Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Колко често намирате време за четене на книги?

  • 2 868
  • 29
# 15
Всекиденевно чета, не си представям да нямам таква възможност. Винаги предпочитам книга пред ел. четеца.
Особено харесвам ползвани книги - антикварно закупени от мен или взети от библиотеката. Представям се колко ли и какви ли хора са чели книгата преди мен, харесала ли им е или не...
Виж целия пост
# 16
Имам навик да чета ежедневно преди лягане, но за съжаление или не бързо ми се доспива (особено при non-fiction) и приключвам книгите бавно. От скоро имам и четец, който ме улеснява да чета по-редки книги, които не се продават в България + няма нужда да стоя на нощна лампа в неудобни пози, за да виждам книгата, докато партньора ми се опитва да спи. Но за през деня предпочитам физически книги със сигурност.
Виж целия пост
# 17
Едно от нещата, без които не мога в този живот, са книгите. Чета всеки ден, кога по- малко страници, кога повече, зависи. Най- много обичам да чета преди сън, но го правя по всяко време, дори след сутрешната разходка. Винаги ще предпочитам реалните, хартиени книги. Усещането да държа книга в ръцете си, да я разлиствам и да ми ухае,  е уникално!:heartbeat:
Виж целия пост
# 18
Аз пък в последно време чета основно в електронен вариант. От време на време ми подаряват или аз си купувам на хартиен носител, но ми е доста по-удобно да си чета на електронния четец.
Иначе покрай децата времето ми за четене доста е намаляло и е основно вечер преди сън. Е....чета  и детски книжки, ако се брои Grinning
Виж целия пост
# 19
Чета винаги когато имам време. Напоследък основно електронната книга, но защото е удобна да е винаги с мен и имам много книги в нея. Не трия книги от Киндъла. Обичам да препрочитам когато съм в настроение, когато нямам нищо ново или интересно или съм някоя "дупка". Четенето винаги ми е действало разтоварващо. Даже като студентка си почивах от лекционния материал по време на изпити с книга.
Съжалявам само, че не знам друг език и нямам толкова голям избор от нови книги. А често се случва издателствата да почнат д издават  поредица и да не я довършат.
Това последното беше главната ми причина да започна да чета все повече в електронен вид. За някои поредици това беше единственият начин да ги прочета целите. За щастие, чета свободно и на английски, което ми позволява да си намирам четива и от доста повече места за сваляне. Някои книги никога не излизат на нашия пазар, отделно че и от преводите често има какво да се желае.
С удоволствие бих си направила огромна библиотека от хартиени книги, но тъжната истина е че не ми го позволява нито мястото вкъщи, нито финансите, така че гледам да я държа малка като обем. Здраве да е, по-важно ми е да имам какво да чета и и време да го правя редовно. Когато не съм вкъщи и се случи да имам време за убиване между две неща, четецът ми идва много удобен, така че и там си има предимства.
Виж целия пост
# 20
Най-голямото ми хоби е четенето. Обожавам да чета. Книгата си е книга, предпочитам я винаги, но такъв страстен читател като мен нямаше как да не си вземе и електронен четец.
В момента разполагам с много време за четене. Чета всекидневно, понякога не ми се чете, но това е рядкост, ако съм в книжна дупка.
Основно е вечерно време.
Чета и на четеца и книги и от библиотеката вземам, защото е срещу къщата ни, на една минута разстояние.
Купувам вече само ако книгата я няма он лайн,ако е много нова или ако искам да я имам или е някоя, която я има само на хартиен носител.
Имам две библиотеки в хола, само с мои книги.
Почти няма ден без да чета.
Когато работя на редовна работа чета на път за работа, в обедни почивки и само вечер за час-два, защото тогава колкото и да искам повече, времето е кът и няма как.
Чета и с малката, всяка вечер приказки, още от съвсем малка, умишелно,вече има прилична колекция от детски книжки.
И тя си чака приказката всяка вечер и си знае.
Така аз си припомням детските приказки, и ми е много приятно.
 Детски книжки купувам повече, проблема е, че вече място нямам.
Интересното е, че аз бях върл противник на ел. четец,  а сега не мога без него.
Виж целия пост
# 21
Чета непрекъснато, предимно специализирана литература, свъзана с професията ми. Но намирам, макар и не колкото ми се иска време, за художествена литература. Основно чета електронни книги и мисля, че те са бъдещето. Няма да изброявам предимствата им, а за недостатъци не се сещам. Библиотеката ми си е винаги с мен, където и да отида. Нямам  проблеми и с четенето на английски език и почти не се сещам за книга, която да съм искала много да прочета, а да не съм успяла, поради липса на превод.
Виж целия пост
# 22
Чета всяка вечер, дори да съм смъртно изморена, не мога да заспя без да прочета няколко страници. Чета и всяка свободна минута през деня. От една година слушам и много аудиокниги. Електронни книги чета, хартиена не съм отваряла повече от 5 години.
Виж целия пост
# 23
Чета почти всеки ден на четеца. Там нагласям шрифта спрямо това дали съм със или без очила, не ми трябва лампа, защото си има подсветка и е значително по-лек от повечето книги.
Виж целия пост
# 24
Чета всеки ден. Има книги, които преживявам тежко и ревливо, като На Изток от рая. После ми е трудно да започна нова книга.
Виж целия пост
# 25
За съжаление съм започнала да чета по-рядко. Сигурно идва от многото работа или голямото натоварване с домакински задължения, но вече си чета спокойно само преди лягане по 1 час и понякога през уикенда следобяд, ако няма нещо вкъщи.
Виж целия пост
# 26
Аз съм на периоди - някой път не хващам книга с дни, друг път не мога да оставя дадена книга. Успявам или сутрин преди работа да почета /работя хоум офис/ или вечерно време - най-често преди лягане.
Виж целия пост
# 27
Четох преди, но сега не чета. Възнамерявам пак да се заема да чета. А баща ми беше страстен читател. Все ни казваше с брат ми да отворим една книга и да си отвлечем мислите от ежедневието.

    Предпочитам да чета книга в книжен вариант. В електронен вариант на лаптопа много ми се уморяват очите и още повече се обездвижвам пред лаптопа. Получавам едно силно главоболие, когато си напрягам много очите. Материали, които намеря по английски и думи, ги вадя в книжен вариант чрез принтера. А миризмата на нова книга, направо съм пристрастена. Направо вълшебна и опияняваща миризма.
Виж целия пост
# 28
Че кой би обичал четене в електронен вариант на лаптоп?! Четене на електронни книги аз свързвам с четец( електронна книга), не с лаптоп и компютър.
Виж целия пост
# 29
На компютър бих чела само ако е нещо дето много, ама много искам да го прочета, обаче е в ПДФ и с фигури/диаграми. За това нещо нормалният четец просто не е удобен и ще се прежаля. Но пък такива обикновено не са с обема на роман, камо ли поредица романи Grinning
Jennifer_w, за нормално четене е несравнимо, усещането за очите е като от истинска книга, когато чета от четец за книги. Екраните нищо общо нямат с тези на компютър, таблет или телефон, e-ink екран не товари очите така. А и е много лесно директно да отворя дадена дума в речника, ако попадна на такава дето не я знам. В последните години това не го ползвам често, но преди ми беше много полезно.
Скрит текст:
Много показателно е колко време ми отне да сменя телефона си, когато му дойде времето и колко за четеца... За телефона сума време се чудих и кумих, хич не ми се харчеха пари за него, макар че си ми беше нужен вече нов че старият си беше много стар. Няколко месеца минаха докато се наканих и си избрах нов. Когато четецът ме остави, след по-малко от седмица си взех новия от куриера Grin Сумите и за двете покупки са от един порядък, та не е от това разликата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия