Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през август

  • 68 893
  • 1 821
# 180
Прити, жива и здрава да е мама! Още дълги години да се събирате така и да се радвате едни на други!
Съншайн, супер новина! Радвам се, че ТМ е по-добре.
Виж целия пост
# 181
Прити, забравих я вчера...да ти е жива и здрава! Да я радвате все така!

Незнам кво да готвя и кво ми се яде...
Виж целия пост
# 182
Прити, забравих я вчера...да ти е жива и здрава! Да я радвате все така!

Незнам кво да готвя и кво ми се яде...

Пилешки дробчета с картофи, лук и масло в плик ,поне аз това направих. 😉

Прити, да ти е жива и здрава майчицата, не се ядосвай за глупости.

Сън, браво на твоето момче.
Виж целия пост
# 183
Прити, много е хубаво, че сте я зарадвали. Прекарвай повече време с нея.
Виж целия пост
# 184
Стеле...сефте чувам така комбинация Simple Smile дробчета с картофи....аз бих яла , ама МУ не ще дробчета.
Виж целия пост
# 185
Колко хубаво, Прити! Да ти е здрава още сто години.
Браво и на мъжа на Сънши!
Пак за ядене пишете. То сърце не ми остана.
Днес ни такъв мързел съм го ударила, че ме е срам да си призная. Трето кафе ме мързеше да стана да си направя. Нищо, шкафовете могат да си се мият сами, ако искат.
Виж целия пост
# 186
Най новият ми експеримент - пълнен лук. Следя един азербайджански влог за селски живот. Там готвят разни вкусотии на открит огън. Много ми хареса идеята за пълнен лук, но реших, че както е в оригинала, ако го пълня суров, хем ще е трудно да се дълбае, хем ще остане жилав след печенето. Затова първо метнах обелените глави лук във вряща подсолена вода да се бланшират за около минута. После ги изплакнах със студена вода, цепнах отстрани и съвсем лесно избутах вътрешноста. Не я я оставих за карамелизиран лук, че ако я бях включила в пълнения лук, много лучено щеше да ми дойде. След това в лучените чашки, които се оформиха, набутах плънката от сурова кайма, смесена с яйце, настърган кашкавал и подправки. Тук да вметна, че плънката търпи стотици импровизации. И гъби, и бекон, и пилешко, и шунка...Метнах пълнения лук във фурната до зачерявяване и после...умирам...искам секцио!
Виж целия пост
# 187
Ох, Уиш, това колко бира ще изпие. Майкоооу, отивам да видя имам ли лук, че МУ беше повелител на кухнята и кой знае какви ги е сътворил.
Виж целия пост
# 188
Аз имам лук. Grinning
Виж целия пост
# 189
Уиш, точно преди един час си мислих за подобно нещо, защото имам една торба доста голям лук.
Виж целия пост
# 190
Аз имам кайма. Сега някой с бира да се обади и се събираме с основните съставки .
Виж целия пост
# 191
Тук сме меката на лука.Даже имаме съседи,които гледат в количества за борсата.А почти всеки пък си гледа за домашна употреба, целогодишно.Когато баткото беше малък,едните роднини гледаха за продан.А беше много добро и работливо дете,и видеше ли,че са на нивата,ми казваше "Мамо,да идем да могагам(помагам)!".И кво да правя,той мъкне лук с един батко,аз го чистя ...Обаче пусто, лук ям само зелен,а жълтия само сготвен.И то на ситно накълцан 😁
Панде,вчера пазарих количества бира 😉
Виж целия пост
# 192
Между другото, да знаете, че колкото са по-дребни лукчетата, по вкусно става. Е, по-пипкаво е, но...Сега ми дойде идея. Ще я пробвам следващия път. Нека каймата е телешка или смляно пилешко филе. Нещо по-немазно, защото мисля, че ако напълнените лучени чашки се увият в ленти бекон и тогава се изпекат, ще стане още по-добре. Оф! Защо не се сетих по-рано? Вярно било това за малко акъл, ама да ти дойде навреме. При мен, хем малко, хем със закъснение.
Виж целия пост
# 193
Тъй, тъй, лукът е в крайно недостатъчно количество, ама пък бира да искате Joy
Виж целия пост
# 194
Аз викам Уиш да отваря ресторант в шатото. Може с хотелска част Grinning Без меню, каквото щукне на майстор готвача - с подходящо пиене, де.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия