Хитринки за всякакъв случай - 31

  • 37 899
  • 751
# 705
Неща дето ги бърка конденза за бързо разваляне, не ги слагам направо в найлон. Примерно прясна маруля или други зелении първо завивам в кухненска хартия и тогава в найлона. Едно време от бившата свекърва го видях тоя номер - в салфетка загъваше, евентуално след нея и вестник ако искаше за по-дълго време, че тогава евентуално в найлон. Така и да има конденз, той е по найлоновия плик, но не директно върху листата. Иначе дори в чекмеджето за зеленчуци се мокри всичко и заминава бързо.
Преди някой да каже че това е твърде много занимавка - тя имаше градинка извън града и искаше да си съхрани собствената продукция, съответно си беше намерила начин. Марули, зелени подправки, знаете че по принцип не траят особено. За нещата от магазина - или същата тактика, или купуване колкото ще се изяде бързо, там вече според нуждата и навиците.
Виж целия пост
# 706
Аз застилам отделенията за зеленчуци с кухненска хартия и не държа в пликове. Забелязала съм, че така траят повече. И като не са в пликовете, ако нещо покаже признаци на разваляне, не се допира много до другите да разваля и тях и го виждам по-навреме, та да го махна и използвам.
ММ не го прави, въпреки че съм му обяснявала сто пъти защо аз така ги слагам. Тази седмица той прибира зеленчуците, на мен нещо не ми е добре и  също не ги извадих. Вчера намерих два развалени домата в плика, единият почти неизползваем.
Много мразя да хвърлям храна.
Виж целия пост
# 707
Лошото е, че няма как да знаем плодовете и зеленчуците колко време са стояли в магазина, на сергията или на борсата...😃
Аз си държа почти всичко в найлоновите пликове, с които е купено. По много време издържат нещата. Хладилниците са no frost, единият е Самсунг, а другият е LG (на 5 градуса е настроена хладилната част). В хладилник не слагам лук, банани, също почти никога не слагам и домати (само много узрели и много рядко). Каквото е възможно, държим извън хладилник.
Виж целия пост
# 708
Аз пък лук си слагам по 1-2 глави в хладилника нарочно, че като е толкова студен не плача докато си режа за салатата Grinning Но иначе не ми хрумва да държа лук там де, то и няма смисъл.
Доматите не са ми вкусни ако са толкова охладени, ако са добре узрели може и да ги прибера в хладилника, но гледам да не ги ям току-що извадени точно тях. Престояват си по борсите, то няма как.
Това със застилане на цялото чекмедже с хартиени кърпи също съм го правила и си върши работа и то, просто за връзка зелении например ми върши повече работа да я увия нея, по-едри зеленчуци са по-лесни направо в чекмеджето, разбира се. Но пък те не ми се застояват дълго, купуват се когато ще се правят на нещо, поне при мен.
Скрит текст:
Имам късмета точно до вкъщи да има доволно зареден плод-зеленчук с хубава стока, работещ 7 дни в седмицата, та точно със зеленчуците мога да си позволя да не планирам и зареждам количества в хладилника.
Виж целия пост
# 709
Aз съм се научила да режа лук така, че да ми е по-високо от нивото на очите и да не ми сълзят очите.😁 Също и в чопъра слагам понякога да се накълца. Във фризера за кратко (в найлонче) също върши работа.
Виж целия пост
# 710
За да люти по-малко лука, първо се обелва, после се реже, където е "брадичката" и горния край. Оставя се за петнайсетина минути и тогава се реже.
Виж целия пост
# 711
За да люти по-малко лука, първо се обелва, после се реже, където е "брадичката" и горния край. Оставя се за петнайсетина минути и тогава се реже.
Това не го знаех, трябва да пробвам някой път. Аз пак така отрязан го прибирам в хладилника де, за салата използвам червен лук основно а за готвене жълт, та ми остава разрязана глава за следваща салата. Опаковам си я и на студено, то и от там свикнах лукът за салата да ми стои в хладилника.
Виж целия пост
# 712
Лукът, обелен, ако стои за кратко в купа с вода, не люти. Или просто гледам да го режа бързо.
Виж целия пост
# 713
Откакто ползвам лидълското чопърче за лук( едни 5 години сигурно), не съм плакала. За секунди е идеално нарязан, без сълзи и мислене откъде да го подхвана да беля и да режа.
Виж целия пост
# 714
За готвене лук, морков, чушка - всичко в чопъра режа.

Момичета, дайте идея с какво да си изчистя дъното на тефлонов тиган от външната страна. Стои така все едно не е мит, но дори с търкане не мога да махна нагарите, които не знам от какво се получават...не съм изливала извън него. Адски ме дразни такъв мърляв.
Виж целия пост
# 715
За готвене и за кюфтета и аз там мятам всичко, то няма какво да им плача. За салата беше приказката, там не го искам така смлян а си го обичам лука на тънки филийки, та затова на студено и не ми е проблем.
Тигана от външната страна съм чистила или с обезмаслител, или с магическа гъба. То обикновено докато стане така че да не мога да го гледам повече, вече не ми дреме особено за тоя тиган и действам с което ми падне пред очите Grinning Предпочитам да ги подменям по-често и не супувам скъпи тигани, та хич не ги жаля.
Виж целия пост
# 716
Мога да ти кажа как се изчистиха моите тигани, но не е опция за всеки Joy В квартирата бяхме на плот, голяма гадост, нямаха чистене тия петна, защото се запечатват върху материала.
В апартамента сме с газови котлони и всичко изгаря Simple Smile Стария нагар го няма, тук-там някое петно, но то няма как съвсем без. Още седмица след ползването всичките дъна светнаха Simple Smile
Виж целия пост
# 717
Аз освен палачинки и пържени филийки, друго мноого рядко правя  вътре. Обаче вътре си е отличен и не ми се сменя само заради грозно дъно отвън. Бих предпочела да го изчистя. Ще опитам с обезмаслител.
Виж целия пост
# 718
С препарат за фурни, Дайсче. Аз със Сано форте периодично пръскам, зарязвам ги да поседят и после почти без търкане са като нови
Виж целия пост
# 719
Сега го накиснах с обезмаслител, да поседи 2-3 часа (напръсках, сложих домакинска хартия и пак напръсках обилно, да не се стича, а да стои на дъното.)
Страх ме е да не нараня непоправимо покритието и да стане по-зле, отколкото е.

С магическата гъба опитах, имаше лек ефект, но си иска здраво търкане, а аз нямам сили.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия