За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 806
  • 745
# 60
За крем маскарпоне с плодове вариант ли е да се смеси с кисело мляко? Имам цедено, което е почти като сметана... Защото в повечето рецепти пише сметана, а не ми се ходи до магазина пак 🙄 И с миксер ли се разбива със захарта?
Става.  По-добре ползвай пудра захар и разбъркай на ръка, с миксер се втечнява заквасената сметана, та и цеденото мляко.
Виж целия пост
# 61
Да, и аз така си помислих, но понеже не съм приготвяла нищо с маскарпоне от много години насам, рекох да попитам 😊
Благодаря за съветите! Безценни сте! ❤️
Виж целия пост
# 62
Някой правил ли е брюкселско зеле в еърфрайър🤭 ? А подправки.. какви ?? 🤔
Виж целия пост
# 63
Някой правил ли е брюкселско зеле в еърфрайър🤭 ? А подправки.. какви ?? 🤔
Зехтин или каквато мазнина предпочиташ там леко да го омаслиш, само сол и малко чер пипер слагам. На мен ми харесва вкусът и ароматът на самото брюкселско зеле и предпочитам да няма много други аромати. Слагам го разрязано на половинки и на програмата за зеленчуци (при мен е 17 минути на 160 градуса). Да хване кафявичко по крайчетата. Пък после може евентуално масълце върху него в чинията, то не му трябва много овкусяване.
Виж целия пост
# 64
Брюкселско зеле на половинки, зехтин/олио, сол, черен пипер, сушени домати, понякога и лук на тънки полумесеци. Обърква се и се пече на фурна или във фраера. Не знам колко време, от време на време се бърка и се опитва дали е станало готово.
Скрит текст:
Това е единствения начин, по който ям тази гняс, наречена брюкселско зеле, но особено като е още топло е много вкусно.
Виж целия пост
# 65
Аз го сварявам леко, след това го обръщам с масло и галета, накрая го сервирам с настърган кашкавал или пармезан
Виж целия пост
# 66
Скрит текст:
Някой правил ли е брюкселско зеле в еърфрайър🤭 ? А подправки.. какви ?? 🤔

Само на тиган
https://ipeychev9.blogspot.com/2022/03/blog-post_6.html
Виж целия пост
# 67
Привет момичета. Нека попитам и тук,надявам се на правилно място съм. За колко време и на каква температура се изпича блат за торта в
конвектомат,в  тава 60/40, с дебелина на сместа 1 см?
Виж целия пост
# 68
Котана, това за което питаш (до 1 см), не е блат, а платка за торта. Всъщност 7-8 мм е точната дебелина, която трябва да се гони. Задължително сместа се разстила върху хартия за печене, защото после няма да можеш да я изчегърташ от тавата. Като се изпече и поизстине, се обръща с хартията нагоре и внимателно се отлепя хартията.
Пече се на 200-220 градуса за 5-10 мин. Точни градуси и минути няма как да се знаят предварително, зависи от конкретната фурна и  точната дебелина на тестото. Първата платка я сложи на 200 градуса и след 5-тата минута стой до фурната да я наблюдаваш, като почне да порозовява - отваряш, пробваш и така.
Не си писала по каква рецепта ще го правиш. Това, което аз съм написала, е за обикновени пандишпанови платки, без набухвател.
В ресторант ли работиш? Стана ми интересно откъде разполагаш с този професионален инвентар?
Виж целия пост
# 69
Котана, това за което питаш (до 1 см), не е блат, а платка за торта......
Благодаря ти за отговора. Наехме помещение,оборудвано с конвектомат. Не съм сладкар,нямам познания за работа с конвектомат, а.ми се налага да правя голяма  торта за една близка. Така реших да използвам конвектомат, за по-бързо изпичане , предполагам. За мен е блат,защото нямам професионални умения,но ти си разбрала за какво точно питам. Благодаря много, ще пробвам както си написала. Иначе тортата ще е морковена, с крем маскарпоне.
Виж целия пост
# 70
Трябваше да започнеш с това, че става въпрос за морковена торта. Оттеглям си указанията. Рецептите за тези морковени торти са много различни - едни са с много моркови, други - с по-малко. Може да напишеш на коя точно рецепта си се спряла, за да не гадаем и да не пишем излишни работи.
Виж целия пост
# 71
Трябваше да започнеш с това, че става въпрос за морковена торта. .... Рецептите за тези морковени торти са много различни - едни са с много моркови, други - с по-малко. ...
Точно, има ли зеленчук/плод в тестото -  по-влажно е - пече се по-иначе - по-дълго и на по-ниска Т.
Виж целия пост
# 72
Трябваше да започнеш с това, че става въпрос за морковена торта. .... Рецептите за тези морковени торти са много различни - едни са с много моркови, други - с по-малко. ...
Точно, има ли зеленчук/плод в тестото -  по-влажно е - пече се по-иначе - по-дълго и на по-ниска Т.
Благодаря,разбрах ви.
Виж целия пост
# 73
Здравейте!
Търся една рецепта, която беше пускана, преди доста години (5-6, може и повече), като тема, ако не бъркам.
По спомен:
на тиган - бяло пилешко месо, зелен лук, домати ( за тях може и да бъркам) и топено сирене, което се добавяше малко преди да се дръпне тигана от котлона.

Не че не мога да експериментирам, но ми се искаше да погледна рецептата.
Ако някой, или автора ѝ, си спомни за нея, моля да сподели.
Виж целия пост
# 74
Здравейте!
Търся една рецепта, която беше пускана, преди доста години (5-6, може и повече), като тема, ако не бъркам.
По спомен:
на тиган - бяло пилешко месо, зелен лук, домати ( за тях може и да бъркам) и топено сирене, което се добавяше малко преди да се дръпне тигана от котлона.

Не че не мога да експериментирам, но ми се искаше да погледна рецептата.
Ако някой, или автора ѝ, си спомни за нея, моля да сподели.
Това ми звучи като една много стара рецепта на Морена, мисля, че още в Гответе с мен я беше пускала, но май беше на фурна...може да бъркам, разбира се.

Иначе аз имам подобна, на фурна, но може да я направиш на тиган...Просто няма да получиш златистия загар от сиренето накрая иначе пак ще стане вкусна. Запеканка с пиле.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия