Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ще имам близнаци! Тема с продължение 39

  • 15 629
  • 408
# 285
Здравейте и за много години на всички! От 4,5 дена съм с Бракстън хикс контракции. Доста са- над 15,20 на денонощие. Ходих на лекар, шийката си е 4 см, няма нещо обезпокоително. Приемам Магнерот 3х2 и Биолектра 365 х 1. В 28 г.с нормални ли са тези контракции? Имали ли сте, опасни ли са? Притеснявам се доста.

Аз бях с Бракстън хикс от 4тия месец и от тогава съм на Магнерот 3х2 и но шпа 3х1. Пийте си Магнерота и не се притеснявайте, нормални са☘️😊
Много благодаря 🍀🙏
Виж целия пост
# 286
Момичета колко често посещавахте АГ за ЖК ?Ходих в края на декември и днес пак,но днес само шийката ми измери ,а близнаците не ги е мерил колко см са ,само каза че са ок,но останах малко разочарована че не ги огледа и съответно премери.
Виж целия пост
# 287
Тя искаше всяка трета седмица да ходя, аз исках всяка втора (тоест през седмица). Тя се съгласи за да съм спокойна. Естествено, когато ходех на фетални морфологии разреждахме, но пак се получаваш всяка втора. Винаги ги е мерила и е проверявала кръвотока, а всеки месец проверяваше шийката. Разбира се, ако имах някакви притеснения проверяваше пак, дори и по-миналата седмица да я е мерила.
Благодарение на това аз бях спокойна и към края на бременността видяхме, че са спрели да растат и е време да ги вадим.
Какво значи, че са ок не знам... А как е разбрал, че са ок, още по-малко. Ако имате съмнения сменете АГ-то.
Виж целия пост
# 288
При мен всеки преглед, си беше ФМ. Прегледа траеше по 1 час и ги оглеждаше обстойно, мереше ги и ги снимаше, а после пращаше снимките им на имейл. Ходих веднъж месечно, последния месец-2 пъти, заради тонове. Също бяха спрели да растат, но си стояха вътре в коремчето и им беше добре. Не са напирали да излизат. Изследвания ми се пускаха винаги. Всеки месец. Ходих 1-2 пъти на ендокринолог, но като цяло аз имах спокойна и лека бременност.
После става трудното, като проходят. Тогава, започваш да чакаш с нетърпение, деня в който ще започнат ясла/градина...
Пожелавам на всички лека и спокойна бременност и разбира се безпроблемно раждане. Всички вие вече сте благословенни, щом носите такова щастие, за някой вероятно дълго очаквано..
Виж целия пост
# 289
PL.Ivanova, при АГ по ЗК ходя 1 път в месеца. При АГ на частно съм на всеки 2 седмици. Винаги мерим шийка, кръвоток, обстойно гледаме всички органи и мерки.
Виж целия пост
# 290
Здравейте,интересува ме каква е еднократната помощ за близнаци впредвид че са трето и четвърто дете и до каква възраст може да се подадът дукоменти. Благодаря предварително
https://www.bg-mamma.com/?topic=1436544.165
Здравейте,  в тази тема мисля, че ще ви отговорят Simple Smile
Виж целия пост
# 291
Момичета имам питане -връщам се от преглед.В 16 седмица съм с разнояйчни .Имат разлика 5 дни и в теглото 30 гр.едното е 16.1 г.с а другото 16.5 г.с това нещо притеснително ли е?И на едното в мозъчето има кистичка.Според доктора би трябвало да изчезне.Някоя от вас да се е сблъсквала с това?
Виж целия пост
# 292
При мен винаги е имало някаква разлика. При разнояйчните не е толкова важно да са с близки размери. Ако следят кръвотокът и е добре, значи няма причина да се притеснявате. Още повече, че 30гр не е много. Нищо чудно следващия път това, което е изоставало да е станало по-голямо от другото. Моите разнояйчни се родиха 1920 и 2225.
Бебетата може да имат кистички в мозъка и междукамерни дефекти в сърцето. Трябва да се следят, но не се смятат за проблем, защото изчезват с времето.
Виж целия пост
# 293
PL.Ivanova, в напреднала бременност не трябва да имат разлика 500гр , защото е опасно тогава за малкият, започва да страда.

 При мен не можеше хубаво да се измери малкият. Мериха го, че е 400гр по-малък ( това в 32 г.с) . Изписаха ми инжекции за дробчетата ( бият се три дни) за да се подготвят, ако трябва спешно да се вадят и ме викнаха на преглед след три дни за да го измерят пак. Обаче тъкмо свърших курсът с инжекциите и ми изтекоха водите. Слава Богу, че бяха подготвени малките и се пристъпи към секцио веднага. Оказа се, че разликата им е 700гр Родиха се в 33г.с

Но при мен на единият близнак пъпната връв беше залепена за плацентата на другият и се хранеше повече за сметка на другият.

Сега са добре единият е близо 7 кила, другият около 10 кг.
Виж целия пост
# 294
Разликата не ме притеснява толкова те си вървят с разлика от няколко дни което съм чела че е нормално .По скоро тази киста.Ние не сме правили БХС или пренатест
Виж целия пост
# 295
Здравейте. От понеделник съм с положителен тест за бременност.. Така се случи, че вчера прокървих и моя доктор ме посъветва да отида до спешното. Е, аз за огромен мой късмет не си бях в София, а в Кърджали и отидох там като си мислех за най-лошото.. Е да ама човекът ме погледна с коремен ехограф и забелязахме 2 сака и каза, че засега всичко било наред! Изписа ми дуфастон 3х1 и да Почивам. Но днес продължава течението, просто е кафяво.. И за сведение, имах такова течение и в дните преди очаквания цикъл, но беше по-леко. А да, и в сряда правихме и секс с мъжа ми...
Не знам, притеснявам се доста. Доколко е нормално това течение, дали е заради това, че са близнаци?
Да допълня, с предишна загуба съм в 17 седмица, заради цервикална недостатъчност от преди 6 месеца.. Нея бременност също имах леко кървене, по-специално след секс..
Виж целия пост
# 296
Аз не съм имала зацапване, но изрично ми беше забранен сексът. Това в началото ми го повтаряха на всеки преглед. Моите са инвитро, може и това да е от значение. Иначе знам, че зацапването по принцип не означава непременно нещо страшно, но е добре да се почива повече, за всеки случай.
Виж целия пост
# 297
При мен са заченати по естествен път и не сме говорили с лекаря какво не трябва... Но се надявам да е просто много чувствителна шийката или аз не знам.
Виж целия пост
# 298
Цервикална недостатъчност е доста по-сериозно, да не кажа опасно нещо от чувствителна шийка. Сериозно ли лекарят ти не е споменал и дума по тоя въпрос? Чак ми е трудно да повярвам. Незабавно се консултирай какви мерки трябва да се вземат, за да не се повтори предишният сценарий.
Виж целия пост
# 299
Цервикална недостатъчност е доста по-сериозно, да не кажа опасно нещо от чувствителна шийка. Сериозно ли лекарят ти не е споменал и дума по тоя въпрос? Чак ми е трудно да повярвам. Незабавно се консултирай какви мерки трябва да се вземат, за да не се повтори предишният сценарий.
Докторът ми беше сменен в последствие след загубата..единствено сме говорили, че ще правим серклаж. А след положителния тест, не съм се чувала с него, защото имам записан час направо за другата седмица.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия