Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ще имам близнаци! Тема с продължение 39

  • 16 065
  • 417
# 15
Аз родих в 37г.с., но изписаха бебетата когато тежаха 2300-2400. И двете тогава пиеха по 60мл изцедена кърма на 3 часа, така че според мен му е малко и затова огладнява по-бързо. Ако ще увеличаваш количеството, го увеличи постепенно, не минавай рязко на 60мл.
С най-добри намерения те съветвам да се опиташ да ги храниш с каквото и да е различно от изцедена кърма. Толкова минуси, че няма накъде, поне за мен де... За нас много работещо се оказа един ден да кърмя едната (другата да е на шише), а втория ден кърмя другата. Това естествено, ако бебетата са гъвкави и са ок и на гърда и на шише.

Какви да нинусите на изцедената кърма?
Може би не го казах ясно... Повечето са логистични. Аз лично нямах кога да се цедя, кой гледа децата по време на цеденето? След време започнах да се цедя докато ги храня, което означаваше, че се свивах на три за да придържам шишето с бедро (това лесно се решава със сутиен за цедене). Пак миеш шишета и стерилизираш, което пак изисква време. Вечер ядат или не, трябва да цедиш... Освен това на 2-3 часа трябва да си вкъщи. Дори плюсът, че някой друг може да ги храни не е особено голям, защото пак си зависим от цедилката. Като искаш да пътуваш не си носиш само гърдите или неща за хранене с АМ, ами носиш помпа, шишета, стерилизатор, контейнери за кърма за хладилник/фризер.
Два плюса има:
1. Ядат кърма, което се води най-добрата храна за тях.
2. Знаеш колко ядат, но пък от друга страна никоя помпа не стимулира колкото бебе, така че има шанс да не може да се изцеди достатъчно.
Виж целия пост
# 16
Привет! Някоя от вас имала ли е количката на Chippolino  Duo Smart? Ако има такава мама, моля нека ми каже от къде мога да закупя матраци за кошовете...
Виж целия пост
# 17
Няма значение дали ще се изцеждате или не , важното е да  ги храните с кърма възможно най дълго!Кърмата е течно злато за бебетата!  Аз съм майка на 7 месечни момченца , родени в 33 седмица , 1 месец бяха в болницата. Изцеждах   се на 2ч. И половина 3, все едно бяха при мен и замразявах, като си ги взех  продължих да се изцеждам до 5 месец бяха изцяло на кърма.Няма такова нещо като кърмата да не им е достатъчна или да не е хранителна.Кърмата ми спря защото направих грешка като спрях нощните изчеждания и постепенно намаля. Подходящи храни за стимулиране на кърмата са сминдух/особено тази подправка/, чимен , яйца, к.мляко, хляб  и разбира се чай за кърмачки.
Виж целия пост
# 18
Според мен е възможно да не им стига кърмата. Особено ако децата са по-лакоми, ядат повечко.....Освен това смятам, че при някои жени, чисто физически, колкото и да стимулират гърдите, не успяват да произведат големи количества кърма. Както и обратното, жени които буквално преливат и правят хиперлактация. При мен обаче, рядко оставаше нещо за изцеждане. Мах 120 мл и то ако децата не са сукали преди това поради някаква причина, иначе 20-30 мл, което е нищо и за кого по напред. Аз не успявах да изцеждам, затова им давах да сучат, а след това при необходимост дохранвах с АМ. Така изкараха 8 мес на смесено хранене. После сами се отбиха и минаха само на АМ още известно време, а сега са на 2,5г и пият кисело мляко. В АМ няма нищо страшно, добра алтернатива е, за тези които нямат кърма или е недостатъчна.
Едно обаче твърдя на 100%, няма преяждане с кърма. Ако някой ви казва, че бебето ви е дебело, защото преяжда, а е само на кърма, кажете му да си гледа работата. Кърмата е най-хубавата храна за бебетата, усвоява се лесно и бързо. Затова искат да се хранят по-често, тези които кърмят бебчетата на поискване, знаят.
Един съвет за майките, чиито деца са на смесено хранене, давайки АМ от бутилка, гледайте биберона да е с най-малка дупка, за да не „тече”, а да тренират бебчетата сукане. Защото когато им е лесно от биберона(лесно изтича млякото), после отказват да сучат от гърда.
Виж целия пост
# 19
Аз като кърмила на поискване 11м и то допреди 6м.. Хич не се виждам 1 месец да цедя през 2ч, за да поддържам лактация. Колкото и да знам, че кърмата е най-доброто за децата, някак малко ми се обезмисля, предвид факта, че 1 месец тези бебета ще са на АМ..
Много бих искала да кърмя и тези деца, но много зависи на каква цена ще е.
Дай боже не са в кувьоз и всичко върви гладко, но пък от къде този късмет 😀
Виж целия пост
# 20
Аз като кърмила на поискване 11м и то допреди 6м.. Хич не се виждам 1 месец да цедя през 2ч, за да поддържам лактация. Колкото и да знам, че кърмата е най-доброто за децата, някак малко ми се обезмисля, предвид факта, че 1 месец тези бебета ще са на АМ..
Много бих искала да кърмя и тези деца, но много зависи на каква цена ще е.
Дай боже не са в кувьоз и всичко върви гладко, но пък от къде този късмет 😀
На мен също ми изглеждаше така, но те не са 1 месец на АМ. Цедях за да нося. Когато се прибрах вкъщи без бебета и с огроооомни гърди се чувствах толкова безпомощна, че освен да цедя, нямаше как да им помогна. Това ме поддържаше, и аз помагах. После пък като минах през най-гадното си казах, че няма смисъл да се отказвам.
До 7+++ бяха на кърма под някаква форма.
За мен има недостатъчно кърма, седели са страшно много време на гърда будни и сучещи, а кантара не мърда.... И преяждане с кърма има за мен. В началото когато имах много кърма, не знаехме колко трябва да ядат и ги прехранвахме. Едната не можеше да заспи преди да е повърнала поне 2 пъти (не беше от рефлукс). Ревеше жестоко когато я хранехме. Спря да реве към 5 месец когато махнахме нощното хранене.
Виж целия пост
# 21
Моля за съвет от мами на попорастнали близнаци! Как процедирахте, когато ги извеждахте на детска площадка сами, т.е. когато няма втори възрастен? Моите са на година и половина и сме на гости при баба им и откакто сме тук започнаха да се пускат и ходят сами навън. Но се притеснявам като се приберем в София как ще се справям с двете едновременно. Ще се възползвам от всякакви идеи.
Виж целия пост
# 22
Водя ги на малки затворени площадки с люлки и пързалка за по-малки деца. Научих ги да се качват и спускат сами по пързалката, та се справяме. Лошото е, че се научиха и на голямата, а на мен от нея все още ми се изправя косата 😁 До площадката ходим с количката, без нея абсурд. На 1.10г са
Виж целия пост
# 23
Покрай нас няма затворени площадки. Всички паркове са с огромна от отворена площ. Когато съм сама ги водя там където за мен е най-безопасно- в близост да не минават коли и пързалките да не са много високи, защото дори и бебешките пързалки сега имат някакви отворени части горе и има от къде да паднат.Също да няма и фитнес уреди. Моите вече са на 2,5 г. и доста често ми се случва някоя друга майка да гони едно от моите деца. Двете бягат в различна посока и в повечето случаи зарязвам едната докато настигна другата,за която има по-голяма опасност. Рядко са двете на пързалката или двете в пясъчника, следователно аз ставам кривогледа. Като цяло периода около прохождането ми беше най-труден, защото искат да щъкат, а не знаеш кой да гледаш по напред. Тогава ги пусках по поляните предимно. Още си ползвам количката като съм сама с тях и трябва да се стигне до някъде. Имам и колани, и раници с родителски контрол, но нищо не ми свърши работа.
Виж целия пост
# 24
Ох, отчаянието ми се засилва, явно няма лесен начин, ще е трудно. Мислих и аз за ранички с родителски контрол, но всяка иска да ходи в различна посока и ако не стане на нейното, се тръшка, та не мисля, че ще са полезни. Поне наесен тръгват на ясла, все ще избутам някак дотогава.
Виж целия пост
# 25
Ох, отчаянието ми се засилва, явно няма лесен начин, ще е трудно. Мислих и аз за ранички с родителски контрол, но всяка иска да ходи в различна посока и ако не стане на нейното, се тръшка, та не мисля, че ще са полезни. Поне наесен тръгват на ясла, все ще избутам някак дотогава.
Да не те отчайвам, но тъкмо днес ходих да отпиша моите от яслата 😀 И аз доста време лежах на тая кълка, да избутам още малко и да тръгнат, но мъките ни започнаха именно когато започнаха да я посещават. От миналия септември не са били здрави за повече от 5 дни, то бе бяха болници, системи, венозни АБ и какво ли не. Сега вече съм на мнението, че ми е най-важно да са добре, пък колкото искат да се тръшкат и да ме ядосват, само да са здрави. Естествено, не всички деца са като моите, от сърце ти желая да са здрави и да се адаптират бързо, просто го казвам за да имаш 1 наум, че яслата не винаги е решение...
Виж целия пост
# 26
Здравейте, имам нужда и аз да се включва в темата с извеждането на близнаците. Моите са на 1,6 г. Сама ги гледам (с баща им, който работи и следователно го няма през деня) и излизането за мен е всекидневно предизвикателство. Решение намерих в едно училище близо до нас, където ги пускам да играят свободно. Покрай мен започнаха да идват и други майки с малки деца и така дворът на това училище се превърна в нашето място, където всеки следобяд се събираме децата да играят, а ние (майките) да си поговорим за любими теми. Играчки носим от вкъщи, които си разменят децата, за да разнообразяват.
Записани са на ясла, но там нямам и никакви надежди... Ще ги пусна за проба, но, ако започне дивото разболяване просто ще ги спра.
Много съм лабилна на тема болести и само при мисълта, че ще имам в къщи две перманентно болни деца, направо се срива психически 😔
Виж целия пост
# 27
В коя седмица си приготвихте багажа за болницата?
Виж целия пост
# 28
Аз съм 32 седмица и тези дни започнах да го подготвям, не е напълно готов...  Но днес съм с доста контракции и съжалявам, че не съм го оправила до сега ....
В коя седмица си приготвихте багажа за болницата?
Виж целия пост
# 29
Със сина ми приготвих в 32-33гс.
Сега смятам от 28гс да е готов стегнат, а от сега започвам да си купувам всичко необходимо за болницата (списъкът хич не е малък😀)

Можете ли да ми препоръчате марка следродилни превръзки. Предния път от болницата ми ги осигуряваха, но сега не и нямам идея какви да си взема..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия