Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през септември

  • 93 692
  • 3 079
# 2 580
Погледът е Дай да ям, аааааа😁😁
Ааа! Повторение,моля. Simple Smile
Изтървах ша му се не види да се занимавам с битовизми.

ВНЛ, жива и здрава да си! Късмет и радост да имаш!
Виж целия пост
# 2 581
Добри, това зеленото лайм ли е? Какво го правят така?

Като туршия е. Ужасно солено, освен и кисело.
Но и аз много пъти съм се чудила за какво, аджеба, може да се ползват.

Както и маринованите яйца, примерно. Не са ли гадни? Не съм опитвала, признавам си.
Виж целия пост
# 2 582
За бабината ми крем супа, освен един голям праз, 😁 се слагат два картофа, два моркова, две скилидки чесън, стрък целина. След като се свари добре, се пасира и се сервира с бучка краве масло във всяка чиния.

Тази вечер много се чудих, но не можах да взема решение. Добър асортимент на Винпром Троян.

Виж целия пост
# 2 583
Кло, аз бих пробвала прасковената и крушовата, макар и рискът да са напарфюмирани, да е голям.
Виж целия пост
# 2 584
когато бяхме в Троян видяхме какви ли не. включитителни карловарска бехеровка. Wink
нали все знаем, попитахме продавачката като предлагат прасковена и кайсиева ракии, къде са им прасковените и кайсиевите градини. тя се фръцна "имаме си пък" и ние се фръцнахме "няма да си купим".

лимоните са мариновани, както тили каза, няма ядене това нещо, ама те си го харесват. ядат и с на печеното месо си слагат.
има и с червен пипет - лют и сладък и с онова жълтото, дето не мога да го гледам.

нищо не казвате за супата с канела, карамфил, кардамом...
Виж целия пост
# 2 585
... нищо не казвате за супата с канела, карамфил, кардамом...

Аз си трая, щото като нищо може и да ми хареса. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 2 586
В днешните дни на глобализация, няма лошо да вкарват плодове от други региони. Но като знам какви бяха цените на едро в последните две години на суровините, това ме възпря и мен, Добри.
Виж целия пост
# 2 587
Идеална е за тиквена супа тази подправка Simple Smile

И за червена леща с кокосово мляко и скариди.
Виж целия пост
# 2 588
кло, имаше нещо за вината и ракиите от определен район. не трябва да са докарани отнякъде, а да са собствени лозя или градини или в района около винарната. даже км бяха посочени, но не съм пияч, не помня подробности.

момичета, изчетох Манюня, харесах си Симон, но навсякъде е качена само мъъъничка част, за запознаване с книгата. дали някой я е намирал цяла?
Виж целия пост
# 2 589
Все забравям да споделя. Гледах един филм по Нетфликс Loving adults ,трилър крими, много ми хареса и най-вече изненада, което рядко ми се случва. Трябва да сваля поне 6-7 кила за месец, ще се пробвам поне сладкото да спра. Още нямаме билети за мача, а всичко друго е купено. 🙄
Виж целия пост
# 2 590
Ули, кажи по-подробно за червената леща с кокосово мляко. Скаридите може да пропуснеш Simple Smile
ДобрЕ, не съм попадала на "Симон". Ако случайно я намериш, свиркай. Имам я хартиена, но в последно време предпочитам да чета електронно - по-удобно ми е, особено под завивките. "Манюня" май само първата част я имаше или бъркам?
Виж целия пост
# 2 591
Този кулинарен спам е ужасен 🤣. Не ви е срам. Как ще заслабна като всичко ми се яде.
Виж целия пост
# 2 592
Добре, ето накратко https://e-vestnik.bg/20182/kakvo-e-naimenovanie-za-proizhod-gknp … ay-hubavite-vina/
Тия правила ги въведоха, когато винзаводите декларираха толкова изкупено грозде, колкото в България не може да се произведе. Отдавна беше и не може да се разчита много, че вратички има.
Виж целия пост
# 2 593
Бърди, много е лесна и вкусна Simple Smile и без скаридите даже Grinning
Задушаваш лук, като е готов добавяш чесън и след това лещата, разбъркваш леко да се смесят и след това изсипваш консерва кокосово мляко и още една с вода, да обереш каквото е останало вътре от млякото да не става зян Simple Smile и след това слагаш подправки според вкуса ви, аз слагам задължително куркума (за цвят основно, на тази подправка никога не й усещам вкуса) и кимион, ако имаш от подправката на Добри Stuck Out Tongue Winking Eye, къри, лют червен пипер, пушен пипер. Абе каквото харесвате и така докато се свари лещата.
Аз слагам и замразени скариди накрая.

А, забравих джинджифила. Пресен, слагам го в началото на едри парчета, за да го махна лесно като е готова, че настърган пак се усещат влакната и не е най-приятно з ядене
Виж целия пост
# 2 594
Ули, пробвай чай лате с куркума. Усеща се и е много вкусен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия