Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Евровизия (Тема 28) Торино

  • 18 577
  • 741
# 15
Вече пратихме песен с народни елементи.Две.Европа дали се смая и остана очарована?
Първият път - вероятно "да",но забравят опит 2 и класирането на Елица без Стунджи.
Скрит текст:
Според мен всичко е съвкупност от песен,клип,изпълнител,представяне на песента на сцената. Сега ни липсва доста,но да кажем,че може да изпъкне по време на репетицията.Понякога песните показват потенциала си на сцената. ОК и на мен самата не ми допада нешата песен.Принципно не харесвам когато някой прати същия жанр песен като страната победител.
Освен Испания 2021,много харесвах песента,нищо,че е копие на Дънкан. Blush
Виж целия пост
# 16
Да, и аз мисля, че класирането е съвкупност от много неща. И не това дали една песен е на определен език, с фолклор и т.н. я определя за класиране в челните позиции.🙂
Надявам се IMP да се представят добре на сцената. Имам някакви надежди в това отношение. За челно класиране не, но поне да не ставаме "за резил" и да не ме я яд да гледам нашето изпълнение...
Виж целия пост
# 17
Привет.
Старателно изслушах всичко. Фаворит ми е Армения,въпреки,че песента ми звучи много познато. След това ,без да ги подреждам - Нидерландия,Англия,Португалия, Литва,Исландия.
Сръбската е интересна и  за гледане.
Виж целия пост
# 18
Моя фаворит е Нидерландия. Харесвам песните на Чехия,Армения,Италия и Финландия(по-скоро е фенщина).Харесвам песента и на Обединеното кралство.
Няма да се разочаровам ако спечелят някои и от Австрия,Азербейджан,Дания,Германия и Малта.

Имам чувството,че ще спечели  Обединено кралство.
Може и да са последни.
Виж целия пост
# 19
Вече пратихме песен с народни елементи.Две.Европа дали се смая и остана очарована?
Първият път - вероятно "да",но забравят опит 2 и класирането на Елица без Стунджи.

В какъв смисъл класирането на Елица без Стунджи? Елица не е участвала в Евровизия без Студжи. Той беше с нея и през 2007, и през 2013.

Само за информация - и през 2007, и през 2013 те се класираха на 6. място при телевота(през 2007 има само телевот, без журита).

За сравнение:
Виктория през 2021г. - завършва на 6. място в телевота в полуфинала си.
Екуинокс през 2008г. - завършва на 8. място в телевота в полуфинала си.
Поли Генова през 2016г. - завършва на 5. място в телевота в полуфинала.
Кристиян Костов през 2017г. - естествено е победителят в телевота в полуфинала си.


На мен лично ми писна да пращаме вече за шесто поредно участие песен на английски. Не, не броя трите думи на български в песента на Поли. Не, не мисля, че е задължително да се пее на собствения език или да има фолклорни мотиви, но трябва да има баланс. Време ни е за песен на български. Прекалено сме предвидими вече.

Относто езиците - интересен факт е, че до 2021г., песен, съдържаща азерски език,беше изпратена само от една държава - България(Софи Маринова, Love unlimited - имаше фраза на азерски). През 2021г. в песента на Ефенди също е включена една фраза на този език.
Виж целия пост
# 20
Честно казано не очаквам България да участва през 2023 след краха, който неминуемо ще "постигне" Интелигентният музикален проект. Кошлуков няма интерес към Евровизия и се съмнявам друг да се наеме да се самофинансира.
Но да, за всичките тези години имаме само две участия на български. Не би било зле да има трето.
Виж целия пост
# 21
Втори епизод на Eurovision House Party

Виж целия пост
# 22
Е, защо да нямаме участие през 2023 г...За Кошлуков най-важното е "да не даваме нито 1 стотинка за участието ни"...😁 Т.е., ако има желаещ спонсор, защо да нямаме и ново участие...
Междудругото, ще има Sofia Eurovison 2022 Party.
Виж целия пост
# 23
Цитат
В какъв смисъл класирането на Елица без Стунджи? Елица не е участвала в Евровизия без Студжи. Той беше с нея и през 2007, и през 2013.
Автори на текста и музиката. Моя,грешка е,че не уточних.За Вода са и двамата,а за Само шампиони е Елица и Криско, а Стунджи прави само аранжимента.
Дори тогава зрителския вот класира друга песен,но в крайна сметка заради неуредени авторски права изпращат Само шампиони.

Цитат
Само за информация - и през 2007, и през 2013 те се класираха на 6. място при телевота(през 2007 има само телевот, без журита).
Няма значение. Не получават точки от журито,завършват на 12 място и не се класират за финала.
Песента трябва да хареса на всички - фенове и жури.

До 2015г. израелската песен трябваше да е поне 80% на иврит. Milim (2009),която е изцяло на иврит искаха да добавят текст на английски,но Арел Скаат отказа.
Golden Boy на Надав Гуедж е първата изцяло английска песен и от тогава песните са самo на английски.Тази от 2020г. има фрази на ахмарски,но не я чухме на сцена. Направиха го след период в който не успяваха да преминат полуфинала и решиха,че езика е непознат (то си е вярно) на публиката и тя трудно се свързва  и разбирала песента.
Това го пиша,защото е друга гледна точка свързана с езиците.
Според мен хубавата песен не се нуждае  от рамки свързани с език и култура. Това е музика и всеки твори както му харесва,но е факт,че посланията се разбират на познат език.
Виж целия пост
# 24
Относно езиците съм на мнение, че оригиналният език на държавата звучи добре, ако песента по някакъв начин е свързана с културата на страната. Украйна 2021 е чудесен пример - Шум на английски би звучала нелепо.

Другият вариант е езикът да е някой от популярните - френски, италиански, испански.

Знам, че Салвадор Собрал спечели с песен на португалски, но го намирам по-скоро за изключение, отколкото за правило.

Виж целия пост
# 25
На мен португалският ми гали ухото.
Нищо не му разбирам, но обичам да го слушам.
Виж целия пост
# 26
Всеки си има свой собствен вкус и свои собствени разбирания. Много популярно е мнението, че нидерланският език не става за музика, че е груб и грозен, но аз лично съм харесала всяка една песен, която съм чула на нидерландски език. Включително и тазгодишната песен на Нидерландия. И въобще не смятам, че качеството на песента зависи от езика. Песента или е хубава, или не е. Пълно е с песни на английски език, които са пълен боклук. Естествено, всеки си решава коя песен е добра и коя не е според свои собствени разбирания.
Виж целия пост
# 27
И на мен са ми омръзнали песните на английски. Искам да участваме с модерно етно парче - от рода на  Together (Вечеряй, Радо) на 4 magic. Поне припева е на български.
Относно Кошлуков, мандатът му като шеф на БНТ изтича на 5 юли, така че догодина няма да е той, ако участваме изобщо.
Виж целия пост
# 28
Нямах предвид да пускаме само народни песни, но ето балтийските народи/естонците са имали доста по-големи авантюристи от каубоите, които са водели дуели по разкопчани бели ризи, обикаля ли са с коне големи територии и са се занимавали с отглеждане на орли. Можеше на тази тематика да наблегнат, но сега ще гледаме исландските срещу естонските каубои.
Виж целия пост
# 29
Ако Украйна спечели, аз ще съм ЗА отказване от участие в следващите няколко години. Но дори и да не спечелят те, пак ще клоня по-скоро към отказване. Не мисля, че оттук насетне ще изпращаме нещо кой знае колко по-добро от Intention. Друг е въпроса и че подигравките към IMP вече ми идват в повече.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия