко, моля помогнете: Колко време мога да я държа извън хладилник след като е престояла 10 часа там?
За да съм по разбрана да обясня : Направих смес с кис. мляко, желатин, ягоди и пудра захар. Наредих рулата и изсипах. Понеже правих две по-малки тортички (с различна форма от оригинала), докато правех дъното на първата крема останал в купата взе да се сгъстява, от това правя извод че в хладилник до утре ще стегне. Обаче, искам да ги декорирам едната с вафлени пурички и фигурки от захарно тесто, а другата ще е с чаршаф и човече от захарното тесто и понеже нито пуричките ,нито фигурките мога да бутна в хладилника, за да не се скапят питам:
Колко време ще издържи желираната смес на стайна температура?
Изобщо това , което се е стегнало в хладилника има ли вариант да се отпусне до течно състояние, да не поднасям попара?
Мога ли да декорирам тортата и да стои така в кухнята половин ден или да я украсявам непосредствено преди поднасяне?

Извинете че толкова се задълбочих, но много искам да не се изложа Embarassed

Предварително ви благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 781
Момичета, и аз спретнах тортичката и сега е в хладилника, ама нямам търпение вече да я пробвам Simple Smile ако резултатът е добър, ще сложа снимки, да се пофаля Laughing
Виж целия пост
# 782
sunkiss, очакваме с нетърпение! Wink Grinning

Виж целия пост
# 783
Leo, а и всички , които са правили тази тортичка във вариант с кисело желирано мляко, моля помогнете: Колко време мога да я държа извън хладилник след като е престояла 10 часа там?


Предполагам вече е късно, но да ти кажа, че няма да се разтече щом е стегнала веднъж.
Виж целия пост
# 784
Използвайки идеята  за тази чудесна торта,направих следният лесен вариант.Използвах 4-5 кроасани с шоколад и 1 крем на д-р Йоткер,ванилия-без варене.Полях леко стените на купата с приготвения крем,наредих нарязаните на филийки кроасани(един ред) и поръсих със стафиди.След това отново крем ,кроасани и т.н.,докато свършат продуктите.След това сложих в хладилник за около 12 часа.Стана изключително бързо и лесно.Следващият път мисля да сложа и парченца банани.
Виж целия пост
# 785
Използвайки идеята  за тази чудесна торта,направих следният лесен вариант.Използвах 4-5 кроасани с шоколад и 1 крем на д-р Йоткер,ванилия-без варене.Полях леко стените на купата с приготвения крем,наредих нарязаните на филийки кроасани(един ред) и поръсих със стафиди.След това отново крем ,кроасани и т.н.,докато свършат продуктите.След това сложих в хладилник за около 12 часа.Стана изключително бързо и лесно.Следващият път мисля да сложа и парченца банани.

Май нищо не разбрах.Снимка?  newsm78
Виж целия пост
# 786
Използвайки идеята  за тази чудесна торта,направих следният лесен вариант.Използвах 4-5 кроасани с шоколад и 1 крем на д-р Йоткер,ванилия-без варене.Полях леко стените на купата с приготвения крем,наредих нарязаните на филийки кроасани(един ред) и поръсих със стафиди.След това отново крем ,кроасани и т.н.,докато свършат продуктите.След това сложих в хладилник за около 12 часа.Стана изключително бързо и лесно.Следващият път мисля да сложа и парченца банани.
След като няма желатин не се ли разпадна? newsm78
Виж целия пост
# 787
А може би не е правена в купа а в тава...
Виж целия пост
# 788
А може би не е правена в купа а в тава...
Ами  newsm78пише ,че поляла стените на купата.
Виж целия пост
# 789
Да,права си....ами тогава незнам.Но и аз си мисля че ако е без желатин няма как да стегне и да стане. Thinking
Виж целия пост
# 790
Предполагам, че ако е по-гъст крема, ще задържи известно време. Аз съм правила с обикновен крем от прясно мляко и нишесте. Стана, но след време започна да се сляга, т.е. да става по-плоска и по-широка, беше в средата на юни.
За да не се повтарям, ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=141085.msg9174610#msg9174610


А за желатина... Правих оригиналната описана тук торта, през един август . Носих я на работа, с кола в жегата (стара кола, не с климатик). Когато я разрязахме, крема се беше поразмекнал, не беше течен, но и не беше твърд както друг път (аз съм я правила доста пъти и имам идея как стои иначе). Затова и нямам снимка на разрез, парчетата се деформираха. Не знам какво да те посъветвам. Не мога да знам каква е била преди да я разрежа, дали желатина не е бил добър и е била мека още от началото. Но пък формата си остана идеална до края (докато я разрежа).  33uu
Виж целия пост
# 791
Като е тръгнало да покажа новата ми торта. Този път и аз промених рецептата, децата все още не харесват вкуса на леко киселеещия крем.
Кремът не е от заквасена сметана и течен шоколад, а от течна сметана (200 мл), крем сирене (180-200 гр) и течен шоколад (400 гр). Вътре има повече редове бисквити и няма банани и стафиди (децата не ги ядат в торта). И всъщност тортата стана съвсем различна. А и рулата не са шоколадови, а бели.

     
Виж целия пост
# 792
Меги с марципан или с фондан я прави?И ако е с фондан може ли на ЛС да ми кажеш как го правиш!?
Виж целия пост
# 793
Тортата я правих в купа,но ако искате може и във форма за торта.Извадих я от купата като минах леко с ножа по стените на купата.Няма желатин и не се разпадна,защото след 12 часа в хладилник кроасаните попиват крема.
Аз я украсих само с шоколадови пръчици,но Вие може да си развихрите фантазията.
Виж целия пост
# 794
Меги с марципан или с фондан я прави?И ако е с фондан може ли на ЛС да ми кажеш как го правиш!?

Марципан Варна. В тортената библиотека има рецептата по която го правя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия