Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме...през април

  • 90 702
  • 3 143
# 1 140
Пандич, това е върбова клонка.
Виж целия пост
# 1 141
Да, Мързелота,  аз се редактирах отдолу, че сме я разгадали. Благодаря!
Виж целия пост
# 1 142
Добро утро.Малеййй нямате изчитане.
Не съм спала от преумора.Вчера пътувахме,после перални,вечеря,багажи,кутии за днеска..
Сега ми е едно треперливо.Пуснах парното.Егаси студа.Замествам колежката.Ще избутам цял ден,но ми е толкова зле от сутринта.
Хубав да е денят ви.И дано поне малко слънце да видим
Виж целия пост
# 1 143
Като гледам какво е захлупено и продължава да вали, от сега си представям малката как ще протестира срещу якето. Но е студено и няма начин.

Хубава седмица на всички!
Виж целия пост
# 1 144
Добро!
И синко протестира как щял да сложи яке...топло било, ама не се е подал да види Simple Smile Добре, че е втора смяна и да спре да вали.
Баща ми вчера го взехме с нас, утре в 10 ще го водя на невролог.

Как са болните дечица?
Виж целия пост
# 1 145
Добро утро. Айде забърках кафето:

Едва станахме,но то и времето е само за спане. Вали си тихо и кротко.
Синеочка днес има театър в ДГ. От както започна пандемията не бяха имали. Пратих я с дебелото яке,но тя не протестира.
Хубав ден и успешна седмица! 🌞
Виж целия пост
# 1 146
Добро утро!

Стартирах с паниране на кашкавал във фрайъра по рецепта от интернет. Нужна ми е помощ, защото се оказа, че настърганите кашкавал не се оформя ни на пръчици, ни на топки. Опитах да споя с яйце. Не става. Идеи? Вече го настъргах всичкия. Детето се радва, че ще яде паниран кашкавал, много обича, а май нищо няма да стане.

Рецептата:
Сиреното се настъргва. Може да се използва и моцарела, или кашкавал.

Уредът се загрява на 200 градуса. От сиренето се оформят продълговати пръчици или топчета, които се овалват в царевичното нишесте. Оставят се във фризер за 40 минути.

В купа се смесват сол, чесън на прах и галета. Хапките се овалват първо в разбитите яйца, а след това и в сухата смес. Оставят се във фризера за още 10-15 минути.

След това отново се овалват в яйца и галета и се слагат в уреда. Приготвят се за около 10 минути на 200 градуса. По време на готвенето се обръщат.
Виж целия пост
# 1 147
Добрютру!

Как са децата?

Панди, каква ти е панировката? Тя би трябвало да го спои и държи кашкавала. Аз с настърган никога не съм правила паниран кашкавал, но нещо галета, трохи хляб и яйце би трябвало да го съберат.
Сложи го върху хартия за печене за всеки случай като го печеш Simple Smile
Виж целия пост
# 1 148
пантичке, що не го разбъркаш, кашкавал + яйцата+подправки, каквито обичате, и не го пъхнеш във фурната?
става идеално, после си го режи, ако щеш на квадратчета, ако щеш на ромбчета...
Виж целия пост
# 1 149
Басиму вятъра 😱
Панде,с настърган кашкавал,едно две яйца,малко бакпулвер и лъжица-две брашно,правя нещо,дето пека в тавичка във фурната.Снощи даже го правих пак.Обаче няма нищо общо с паниран кашкавал.
А класически паниран кашкавал не успях да направя във фраера.Хем с двойна панировка,няколко часа стоя във фризера,и пак се разтече 🤷🏻‍♀️
Виж целия пост
# 1 150
Панде,от мен предложение ако имаш кори за баница,да слагаш вътре от кашкавала. Загъваш както ти е удобно и печеш/пържиш.
Виж целия пост
# 1 151
Настърган за паниране...? Не съм чела такава рецепта дори Simple Smile щом си слижима и яйце ги оформи на кюфтенца и така ги панирай и сложи в тоя фрайър. Друго не ми идва на ум...може ако имаш кори за баница да увиеш в една кора и  така да запечеш.

А с декларацията кво направи, Панде?
Виж целия пост
# 1 152
Благодаря за идеите, момичета! Май ще бутна във фурната и ще режа после  А брашното може ли да е царевично?

Мисте, точно това е проблемът - не се оформя на кюфтета, а според рецептата би следвало да може. Ама като стържа всичко преди да съм пробвала, хак да ми е.

А декларацията я подадох . Вече с банкова сметка. 😆 Докато ти беше в Турция тормозих Сиросче на ЛС и я свършихме тази работа. Чакам сега в рамките на 30 дни превод. Дано, де!
Виж целия пост
# 1 153
Панде, давам ти рецепта на мое любимо предястие за посрещане на гости - кашкавалени топчета. Кашкавалът става на идеални стегнати топчета, предполагам е от майонезата.

https://m.24chasa.bg/Article/3442466
Виж целия пост
# 1 154
Пфу, духа много неприятен вятър.
На всичкото отгоре е понеделник. И, разбира се, изобщо не ми се работи.

Как са болните дечковци?

Снощи си счупих едно копче на клавиатурата. Сега ровя из интернет да търся, призлява ми от цените.
 
Сиросче, ето я рецептата за козунака:
Скрит текст:
10 гр. суха мая
125 гр. прясно мляко (топло)
100 гр. масло (олио + масло)
500 гр. брашно
щипка сол
3 яйца
125 - 150 гр. захар (150 сложих аз и пак не ми е сладко)
лимонова кора
Замесих тесто в хлебопекарната, след това оформих в съда за печена, оставих да втаса и изпекох. При оформянето сложих сушени плодове.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия