КОЛЕДА 2022/2023

  • 83 527
  • 981
# 900
И нашите си меденки, които правим често, но с фондан само на Коледа и Великден.
Скрит текст:

Може ли рецептата на меденките?

Напукани сладки с кокос отгоре и орехи, и портокалови корички. Много са вкусни!


Немски меденки (lebkuchen) с джинджифил и други подправки. Също много вкусни! За първи път ги правя и ми беше трудно с разточването на охладено в камерата тесто, но му хванах цаката накрая Simple Smile
Виж целия пост
# 901
Безглутенова баклава – веган вариант
Виж целия пост
# 902
Честита Коледа, момичета! Да ви е уютна, вкусна и спокойна! Щастлива съм, че след 23 (двадесет и три!) дневно пътуване, колетът със сладките ми и не само нещица пристигна до Англия! Все пак на време - на 23. декември . Слава богу, всичко е наред в него.
Виж целия пост
# 903
Честита Коледа, мили момичета! Да бъде здраве, светлина и уют в домовете ви!


Виж целия пост
# 904
Патицата се получи.

Виж целия пост
# 905
Честита Коледа!
Виж целия пост
# 906
Сестра ми вече усилено работи да ни направи ощ по-дебели 😁 и за Коледа имахме коледно пънче с блат от шам фастък, малини и крем Филаделфия и бял шоколад, а днес донесе тройно шоколадова торта.



Виж целия пост
# 907
То и ние сме.дебели, ама ако се затруднявате, прати сестра си към нас. Simple Smile Много е хубаво сестра ти да ти донесе нещо вкусничко!
Сладки и щолен пак.


Виж целия пост
# 908
Ангелски кето сладки
Виж целия пост
# 909
ЧЕСТИТА КОЛЕДА, ПРИЯТНИ МОМИЧЕТА!
Удоволствие беше да работим заедно и тази година! Справихме се отлично!
С най-добри пожелания за мир, спокойствие и светлина в душите ви!

Сега по същество, тази година избягах от коледното шоколадово пънче и направих ето това, голям разкош
ПАНДИШПАНЕНО ТИРАМИСУ - TIRAMISU TASTE OF ITALY и ще пусна всичко ,което съм написала, а пък вие си гледайте картинки ....Вкусът на Италия, това е тирамису, онзи уникален десерт, който всички харесваме и поради тази причина  имам отделна секция в блога си  - тирамису с цели 5 рецепти, всякаква за всеки вкус.https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%82%D0%B8% … D0%B8%D1%81%D1%83.
Тази рецепта бях си я запланувала да я приготвя за Коледа, така и направих и всички са доволни, няма вече ,свърши бързо, някои по две парчета изядоха. Разкошно на вкус, въпреки че не е с класически бишкоти, а точно с пандишпан, това му е интересното и това много ми допадна. Освен това е показано от уникален MASTERCHEF - BRUNO  ALBOUZE, на който винаги се възхищавам и с удоволствие гледам и следя. Много са малко рецептите, които мога да повторя, почти невъзможно, но тази и някоя и  друга са лесни и се опитвам нещо да направя, понякога успешно, понякога не. Този път е успешно приготвен десерт, той е лесен и е удоволствие да се приготви.
Само да уточня, че тази смес за пандишпана е сместа за направа на оригиналните бишкоти.



https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2022/12/tiramisu-taste-of-italy.html
Виж целия пост
# 910
Сладки мини щолени по рецепта на Лабрекс. ❤️
Виж целия пост
# 911
Честита Коледа!

От мен още един фенер за наши приятели и по желание на сина ми любимите му от миналата година - "Пияни топчета с ром"






Виж целия пост
# 912
Честито Рождество, мили дами! Бъдете здрави и нека доброта, споделеност и хармония има в сърцата и благоденствие в домовете ни!

За мен беше удоволствие да участвам в групата!

Един сладолед споделям днес, който хапнахме на 25.12.

 Веган яйчен ликьор сладолед

Виж целия пост
# 913
Честита Коледа!

От мен още един фенер за наши приятели и по желание на сина ми любимите му от миналата година - "Пияни топчета с ром"
Може ли рецепта за пияните топчета
Виж целия пост
# 914
Честита Коледа!

От мен още един фенер за наши приятели и по желание на сина ми любимите му от миналата година - "Пияни топчета с ром"
Може ли рецепта за пияните топчета

Пияни топчета с ром

150г начукани или смлени
бишкоти или меки бисквити
100г стафиди
1/4 пакет (65г масло) разтопено
2с.л с връх смлени орехи
3 с.л. пудра захар
2с.л тъмно какао
100мл. хубав ром или ако ще консумират деца - ромова есенция с мляко. Аз сложих ром и станаха перфектни.

Настърган кокос за овалване.

На дребно се нарязват стафидите и се заливат с рома. Оставят се поне един час за да поемат добре.

Смесваме сухите съставки - смлените бишкоти, орехи , какаото и захарта. Разбъркваме добре. Прибавяме разтопеното масло и стафидите + рома, който не са поели. Омесваме като тесто. Правим топчета с големина на малък орех, които овалваме в кокос, орехи или какао.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия