Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през март

  • 91 052
  • 2 979
# 1 200
Ефибуш, кофти тръпка е това с излъганите надежди за сладолед. И аз съм го играла Simple Smile
Ваичка, още малко, на привършване си.

Мразя неделя следобед.
Виж целия пост
# 1 201
Няма да сме истински българи, ако във фризера не ни се намира кутия от сладолед, пълна с нещо друго и бутилка от Фанта, пълна с ракия.
Виж целия пост
# 1 202
Привет.
Попътувахме ние. ММ свърши работа,ние помързелувахме. Обаче нощес не мигнах. Имам 55 мин сън. 🤭🥺 Аз и вкъщи не спя добре последно време,но на чуждо място съвсем я овапсах. 😁 В 4:20 тамън се унасях,Синеочка се размрънка,че я боли корема. Успокои се,заспахме уж,но нямам търпение да си легна в моето си легло,с моята възглавница. 😂
Панде,дано е минало страшното на вируса и да се подобрява Пантичката. Страшно е било нощес,да не се повтаря. 🤗
Моето дете е от еднорозите,та няма да коментирам. 😁
Виж целия пост
# 1 203
Дайте някоя рецепта за сладкиш с боровинки. Имам една кутия, не знам какво да я правя. Аз не обичам и не ям, та трябва някак да я оползотворя.
Точно аз да давам рецепти на майстор като тебе...хм...
Обаче това е много вкусно:
Разбиваш 2 големи или 3 средни яйца с около 150 - 200 г. захар (повече или по-малко според вкуса). Добавяш кафена чашка кисело мляко и около 100 мл  течно злато (извинете, олио). Бухваш сока на един лимон и кората на два. Бакпулвер и ванилия. Брашно - зависи от марката, но около чаша и половина (като за нормално кексово тесто). Боровинките овъргалваш в брашно и мяташ в сместа. Печеш като нормален кекс. Когато го извадиш, поставяш на решетка да се охлади. Изцеждаш сока на втория лимон и добавяш кристална захар, но НЕ РАЗБЪРКВАШ много в никакъв случай. Захарта НЕ трябва да се разтвори в сока. Бързо поливаш кекса докато е горещ. По този начин лимоновият сок попива вътре, за захарта остава отгоре като глазура, която прилича на малки кристалчета.
Виж целия пост
# 1 204
Майкоо,не обичам цитруси в тестени изделия,ама така го описа Уиш,че ми потекоха лигите 🤤.Бих добавила само,че понеже нишестето обира влагата по-добре,ако имате,да го замените с брашното за овалване на боровинките.
Пици от мен.
Виж целия пост
# 1 205
И моят кекс от миналия ден е подобен на рецептата на Уиш, но не съм заливала със сок след охлаждане и сложих и парченца шоколад вътре.
Виж целия пост
# 1 206
Помните ли, че вчера се оплаках, че прекалих с какаото в сладкиша? Не само, че никой не разбра това, ами и взе, че свърши. А ми се искаше поне едно "парченценче" да остане утре, за да сложа на малката в раницата.
Виж целия пост
# 1 207
Кло, трябва още един значи.
Виж целия пост
# 1 208
другарки! ще ви замолА, намалете темпото, че не смогвам да отпускам ластиците.
ей сега даже чорапите ме стягат, асе чудя как да не направя един кекс.

съжалете ме.
Виж целия пост
# 1 209
Няма за кога, Мид. Трябва спешно да боядисам руното, защото съм като бабичка в главата, а утре имам родителска среща. Да не решат, че поредната баба са ѝ делегирали задълженията да ходи по тези мероприятия.
Виж целия пост
# 1 210
Добре, Добри. Няма да кажа, че направих бананов кекс с лешниково брашно и, вместо захар, сложих фурми.
Виж целия пост
# 1 211
Добре, Добри. Няма да кажа, че направих бананов кекс с лешниково брашно и, вместо захар, сложих фурми.
Кажи си адреса или направо пращай! Това е много мое ❤️!
Виж целия пост
# 1 212
oxxxxxx...
тръгвам към печката. спомняйте си замен с добро.
Виж целия пост
# 1 213
Сисун, в основата му всъщност е твоята рецепта. Имах 3 кафяви банана и реших да ги оползотворя. 20 фурми, 3 средни яйца, около 100 мл течно злато, чаша мляко, бакпулвер и по около 150 грама лешниково брашно и 150 грама овесени ядки, смлени на брашно. А да, понеже мразя смрадта на хуск, вместо тази гадост, сложих три пълни супени лъжици нормално бяло брашно.
Виж целия пост
# 1 214
Добре, ми малко солидарност требе. Няма само мен стяга пижамата я.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия