Любими и разочароващи ресторанти в София

  • 70 433
  • 699
# 45
Онзи ден бяхме с Скапгобургер- грам не ми хареса, а цените са високи.И вътре не ми хареса, макат да обичам интервсни заведения.
Май вече
нямам любимо място за хранене в София.
А, забравих- Розе зад Пулс на детелината на България.Напоследък там ми харесва.
Виж целия пост
# 46
последните две години в София, храната е пълна пародия, високи цени, лошо обслужване и безвскусна храна
жалката истина какво ни донесе пандемията
Виж целия пост
# 47
Виктория за мен са по-зле от Хепи, имат огромно меню с 90% пържеляци, пиците не са нищо особено, а опитите им за "сезонно" меню са просто жалки. Работя близо до този на България, пробвала съм обедното няколко пъти, още по-зле.

Понеже говорите за бургери, за мен в Crystal Steak House са най-добрите.

Още един глас за Constantinoff. На La Terra ми харесват пиците с нормалното тесто. Имаше една пицария на Витошка, малко по-нагоре от Social Cafe, обаче не си спомням името и не знам дали я има още. Q-ftetaria-та ми е много приятно място, последно ядох кюфтета с манго вътре и бяха страхотни.

Не съм впечатлена никак от Кръчмарница, Boho и The Friendly Bear.

The little things, Made in Home, Made in Blue и Crazy Diamond са ми на едно ниво - приятни, но и малко прехвалени.
Виж целия пост
# 48
Аз скоро не съм попадала на хубав ресторант в София. Салатите вече са по 15 лв, основните по 20 лв а количествата са скандални, както и вкуса
Виж целия пост
# 49
За съжаление нещата доста се промениха от пандемията насам. Ще следя темата.
Хепи децата също го харесват, но ги преоринтирах към Мистър Пица има прилики в менюто, едно ценово ниво, но по-добро меню за моя вкус
Старата Госпожа, Дъга за мен не са ресторанти. Те са си за бързо хранене на крак. Въбше не бих ги нарекла ресторанти.
Покрай Иритуали често минавам, и то едно такова малко по едни тесни стълби, не съм изпитвала желание да полюбопитствам, от много време не съм го виждала отворен.
Качеството падна, цените се вдигнаха, с тях и изискванията, неща за които преди си плащал нещо, сега някой са направо двойно и е малко странно да свикнеш.
Нямам нови открития, места където ходим често, но никое не е уау.
Всъщност имам едно откритие, но то е за храна за вкъщи, не е ресторант.
За поръчки вкъщи ползвам глово - включително и от Хепи, много по-бързи са от собствения транспорт на Хепи и на други ресторанти, за които мога да направя сравнения между техен доставчик и глово.
Виж целия пост
# 50
За пици ще похваля още едно място - пицария "Анкора" в кв. "Света троица". Изглежда ужасно непретенциозно, но пиците им са печени на пещ и са невероятни.
Виж целия пост
# 51
Не знам някъде да не се печени на пещ, дори в разни посредствени кръчми, ама това не е панацея, защото пещта не оправя боклука, когато е такъв.
Виж целия пост
# 52
Аз харесвам хепи като обслужване, но от тези полуфабрикати мен лично ме заболява коремът.
Харесвам оърцените картофки и бирата в бирария Халбите.
Разочарование за мен е Mr pizza - в началото като отвори, първите години, всички беше уникално.
После го развалиха.
Същото и с рафи.
Виж целия пост
# 53
От Хепи съм повръщала няколко пъти след салата киноа с Бяла риба. Явно е бая тежък соса.
Виж целия пост
# 54
Славяни по съвсем друга линия бяха затворени колкото и РЗИ лепенки да са сложили.
Преди бяхме върли фенове на Boom бургерите, но спряха да правят доставка до нашия квартал по някаква причина. Сега бургери поръчваме само от Burger House в Хаджи Димитър, близо са до нас, идват за макс 30 минути и картофките им са домашни.
Виж целия пост
# 55
Сетих се още нещо за пиците - Adoro на Нишава, има на още две-три места в София. Ако поръчвам от някъде пица е от там.
Виж целия пост
# 56
Пиците на Аладин стават. Не се смейте! Само салфетките им с надпис "Ние сме против корупцията" малко вгорчават вкуса...
Виж целия пост
# 57
Хепи ми е удобно като локация за срещи, всеки знае къде е , все нещо ще се намери за ядене от менюто. Не съм особен фен, винаги остава усещането, че клиентите минават на конвейер, въпреки че персоналът е любезен.
Любимото ми заведение беше Щастливото Прасе, за съжаление вече го няма. Главният готвач Джун Йошида приготвяше невероятно вкусни неща.
Марая на Раковски имаше хубаво меню преди доста време, след това отиде по дяволите.
Порто Малтезе не става и като обслужване и като храна.
Последно хапнах много хубаво ризото с манатарки в едно малко заведение на цар Иван Асен 2ри - "Арт Ресторант Дали". Персоналът не беше от любезните, но хараната ми хареса и мисля да дам още един шанс.
Виж целия пост
# 58
Ние вкъщи често поръчваме и си имаме любими места за различни неща:
За скара/месо - фенове сме на СкараБар, особено на ребрата им, там са и любимите ни пържени картофи.
За паста аз, а пица той - първи избор ни е La Biccicleta Trattoria, на Дондуков. След това са ни Felicita, може би най-вече защото ни е близо и често има намаление онлайн, а с приятелки на обяд за паста ходим в Confetti. Там сме и за сладолед. Май още са в ремонт.
За гирос - Gyros Planet или нещо такова беше името. Харесват ни и разядките/салатите им.
Аз имам едни любими сандвичи от Meat Gourmet Sandwiches and Burgers - pulled pork между запечени филийки.
И ние стигаме понякога до Хепи и Виктория. Не бях поръчвала суши от Хепи много отдавна, преди бяхме редовни. Не стига, че са вдигнали цените, ами и са намалили значително грамажите, което вече е доста тъпо.

Всичко това през Glovo (без Хепи), та не мога да кажа как са на място и дали стават.

Обичаме и поке от Ninja Bowl.

Но последната година всички качиха яко цените, особено като поръчваш всеки път от една платформа се вижда доста ясно.

А, скоро бях е Дивака за първи път от години - то никога не е било нещо особено, но сега беше вече доста зле храната. А, и там си разменихме ковид компанията, та и с това ще го запомня 😅😅😅
Виж целия пост
# 59
Кажете има ли такова животно като приличен гръцки ресторант в София? Ясно е, че няма да е като в Гърция, но все пак?

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия