Любими и разочароващи ресторанти в София

  • 70 664
  • 699
# 675
Като казахте следобеден чай - в София има ли такова местенце?
Иначе по Коледа бяхме семейно в Лондон и платихме около 85 паунда на човек без алкохол.
Виж целия пост
# 676
ММ има един клиент, германец, живял и в Лондон, Сингапур и САЩ, с около 100 млн. долара активи. Оставя доста по ресторанти, особено за вино. В София любимото му заведение е "Щастливеца".
Не е да не сме го водили и по по-бутикови и претенциозни места. Обикновено е недоволен от тях, защото работят по утвърдено меню/рецепти и отказват да изпълняват капризите му, напр. да сменят гарнитурата.
В това отношение мисля, че спокойно бихме могли да го заведем и в Хепи.
На базата и на останалия си опит бих казала, че повечето чужденци, които съм срещала, имат доста по-ниски критерии за храна от нас.
Виж целия пост
# 677
Абсолютно не е вярно, това което казвате особено за 40 паунда следобеден чай. Не знам откъде вадите тези заключения, от форуми, познати на познати или временни командираовки, но когато си на място и живееш като месните хора, мога да гарантирам, че повече от еквиевалента на 40-50 евро и обръщайте в паунди им е дори неприятно да плащат.

Не мисля, че разбирате дискусията. Всичко започна от въпроса "къде бихте завели японски туристи." Не коментираме нито цените в Tesco, нито как живее и къде ходи средностатистически български гражданин, когато живее в чужбина. Има хора с различни предпочитания и е изключително еснафско да се правят заключения на база "чужденецът" и "българинът". На китайския all you can eat естествено, че е под 40 паунда.
Виж целия пост
# 678
Сравняваме несравними неща. И в чужбина има различни класове ресторанти, не знам си какви изби със сигурност са приятно място с традиционна кухня, но Космос е друг тип заведение просто. И аз като човек, който работи с японци, бих ги завела в Космос, нищо че на тях любимото им е после да си напълнят куфара със сирена от Била.

П.п.: Клишето "Аз живея в чужбина и българинът е такъв и такъв" е изключително неприятно.
Виж целия пост
# 679
Още по- неприятно е изхвърлянето. Напомня ми за Бай Ганьо как се удряше в гърдите.
Виж целия пост
# 680
Не съм толкова уау за Космос, но както се вижда на доста хора им харесва.
Каква е целта на визитата, лична, служебна, това също има значение при избора на ресторант
Виж целия пост
# 681
Аз бих прочела и критични отзиви за Космос, както и за останалите често споменавани заведения.

Последният път като си бяхме в София посетихме Площадчето в Лозенец, доста ми допадна храната. Мъничко е и доста симпатично.
Виж целия пост
# 682
Площадчето и аз го харесвам.
Grinning Тази екзотика - попара в днешно време сигурно само там сервират.
Виж целия пост
# 683
Да похваля Гръцки р-нт Намос
Виж целия пост
# 684
Космос не е ресторант за всеки ден, те и не го целят. Един и същ е собственикът на Ракета Ракия бар, Фабрика Дъга, Космос и Уника като идеята му е всяко от заведенията да предлага различен тип атмосфера и преживяване. Космос са в по-горен сегмент като се борят през 2026 да вземат Мишлен. Андре също се целят там, заедно с още няколко ресторанта като Онда, Диечи и т.н. Но това не зависи от частния бизнес, а от държвата. Тя трябва да заплати такса за посещение на екип на Мишлен, която по спомен беше около 300 000 евро. Министерството на туризма от години прави срещи с ресторантьори, но така и не се бърка да извади тази сума за разлика от съседна Сърбия, да речем.

За нивото на ресторантьорския бизнес у нас може да се говори много и все стигаме до ролята на държавата - от ТОХ- а излизат немотивирани и неподготвени хора. Който пък има интерес, отива в HRC, където срещу доста хиляди левове, придобива образование и опит, а после евентуално към чужбина.
Виж целия пост
# 685
Един и същ е собственикът на Ракета Ракия бар, Фабрика Дъга, Космос и Уника
Пропусна Спутник Simple Smile
Точно този факт ме възпира да ги приема сериозно.
Първите две са зле - като обслужване, хигиена, храна и цялостна концепция. По някои от точките е направо покъртително. Ако менажираш така масмаркет бизнеса си, Господ да ти е на помощ във високия сегмент.
В Уника стайлингът на храната е далеч по-важен от вкуса й. Не вярвам и Космос да има шансове за звезда, дори да са изпълнени условията от административна гледна точка.
Виж целия пост
# 686
Grinning Тази тенденция с дегустаторските порции у скромни като брой места, неудобни локации и мебели не ми е любима. Не повтарям такива места. Освен вкусно, за да продължа да поръчвам и да остана повече време трябва да ми е удобно. Този тип неудобни мебели яж и бегай, от доста време ги заобикалям.
Комплексно трябва да е, кухня, обслужване, обстановка.

В Ракия ракета бар не съм ходила от 3 години, преди работех наблизо и постоянно обядвах там и държаха ниво. Друго, което е плюс, че и нещата извън обедното меню се поднасяха бързо.

Фабрика Дъга, от много време ми е твърдо не.
Виж целия пост
# 687
Ракия ракета предлагат вкусни неща , но локацията ми е твърдо-не , за това и ходя доста рядко.
Виж целия пост
# 688
Един и същ е собственикът на Ракета Ракия бар, Фабрика Дъга, Космос и Уника
Пропусна Спутник Simple Smile
Точно този факт ме възпира да ги приема сериозно.
Първите две са зле - като обслужване, хигиена, храна и цялостна концепция. По някои от точките е направо покъртително. Ако менажираш така масмаркет бизнеса си, Господ да ти е на помощ във високия сегмент.
В Уника стайлингът на храната е далеч по-важен от вкуса й. Не вярвам и Космос да има шансове за звезда, дори да са изпълнени условията от административна гледна точка.
Да, пропуснах Спутник, факт, просто ми е на едно място с Ракета, ако и да са с различна концепция.
На Уника определено не съм фен, Фабрика Дъга са ми също твърдо Не.
Космос съм склонна да вярвам, че имат шанс за звезда, лично мнение.
Виж целия пост
# 689
Пропуснахте DaDonuts и Dessert Architecture. Донатите и десертите (които предлагат във Фабрика дъга) не са огромен връх. Вкусно, но повече визуално. Между другото, за Марашлян напоследък мисля същото.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия