Вегетарианска тема - 17

  • 41 155
  • 614
# 570
Днес лападена яхния с елда-обяд
Вечерята- гуакамоле и  фалафели
Сладка баница хармоника
Виж целия пост
# 571
Може ли рецепта за лападената яхния с елда?
Благодаря!
Виж целия пост
# 572
Bolo Vulcao кекс
Виж целия пост
# 573
За днес:
Плодов чийзкейк
Леща-плакия
Зеленчуков гювеч на фурна
Виж целия пост
# 574
Печен патладжан, доматен сос, балсамико, моркса сол и много магданоз и пресен лук на ситно.
Виж целия пост
# 575
Нисковъглехидратно брауни с малини и орехи |веган|
Виж целия пост
# 576
За днес имам мънички чисти пресни картофчера , магданоз, копър, пресен лук и чесън, балсамико и зехтин .
и варени пресни айца , сол, пиперите и отделно натрошено овче сирене .
Виж целия пост
# 577
Картофена супа
Виж целия пост
# 578
wilian, ето я Лападената яхния с елда
Задушавам ситно нарязан стар лук и перца от зелен чесън( у дома се ядат само белите и светлозелени части и горната част на чесъна я включвам в ястия и печива). Добавям червен пипер и когато пусне аромата си, наливам вода-3 чаши и 1 чаша елда( светлозелената). Оставям да се свари. Добавям сол на вкус, предварително бланширания лапад, гъсто доматено пюре,  сушен джоджен. Разбърквам и оставям да се обединят за 5-6 минути при бавно къкрене. Внимавам да не се запече и доливам малко гореща вода, ако е нужно. Вместо сол, може да се използва зеленчуков бульон, ако имате.

Правих пица снощи от лаваш и ММ беше купил веган кашкавал( не ми хареса никак, никак) отгоре естествено доматен сос( домашен), риган,  чери доматчета, маслини, пипер на шайби, накрая поръсих с домашно правено сирене от кашу.
Обяд- беше аспержи, гриловани и поръсени с веган пармезан.
Фурми, сушени сливи и орехи-вместо сладкиши.
Правих и една супа


През уикенда тази Баница с картофи и манатарки. Целия ден прекарахме в гората и ни беше много вкусна. Кажете от кои кори за баница сте доволни, че не мога всеки път да меся и точа, не че не обичам, но ми се иска повече време да съм навън.

Виж целия пост
# 579
Дребни сладки с пресни фурми
Виж целия пост
# 580
След приготвянето на ядкови сирена ми остава течност, с която съм блендирала ядките, смесени с пробиотици, хранителна мая, сол... Прецеждам и с течността обикновено замесвам нещо, но след изпичането пробиотиците вече не са активни. Хрумна ми да приготвя таратор с тази течност. И ето го.

Пробиотичен таратор с репички
Виж целия пост
# 581
Крем-супа от тиквички
Виж целия пост
# 582
В събота брах левурда и вчера се занимавах с нея. Припомням една солена "торта"- Пролетна торта с левурда, която много си обичам. Просто я обожавам тази чеснова трева! Набрах си листа от липа, глухарчета и разни други треволяци за ядене. Днес за втори път правя песто от левурда- за обяд- паста с пестото, а за вечеря грах с магданоз, объркан с песто. Обичам чеснов аромат, но чесънът не ми се отразява добре. А левурдата е с деликатен аромат и се чувствам добре. А и не мирише зверски около теб.
За десерт- и в гората бях взела- Бонбони "Морковена торта"
Виж целия пост
# 583
И аз брах . Само лапад не набрах защото не разпознавам ядлив от друг.
И аспержи и лапад купих и днес сме на супа от такива хубавини Simple Smile
Виж целия пост
# 584
И аз на супа от лапад го докарах + тиквички със сирене и яйце на фурна. Джуджето си омаза ягоди в шоколад на фондю-то.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия