КОЛЕДА 2022/2023

  • 82 710
  • 981
# 60
Здравейте, тъкмо сте на тази тема за бисквитки с принт, искам да попитам коя е най-подходящата и сполучлива, лесна рецепта за такъв тип бисквитки и могат ли преди да е сложен принта и да са украсени да изкарат примерно месец, два, без да им стане нещо.
Виж целия пост
# 61
Ураааа, почна се! Миналата година дъщеря ми помогна накрая за довършването и украсяването на сладките, а на другия ден светна с КОВИД. Не можех да ги дам на хората, така че докато бяхме в карантина, 4 души изядохме сладките, които бях направила за 6 семейства Grinning Нещо им хареса на моите, отсега ме убеждават да си ги ядем сами тайно под юргана  Joy

Едни шоколадови линцери, още неслепени, обикновените ни харесват повече

Виж целия пост
# 62
Много е далече още Коледа .
Виж целия пост
# 63
Аз започвам бисквитките с принт  началото на декември. Трайни са доста. Отваряли сме бисквитка на два месеца и си е перфектна на вкус. Не че остават, просто бяхме запазили и решихме да пробваме. Ползвам рецептата за меденки на Джема . Тайната е в печенето, не ги чакам да добият кафяв цвят,защото стават много твърди. Пека ги буквално 10 ина мин до леко златисто.
Виж целия пост
# 64
Преди няколко дни в една кутия намерих от меденките на Джема от миналата година. Нищо им няма, гризнах си от една. Simple Smile
Виж целия пост
# 65
Аз на Великден намерих цяла кутия скрити меденки на Джемма. Бяха си супер и си ги изядохме. Simple Smile Нямахме коремни проблеми.
Виж целия пост
# 66
Привет на всички в тази прекрасна тема!
Запасих се вчера от Лидл с бадемово брашно, марципан, стафиди, бадеми.
Ще чакам да пуснат и начупени ядки като миналата година.
Онзи ден от Била взех масло на промоция по 4.70 дойчемаркенбутер /в златистата опаковка само с надпис/.
Снощи спретнах една доза меденки за загряване, домочадието ги чакат с нетърпение.
Желая на всички здраве и весели празнични приготовления!
Виж целия пост
# 67
Момичета, дайте изпитана рецепта за шоколадови линцери. Тази година съм решила да добавя и тях към коледната си колекция.
В Била има от днес промоция на маслото с краварката - 125 гр. за 2.99 лв.
Виж целия пост
# 68
Момичета, дайте изпитана рецепта за шоколадови линцери. Тази година съм решила да добавя и тях към коледната си колекция.
В Била има от днес промоция на маслото с краварката - 125 гр. за 2.99 лв.

Аз правих по тази рецепта миналата година. Има снимка 5 поста по-нагоре. Получиха се, но не ни харесаха колкото обикновените. Ако ти трябва трябва превод, казвай. Слепих ги с дулсе де лече

https://e2bakesbrooklyn.com/2018/12/14/chocolate-hazelnut-linzer-cookies/
Виж целия пост
# 69
Скрит текст:
Момичета, дайте изпитана рецепта за шоколадови линцери. Тази година съм решила да добавя и тях към коледната си колекция.
В Била има от днес промоция на маслото с краварката - 125 гр. за 2.99 лв.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/12/blog-post_8.html
Виж целия пост
# 70
Скрит текст:
Момичета, дайте изпитана рецепта за шоколадови линцери. Тази година съм решила да добавя и тях към коледната си колекция.
В Била има от днес промоция на маслото с краварката - 125 гр. за 2.99 лв.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/12/blog-post_8.html

С какво мога да слепя тези бисквити освен със сладко? Много ми харесаха, вероятно ще ги включа в списъка си.
Виж целия пост
# 71
Предполагам с мед, с течен шоколад
Виж целия пост
# 72
Момичета, дайте изпитана рецепта за шоколадови линцери. Тази година съм решила да добавя и тях към коледната си колекция.
В Била има от днес промоция на маслото с краварката - 125 гр. за 2.99 лв.

В която и да е рецепта за лицери може да се замени част от брашното с какао. Аз заменям около 30г брашно с хубаво, силно какао.

Такива линцери слепям с любимият у нас маслен крем - масло, пудра захар, ром или ромова есенция(може и друга по желание) и смлени орехи. Може също да се използва крем от карамелизирано кондензирано мляко и масло. Става много вкусно. Ако не ви е много шоколадово, може и с Нутела. С Нутела аз слепвам част от белите линцери,  защото децата много обичат тази комбинация.
Виж целия пост
# 73
Момичета, дайте изпитана рецепта за шоколадови линцери. Тази година съм решила да добавя и тях към коледната си колекция.
В Била има от днес промоция на маслото с краварката - 125 гр. за 2.99 лв.

В която и да е рецепта за лицери може да се замени част от брашното с какао. Аз заменям около 30г брашно с хубаво, силно какао.

Такива линцери слепям с любимият у нас маслен крем - масло, пудра захар, ром или ромова есенция(може и друга по желание) и смлени орехи. Може също да се използва крем от карамелизирано кондензирано мляко и масло. Става много вкусно. Ако не ви е много шоколадово, може и с Нутела. С Нутела аз слепвам част от белите линцери,  защото децата много обичат тази комбинация.



tunata, peych, natalyna, благодаря за отговорите!

natalyna, може ли подробна рецепта за масленият крем и крема с кондензирано мляко ?
Виж целия пост
# 74
Скрит текст:
Момичета, дайте изпитана рецепта за шоколадови линцери. Тази година съм решила да добавя и тях към коледната си колекция.
В Била има от днес промоция на маслото с краварката - 125 гр. за 2.99 лв.

В която и да е рецепта за лицери може да се замени част от брашното с какао. Аз заменям около 30г брашно с хубаво, силно какао.

Такива линцери слепям с любимият у нас маслен крем - масло, пудра захар, ром или ромова есенция(може и друга по желание) и смлени орехи. Може също да се използва крем от карамелизирано кондензирано мляко и масло. Става много вкусно. Ако не ви е много шоколадово, може и с Нутела. С Нутела аз слепвам част от белите линцери,  защото децата много обичат тази комбинация.



tunata, peych, natalyna, благодаря за отговорите!

natalyna, може ли подробна рецепта за масленият крем и крема с кондензирано мляко ?

Крем - 200 г краве масло, 250 г подсладено кондензирано мляко /сгущенка/, 60 г печени орехови ядки
Суровите орехови ядки запичате на 180 градуса за 8 минути. Оставете ги да изстинат. Претрийте ги леко да паднат люспите и смелете. Размекнатото краве масло разбийте за 2 минути. После на части при постоянно бъркане прибавете кондензираното мляко и смелените орехи. Покрийте с фолио и оставете в хладилник да стегне – около 4 часа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия