🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 18 (Tема 2)

  • 62 318
  • 1 236
# 15
Специално следях дали къщата е същата от предния път, че предполагах е вдигнал нивото. А, ето че, въпреки видяното, съм мислила в правилната посока. Изглеждаше ми през цялата седмица изморен и отнесен някак си. Нямаше я предишната енергия. Но годинките си казват думата. Иначе се справи блестящо в готвенето. Удоволствие беше да го гледам как готви.
Виж целия пост
# 16
Благодаря за новата тема.
Левон си го може и заслужено спечели за трети път. Нещо ми се губят кога е печелил два пъти кои сезони какво е готвил? Къщата е уаууу.

Другата седмица нали продължава черешката ?
Не гледах докрай не видях реклама.
Виж целия пост
# 17
Другата седмица нали продължава черешката ?
Не гледах докрай не видях реклама.
https://nova.bg/schedule/index/0/2022/11/28/
Виж целия пост
# 18
Мернах промо. Само Крисия разпознах.
Мерси за темата!

Маги снощи беше отвратителен. Исках повече да чуя от домакина, не че не съм му чувала историите, а не на Маги щуротии те. Котка бил ял.
Виж целия пост
# 19
Любителя на чалга Халваджиян, дето сичкото му продукция е очалгарена, мърмори срещу чалгата. Joy Ти да видиш! Спретнал се като за концерт на Пайнер, ма с претенции за симфоничен оркестър, щото той не е от тия как'Сийке. Ох, Божке. Хората обаче си му го казаха - ами нас не си ни канил. Следваше да се усети, ма не би, не му отърва, ясно е. И хората седнали да се насладят на храната, той тръгнал да им разправя как ял котка с картофи. Пълна идиотщина.
Левон готви, да, но много разхвърляно, хвърля, мята там разни продукти, бе, не ми хареса. И той не ми харесва. Цяла седмица беше като посаден, сякаш насила и компанията не му беше по сърце. Десерта му беше повторка, айде вариация от предно негово участие - плодове с чер пипер и шафран и тоя джинджифил наръган навсякъде.. Дарина и тя ме разочарова, какъв беше тоя тоалет и тоя небрежен кок, ох, и как изкуствено се смееше. Останала съм с впечатление, че е стилна и образована дама с добро възпитание, но този път не я видях в тази светлина. А Радина уж да изглежда добронамерена, а тя изглеждаше глуповата и простовата, като хваната от гората, какъв беше тоя телешки възторг, какво беше това превъзнасяне и глупав хилеж, не знам.
С една дума - Не! от мен на тази седмица.
Виж целия пост
# 20
Хареса ми как готви Левон, има сериозни познания и продукти и уреди, вечерята беше ок, особено агнешките котлетчета направо ми взеха акъла /дали знае някой откъде мога да купя/.

Метро, 36 лв. за килограм.

https://shop.metro.bg/shop/pv/BTY-X309224/0032/0021/~1.8%D0%BA%D … ent_accept_button

Нещо е понамалил разходите. Миналият път беше аржентинско телешко за 100 лв./кг.
Виж целия пост
# 21
Да е взел замразено месо се съмнявам.
Виж целия пост
# 22
Едва сега изгледах епизода с Максим Бехар. Извинявам се за късното включване, вече сте го изкоментирали, но нещо силно ме фрапира и не се сдържах да го споделя.
Според мен за първи път приготвя нещо с кокосов орех, защото направи три базисни грешки.
Забелязах, че кокосовия орех меко казано не беше свеж. След, като се разчупи черупката, ако някъде липсва вътрешната кафява обвивка на ореха, значи е останала по черупката. Така се получава, когато кокосът почне да се разваля. Вкусът му се променя, а кокосовата вода, която е вътре от прозрачна става белезникава и понамирисва. Директно изхвърлям такъв орех. Друга лаишка грешка, че не обели вътрешната кафява обвивка, а го настърга заедно с нея. Тя е груба и твърда и ще е неприятна при ядене. Преди да се счупи кокоса с шило за лед се пробиват трите дупки, където са трапчинките му и се изцежда кокосовата вода иначе като почне да стърже в един момент ще се разтече.
С чупенето се справи добре, точно така се прави, но ако се удари и отгоре около трапчинките става още по-лесно да се запази плода цял. Когато е тръгнал да се разваля, какъвто беше неговия случай по-лесно се чупи и отделя цял. Но дори свеж и пресен, ако се чупи правилно се отделя на цял плод копрата.

п.п. Нямаше да го споделям, но се учудих, че Манчо си замълча и не го коментира. Ама нали домакините са ВИП явно ще е по-благосклонен.

п.п. За мен интересни тази седмица са Дарина и Левон. Висша лига, ще е интерсно какви гурме ястия ще представят.

п.п. Специални благодарности за хубавата тема. Simple Smile
Виж целия пост
# 23
Taзи седмица наистина е гурме лукс,заради участниците,които са все хора с финансови възможности и претенции в живота.
Само Думанян не ми се връзва сред богаташите заради финансовото си положение и годините,но също така е като млад полъх сред позастарели гости..от гледна точка на разнообразие бих го разбрала.
За да бъде перфектна тази седмица,на мястото на Думанян щях да поканя Воче.
Виж целия пост
# 24
Ами евреин, арменци и оперна прима, с тази идея са събрани. Ама малкото арменче още с жълто около устата и лигнята му в повече, та не знае как да има гурме поведение. Евреинът пък изплискал легена, та за смях стана или да ти дожалее. А примата нещо е оставила достолепието в гардероба...
Виж целия пост
# 25
Не ми се отваря нова плюс Sad.
Виж целия пост
# 26
Левон го харесвах предишните пъти, но след едно интервю, в което със самодоволен вид  намекваше, че бедните са бедни, защото искат да са бедни, много ми падна в очите.
Виж целия пост
# 27
А, баш от тогава датират и моите несимпатии. И той е забравил от къде е тръгнал, нищо че разказва за Кремиковци като някаква екзотика по пътя на шеметното си превръщане в комета.
И разбира се, че всички бедни си умират от желание да са бедни!
Виж целия пост
# 28
Вчера в 17 часа дават други повторения и много се умилих на предложението от едната гостенка за инициатива Агнешко за бедните по Коледа.Ама я скастриха,че поКоледа друго е популярното месо.
Виж целия пост
# 29
Другата седмица:
певицата Дивна, шоколатиерът Анна Кръчмарова, рапърът Ивайло Иванов - Играта и спортният журналист Радостин Любомиров.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия