Мами в Италия - Част 31

  • 12 443
  • 242
# 90
Ъъъ, миди мисля повече дори да не помириша в живота си.  Naughty Що миди съм изяла не е истина, но от 3 години насам, дори 2 миди да хапна и се сприятелявам с тоалетната чиния... Sick

ммм... аз мисля, 4е не са били пресни  newsm78
Виж целия пост
# 91
Ъъъ, миди мисля повече дори да не помириша в живота си.  Naughty Що миди съм изяла не е истина, но от 3 години насам, дори 2 миди да хапна и се сприятелявам с тоалетната чиния... Sick

Пък и зависи дали са коцце ( онези 4ерните дето в Бг ги пекат и на тенекия ) или вонголе ( малките дето 4ерупките им се намират на плажа. Thinking
Виж целия пост
# 92
Ролца от раци и по принцип сурими не ползвам. Виж истински рак –да. Октопод и калмари ги готвя по друг начин, не с паста, освен ако не правиш паста алло scolgio примерно.
Аншуата я добавям примерно кам паста с броколи.
скариди – рецепти колкото искаш. Може да ги комбинираш с някакви зеленчуци, наскоро феиам беше дала рецепта.
П.С. кашкавал според мен на нищо не би триабвало да са добавя. Евентуално ако нямаш parmigiano или grana или pecorino, по-добре нищо, но може евентуално бяло сирене кам някои  рецепти с доматен сос. 
Виж целия пост
# 93

аз пък, дано да не обидя (пак Twisted Evil) някой, като видя роднини и приятели да ми изсипят в соса, който съм приготвила (да ре4ем, най_елементарно песто) сирене, Шунка, малко каШкавалец и.... кет4уп, а, забравих, и обилно 4ер пипер и ми идва да закреЩя  #Crazy Sick



взе ми го от устата  Joy

Признавам си оба4е, 4е има... 2 зодии, дето като ги 4уя се отказвам от по4ти всякакви контакти. Embarassed Confused


феямке, я раздуй сега с кои зодии си "по-така", щото май се досещам  Joy , че една от тях е точно моята  Joy   Joy  Joy, не защото сме се дърпали с тебе, ами защото с водолея все ме спрягат, че не меля  Joy

бай дъ уей (въпреки, че ей сега ще се намери някой любител на "италианската кухня" да ми скочи да ме убеждава как нищо не знам аз за въпросната кухня), потрисат ме "италианските" рецепти в готварския, лазаня с и кренвирши и кисели краставички, или паста, дето я варят "мекичка, само 23 минути" и й слагат масълце и сиренце (стара традиционна италианска рецепта бе! Joy
Виж целия пост
# 94
.....
Аз имам малко мусака от снощи, след малко ще си я хапна  Flutter

Ако слу4айно ти се опъне и ти поостане малко....давай насам  Hug Blush
Виж целия пост
# 95
Ъъъ, миди мисля повече дори да не помириша в живота си.  Naughty Що миди съм изяла не е истина, но от 3 години насам, дори 2 миди да хапна и се сприятелявам с тоалетната чиния... Sick

Пък и зависи дали са коцце ( онези 4ерните дето в Бг ги пекат и на тенекия ) или вонголе ( малките дето 4ерупките им се намират на плажа. Thinking

к'вито и да са  Laughing
придружени с добро бяло сицилианско/кампанско вино  smile3521
светът ми се струва по_добро място след това  Twisted Evil
Виж целия пост
# 96
Ние най-често вземаме от замразените вонголе на Mare Fresco или с черупките от рибния щанд и досега не сме имали проблеми .. а правим доста често  Peace
Виж целия пост
# 97
Ъъъ, миди мисля повече дори да не помириша в живота си.  Naughty Що миди съм изяла не е истина, но от 3 години насам, дори 2 миди да хапна и се сприятелявам с тоалетната чиния... Sick

Пък и зависи дали са коцце ( онези 4ерните дето в Бг ги пекат и на тенекия ) или вонголе ( малките дето 4ерупките им се намират на плажа. Thinking

к'вито и да са  Laughing
придружени с добро бяло сицилианско/кампанско вино  smile3521
светът ми се струва по_добро място след това  Twisted Evil


ахахаххаха, и на мен така  Peace
Виж целия пост
# 98
Ролца от раци и по принцип сурими не ползвам. Виж истински рак –да. Октопод и калмари ги готвя по друг начин, не с паста, освен ако не правиш паста алло scolgio примерно.
Аншуата я добавям примерно кам паста с броколи.
скариди – рецепти колкото искаш. Може да ги комбинираш с някакви зеленчуци, наскоро феиам беше дала рецепта.
П.С. кашкавал според мен на нищо не би триабвало да са добавя. Евентуално ако нямаш parmigiano или grana или pecorino, по-добре нищо, но може евентуално бяло сирене кам някои  рецепти с доматен сос. 


gioia, това беШе подъл удар от твоя страна Mr. Green. Едно от малкото неЩа, които не мога да готвя Confused


(кога да заповядам? Thinking от мен виното)
Виж целия пост
# 99
.....
Аз имам малко мусака от снощи, след малко ще си я хапна  Flutter

Ако слу4айно ти се опъне и ти поостане малко....давай насам  Hug Blush


даже и с млекце отгоре  Wink ей сега прикачвам файла, дано не изстине, докато стигне до там  Mr. Green

Миленке, ти каква зодия си? Я да си кажат и другите  Crazy Аз знам само за някои водолеи ...
Виж целия пост
# 100
Е, аз под кашкавал пармиджано разбирам, той не е ли кашкавал? Тука има Грана Падана, почти насякъде вече. С българския ми е гадно вече, като съм яла другия вид...Със сирене са ми ужасни, веднъж пробвах, повече няма да се повтори. С броколи също ядохме онзи ден, не ми харесаха...абе аз май съм фен на песто ал дженовезе, със синьо сирене и сметана и евентуално с кайма и доматен сос, но каймата трябва да е много суха, ние да сме я смлели...уф. Няма угодия с мене, добре че мъжа ми няма и той негови си претенции, че нямаше да ядем вкъщи тогава нищо.
А за мидите, не може все на непресни да попадаме, плюс това на мъж ми, който е с много по-чувствителен стомах нищо да не ми става, а само на мене. Явно нещо организма ми не ги понася вече мидите, това е.
Виж целия пост
# 101
Аз основно съм фен на вонголе вера4и( купуваме ги пресни от рибния Щанд )4увала съм ,4е от коцце е много по_вероятно да ти стане кофти после . Thinking
Айде,кой слага тенджерата да врътнем една паста кон ле вонголе за обяд.   chef Blush Peace

Сон4е,аз съм Рйибок  Wink
Виж целия пост
# 102
аз пък, дано да не обидя (пак Twisted Evil) някой, като видя роднини и приятели да ми изсипят в соса, който съм приготвила (да ре4ем, най_елементарно песто) сирене, Шунка, малко каШкавалец и.... кет4уп, а, забравих, и обилно 4ер пипер и ми идва да закреЩя  #Crazy Sick
взе ми го от устата  Joy
Мацки, Wink
Ето тази снимка е озаглавена "Scandalo!" и е правена от един мой приятел италианец в пицерия в Несебър Mr. Green

Виж целия пост
# 103
Е, аз под кашкавал пармиджано разбирам, той не е ли кашкавал? Тука има Грана Падана, почти насякъде вече. С българския ми е гадно вече, като съм яла другия вид...Със сирене са ми ужасни, веднъж пробвах, повече няма да се повтори. С броколи също ядохме онзи ден, не ми харесаха...абе аз май съм фен на песто ал дженовезе, със синьо сирене и сметана и евентуално с кайма и доматен сос, но каймата трябва да е много суха, ние да сме я смлели...уф. Няма угодия с мене, добре че мъжа ми няма и той негови си претенции, че нямаше да ядем вкъщи тогава нищо.
А за мидите, не може все на непресни да попадаме, плюс това на мъж ми, който е с много по-чувствителен стомах нищо да не ми става, а само на мене. Явно нещо организма ми не ги понася вече мидите, това е.

Клеми сакън не нари4ай памиджаното каШкавал пред италианците,4е може въргал да стане.  Joy hahaha Joy По принцип пармиджаното не е каШкавал.
МОже да имаШ някаква непоносимост към миди  Thinking
Виж целия пост
# 104
Хм...е сега остава да кажете, че моцарелата не е сирене и ще падна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия