Любими и разочароващи ресторанти в София

  • 61 234
  • 609
# 255
https://www.facebook.com/OsteriaSanMarcoSofia/

Собственик италианец и готвач италианец.
Табелата му е osteria antica.
Избягвам категоричните обобщения, в този бизнес рядко се срещат ресторанти, които през годините успяват да поддържат качество и всеки път да са на ниво.
Виж целия пост
# 256
Скрит текст:
Двата единствени автентични италиански ресторанта в София с истинска автентична пица са Forno Cipollini и Il Teatro, Franco's пасти да ядат. Пицата е точно каквато съм я яла из италианската провинция - тънко тесто, качествени и минималистични продукти. Препоръчвам и двете места с 2 ръце и 2 крака, но Чиполини е мъничко и трябва резервация от рано. Цените са около 20лв за пица, но си струват всяка стотинка.

Нищо автентично няма и в двата всъщност. Вече автентичните италианци са доста побългарени. Същото важи и за Массимо. Но предпочитам тях пред нещата на Грассо.


аз говоря за пица - в Массимо изобщо не фигурира в менюто, като критериите за сравнение с автентична италианска пица са адекватното тесто (да не е пръст и половина дебело, с гигантска гола кора) и топингите (да не са 15 вида на едно и да са качествени). Като тестото е основният критерии - побългарената пица е дебела, автентичната пица е тънка, даже хрупка, все пак е била храната на бедните.
Виж целия пост
# 257
Скрит текст:
Двата единствени автентични италиански ресторанта в София с истинска автентична пица са Forno Cipollini и Il Teatro, Franco's пасти да ядат. Пицата е точно каквато съм я яла из италианската провинция - тънко тесто, качествени и минималистични продукти. Препоръчвам и двете места с 2 ръце и 2 крака, но Чиполини е мъничко и трябва резервация от рано. Цените са около 20лв за пица, но си струват всяка стотинка.

Нищо автентично няма и в двата всъщност. Вече автентичните италианци са доста побългарени. Същото важи и за Массимо. Но предпочитам тях пред нещата на Грассо.


аз говоря за пица - в Массимо изобщо не фигурира в менюто, като критериите за сравнение с автентична италианска пица са адекватното тесто (да не е пръст и половина дебело, с гигантска гола кора) и топингите (да не са 15 вида на едно и да са качествени). Като тестото е основният критерии - побългарената пица е дебела, автентичната пица е тънка, даже хрупка, все пак е била храната на бедните.

Има и дебели пици с дебел блат в Италия, но не са хляб както някой може да си помисли, а са леки и хрупкави.
Виж целия пост
# 258
Двата единствени автентични италиански ресторанта в София с истинска автентична пица са Forno Cipollini и Il Teatro, Franco's пасти да ядат. Пицата е точно каквато съм я яла из италианската провинция - тънко тесто, качествени и минималистични продукти. Препоръчвам и двете места с 2 ръце и 2 крака, но Чиполини е мъничко и трябва резервация от рано. Цените са около 20лв за пица, но си струват всяка стотинка.

Нищо автентично няма и в двата всъщност. Вече автентичните италианци са доста побългарени. Същото важи и за Массимо. Но предпочитам тях пред нещата на Грассо.


аз говоря за пица - в Массимо изобщо не фигурира в менюто, като критериите за сравнение с автентична италианска пица са адекватното тесто (да не е пръст и половина дебело, с гигантска гола кора) и топингите (да не са 15 вида на едно и да са качествени). Като тестото е основният критерии - побългарената пица е дебела, автентичната пица е тънка, даже хрупка, все пак е била храната на бедните.
Подчертала съм пасажа. И пак казвам, дори за пица са далеч от автентичността вече.
И както е казал Алекс, всъщност в Италия има пица с доста дебело тесто. Автентична. Римската пица е тънка, но в Неапол от където произхожда Маргерита, в Пиза, Генуа и на други места съм консумирала местните рецепти с далеч по-дебело тесто от това, което тук по нашите ширини смятаме за "истинска" италианска пица.
Та не е хубаво да обобщавате, непознавайки кухнята на Ботуша.
Виж целия пост
# 259
В Paradisо ме е водил италианец, държи се от италианец и двамата твърдят, че това е най-автентичната неаполитанска пица в София.
Виж целия пост
# 260
Кой какво твърди не знам, ама всеки втори дори повече от всеки втори е ял пици в Италия и дори в Неапол и знае кое как е.

Дори в Неапол има по-хубави и по-лоши места, а как ли 2 измислени кръчми в София биха са конкурирали с неаполитанските?

За начало дори продуктите са различни, не вярвам да си внасят те лично  Fior di Latte с каквото се правят в Неапол пиците.

Може да се каже, че са неаполитански тип-тънки и прегорели отстрани , но нищо повече.
Виж целия пост
# 261
Обичам пица, на доста места правят добра пица, която ми харесва, какво значи автентичната, истинската пица, спазват рецептата, правят по определен начин с конкретни продукти. Едни го правят добре, други не толкова. Като цяло за пиците у нас битува мнението, че слагат по-нискокачествени продукти.
Пицата ми е по-хубава от пицата ти - не ме вълнува този разговор, искам на мен да ми харесва. Яла съм хубави и с тънко тесто и с дебело тесто, с добри продукти, добре направени и изпечени винаги се познава.
За мен като клиент е важно да има повече добри места  и разнообразие, не обичам да ходя само на едно -две места.
Виж целия пост
# 262
Да добавя едно ново/старо място. На мястото на Бистрело, шеф Владимир Тодоров(който готвеше и в Бистрело) отвори FAKE FRENCH BISTRO. Вътре няма кой знае какви промени в интериора.
Менюто е стегнато, но не и твърде късо. Има охлюви, език и лучена супа, наред с доста добри салати. Основните също ни бяха много вкусни. Сьомга в тесто и паниран свински терин със свинско бон филе. Има само два десерта - мус и суфле(но не шоколадово).
Имаше отзиви, че сървиса куца, но ние не го усетихме. Ястията се чакат малко повече от обичайно, но е напълно разбираемо с оглед типа кухня. Цени - на границата на високи, но все още нормални. Основни 23-45 лв. Най-скъпото беше телешки антрекот с трюфел картофки за 45.50 лв.
Комплиметът в началото е питка с мус от сирена. Много приятно.

Забравих. В ресторанта става доста шумно, за което вина няма собственика. Но все пак да сте подготвени.
Виж целия пост
# 263
Здравейте! Препоръчвам ТМ - турски ресторант на ул. Юри Венелин. От 3 години сме постоянни клиенти, веднъж не е имало гаф. Храната е много вкусна, приготвена с качествени продукти и определено има турски дух - мисля, че собственикът е от Истанбул. Обслужването е чудесно, има приятна, закътана градина. Тоалетни чисти, а цени повече от нормални за това което се предлага. Препоръчвам почти всичко от менюто. Пилешките крилца, Кавърмата от лаврак, Катмера са им феноменални. Също така сме приятно изненадани от едно малко ресторантче Бистрица Бистро. Готвят почти пред очите на клиентите - семейна млада двойка. Имат доста интересни преложения, при това много вкусни - Шкембе от гъба кладница, ядкови разядки, великолепни ребра, но и доста вегетариански оригинални ястия. Мило обслужване макар и малко се чака, защото двамата хем готвят, хем мият съдове, хем носят по масите. Има и очарователно сенчесто дворче с 4 -5 маси. Цени нормални.
Виж целия пост
# 264
Здравейте! Мога ли да помоля за отзиви за ресторант "Лебед" на Панчерево.Интересувам за отбелязването на повод в много тесен кръг през лятото, а не за някакво голямо парти или сватба, но просто ми се иска да е в ресторант от по-висок клас.
Виж целия пост
# 265
Надали бих нарекла “Лебед” ресторант от по-висок клас..
Виж целия пост
# 266
Нали правиха някакъв ремонт ,  иначе аз го харесвам ,без да  е нещо wow.
Виж целия пост
# 267
По-скоро негативен отзив за "Пънчетата" на пл. "Журналист". Храната им като цяло не е лоша, особено сладките картофи, КОГАТО ГИ ИМА, а това не е всеки ден.
Днес отново издънка: Задната им градина (която е прохладна и тиха за разлика от парника откъм булеварда) не работела заради "бурята" вчера. Столовете били мокри. Бърз поглед показва, че въпросните столове са МЕТАЛНИ. Какво ли има да им съхне толкова?! Накратко: мързелив персонал.
Виж целия пост
# 268
В “Кръчмарница” на Витошка … крайно мързелив персонал, така и не успях да опитам храната, защото решихме да си тръгнем… но имаше двама души, за разлика от станалите заведения те бяха пълни…

Нямаше места в Щасливеца на Витошка пак и от там ни казаха, че и Константинов в съседство е на същия собственик - аз лично не знаех.. Щастливеца като кухня ми харесва, а в Константинов все опити за изгъзици пък нищо вкусно не съм яла - много ми е странно като е един и същ собственик..
Виж целия пост
# 269
Чудесен ресторант Дядото! Намира се на ул. Лайош Кошут. Има прекрасна градина. Открих го в началото на тази година и го посетих 2 -3 пъти. Вчера се събрахме класът ни от гимнзията. Мога да кажа, че екипът на ресторанта имаше перфектна организация, мило професионално отношение... И най - важното: Вкусна качествена храна. Правят агнешки кукурец, който е доста добър. Опитала съм почти цялото им меню без свинските предложения. Няма да сбъркате с каквото и да било от менюто. Богата винена листа. Цени нормални. Снощи Дядото си спечели постоянни клиенти. https://www.facebook.com/restaurantdiadoto/?locale=bg_BG
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия