Какво ще купя отново - 6

  • 92 561
  • 783
# 165
Не знам дали си се замисляла, но голяма част от тези потребители нямат възможност за нещо по-добро. Аз съм расла в 90-те, в семейство на учители - повярвай ми, и соеви меса съм яла, и съмнителни сирена, и какво ли не (с комшии сме се събирали да ядем заедно, за да има достатъчно и що-годе нормална храна на масата). Мисля, че възмущението следва да е към производителите, не да се вменява на потребителите, че едва ли не те конторлират пазара!
Салами от масовите марки отдавна не купувам, но разбирам хората, които нямат същата възможност като мен (например в Сливен до скоро нямаше читави специализирани месарници като тези в София; да кажем, че е имало 1-2 и не съм знаела за тях - не всеки може да обиколи половин град, за да напазарува).
Виж целия пост
# 166
Исках да кажа,че при продуктите по БДС явно има строг контрол.

"Орехите" масово хората ги смятат за реномирана марка... Това че слагат много и най-различни подправки в продуктите си,не означава че са ментета...
Виж целия пост
# 167
Въпрос на вкус казало кучето и си облизало гъ*а Grinning
Класацията (таблицата) показва,че само продуктите по БДС са истински.
Таблицата показва това, което вече знаехме.
От масовите продукти, най-добри са тези на КФМ, средно качество са тези на Бони и на дъното са продуктите на корпорацията Белла- Народен, Перелик, Орехите и всички други боклуци дето бълва тази компания под различни марки. Много пъти съм се чудила какви хора купуват например продуктите с марка Орехите? На тази безумна цена да купуваш продукт с отвраттелен вкус и състав. Тези потребители нямат ли вкусови рецептори или след 30 годишно ядене на боклуци са тотално притъпени и не различават вкусно от гадно?
Виж целия пост
# 168
"Орехите" масово хората ги смятат за реномирана марка... Това че слагат много и най-различни подправки в продуктите си,не означава че са ментета...
Интересна представа имате за това що е то "подправка". Ето част от състава на най-скъпия им продукт шпек Бургас от най-скъпата им марка:
вода, МЛЕЧЕН ПРОТЕИН, нитритна сол [сол, консервант: натриев нитрит], говежди протеин, стабилизатори: дифосфати, трифосфати, Е 452; овкусител: Е 621; антиоксиданти: аскорбинова киселина, Е 301, лимонена киселина; емулгатор: Е 471; антислепващ агент: Е 551; оцветител: кармини; декстроза, малтодекстрин, ароматизанти

Това е при стандартна цена на продукта от около 34 лв/кг. Найс, а?
Виж целия пост
# 169
Аз например. Купувам на орехите понякога. Вкусничко ми е, да си призная, явно сме попривикнали , нямам идея.
КФМ ли е с най-добър състав, че не разбрах от статията?
Виж целия пост
# 170
И аз купувам на Орехите, там поне знам какво има и хигиената е на световно ниво, което не мога да кажа за разни малки фирмички. Имам доста познати технолози, които работят в различни месокомбинати и като чуя, че кутера и пълначната машина се мият веднъж в седмицата, а през другото време само се плакнат и, че хващат "кора", а калъпите с месо не минават през металодетектор, ги заобикалям с двеста.
Виж целия пост
# 171
И ние от споменатата марка не можем да хапнем нищо, не ни харесва. Положителното е, че така не се купуват често такива неща. Мислех, че Бони са най-добрите откъм качество. Изненадахте ме с КФМ, значи тях ще гледам да купувам.
Другата пак заради отзиви от форума спрях да им купувам каквото и да било.
Лошото е, че цените станаха безумни на всичко. Дори и да си склонен да дадеш повече пари пак нищо не ти гарантира, че няма да е същата гадост като останалите. За повечето неща вече плащаш за марка, не за доказано качество. Няма ги вкусовете и качеството отпреди.
Виж целия пост
# 172
Още един път да го кажа – продуктите по БДС са истински и качествени,без значение от коя марка. Гледайте дали имат знак на БДС на етикета.
Виж целия пост
# 173
На първо място всичко по  БДС  на второ място КФМ. Аз така разбрах.
Аз например. Купувам на орехите понякога. Вкусничко ми е, да си призная, явно сме попривикнали , нямам идея.
КФМ ли е с най-добър състав, че не разбрах от статията?
Виж целия пост
# 174
Дъщеря ми купува някакви на грамаж, но нищо не ми харесва. Единственото, което е по моя вкус, е Перелик,въобще не гледам какво съдържа.
Виж целия пост
# 175
И аз купувам на Орехите, там поне знам какво има и хигиената е на световно ниво, което не мога да кажа за разни малки фирмички. Имам доста познати технолози, които работят в различни месокомбинати и като чуя, че кутера и пълначната машина се мият веднъж в седмицата, а през другото време само се плакнат и, че хващат "кора", а калъпите с месо не минават през металодетектор, ги заобикалям с двеста.
Беше на световно ниво преди години...
Виж целия пост
# 176
Винаги Орехите са ми пресол и нищо повече...и откак излязоха,та до сега-не усещам приятни подправки, а просто много сол.
Виж целия пост
# 177
Аз на Активни потребители вяра нямам. Не задължавам никого с мнението си, така че нека не влизаме в дискусии - не му е тук мястото. Просто давам и още една гледна точка.
Винаги, когато купувам колбаси съм с идеята, че едва ли знам всичко, което съдържат. И все пак, повече наблягам на фермерски продукти - често цените са сходни с тези на уж качествени продукти от масовите марки, а на вкус са осезаемо различни.
Виж целия пост
# 178
Аз от известно време установих, че продуктите на КФМ са доста добри. Преди съм купувала инцидентно, но във времето се усетих, че биват, доста биват.
Обикновено колбаси и мезета купувам от местен супермаркет с тяхно производство или от една определена местна месарница, но предлагаха един колбас на КФМ, който ме впечатли и после в едно близко квартално магазинче също ме впечатлиха КФМ продуктите, та засега съм доволна.
Сериозно прескачам "Перелик", нещо не ми допадат. В началото, като се "запознах" с тях сякаш биваха, но в течение на времето продуктите им ставха
все по отвратни и сега казвам в магазина - всичко, само не "Перелик". Не са моето нещо.
Виж целия пост
# 179
И аз купувам на Орехите, там поне знам какво има и хигиената е на световно ниво, което не мога да кажа за разни малки фирмички. Имам доста познати технолози, които работят в различни месокомбинати и като чуя, че кутера и пълначната машина се мият веднъж в седмицата, а през другото време само се плакнат и, че хващат "кора", а калъпите с месо не минават през металодетектор, ги заобикалям с двеста.
Беше на световно ниво преди години...
До преди 5 години беше, съмнявам се дори и да са охлабили положението при тях да е като в малките производители.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия