За да съм по разбрана да обясня : Направих смес с кис. мляко, желатин, ягоди и пудра захар. Наредих рулата и изсипах. Понеже правих две по-малки тортички (с различна форма от оригинала), докато правех дъното на първата крема останал в купата взе да се сгъстява, от това правя извод че в хладилник до утре ще стегне. Обаче, искам да ги декорирам едната с вафлени пурички и фигурки от захарно тесто, а другата ще е с чаршаф и човече от захарното тесто и понеже нито пуричките ,нито фигурките мога да бутна в хладилника, за да не се скапят питам:
Колко време ще издържи желираната смес на стайна температура?
Изобщо това , което се е стегнало в хладилника има ли вариант да се отпусне до течно състояние, да не поднасям попара?
Мога ли да декорирам тортата и да стои така в кухнята половин ден или да я украсявам непосредствено преди поднасяне?
Извинете че толкова се задълбочих, но много искам да не се изложа
Предварително ви благодаря