Какво кафе пиете? Препоръчайте ми марка кафе или смеска кафе! - тема 3

  • 28 943
  • 300
# 90
Ние от доста време пием вече Julius Meinl, пробвахме им почти всичките видове, но следващият път искаме да разнообразим някоя друга марка. Не си падам по горчивото и препечено кафе, а повечето са такива.
Виж целия пост
# 91
четох за кафетата в по-ниските части - са по-кисели (вредни) и ги печели повече, а съответно тези високопланинските, по-некисели и естествено по-скъпи.


аз поне нищо не разбрах от написаното ..
кисело, горчиво е от печенето в най-общия случай. Долнопробните ги прегаря, за да няма друг вкус.  Какво общо има с вредни?
Виж целия пост
# 92
Ние от доста време пием вече Julius Meinl, пробвахме им почти всичките видове, но следващият път искаме да разнообразим някоя друга марка. Не си падам по горчивото и препечено кафе, а повечето са такива.
и техните ли са изпечени...Буенорома е 2 ниво само? Също Präsident 500 g / 250 g и Jubiläum Fine Ground
Виж целия пост
# 93
Всички шир потреба кафета са си прегорели, каза се защо.
Дори снимката най-горе е показателна.
Масово хората искат да им горчи, ако не горчи им е слабо или им киселее, повечето не са чували за разни вкусове, защото са пили само прегорели кафета, а много и с 2 лъжици захар, мляко и т.н.

Има някои, които искат да не им горчи, явно ти си от тези. В такъв случаи търси кафета от пекарни, няма да намериш не изгоряло в нормалните магазини, без значение от марката.
Не съм фен на чиста арабика, харесва си ми да има и робуста но това пак не значи гадно и горчиво. То добре приготвено и не повече от средно изпечено пак не е горчилка като споменатото. Хем се придържам към по-скоро ниския ценови клас и масовите марки, защото бюджетът ми това позволява. Устройва ме, за моя вкус съм си намерила варианти а и пия късичко еспресо което също играе роля колко ще горчи (или няма) резултатът.
Ама кафе изгорено на въглен не е просто горчиво, а си е откровено гадно. Все едно загоряла манджа да ям, мерси съм.
Иначе си прав, край мен масово асоциират горчивото кафе че е равно на силно и обратното. Няма лошо, марки и блендове много, всеки ще си намери все някога "неговото".
Виж целия пост
# 94
В автомата в момента имам от старите зърна, марка L'OR, коренна разлика има.
Виж целия пост
# 95
Здравейте, имам питане към притежателите на кафе машини Brasilia Club и Brasilia Ledy. Какво кафе ползвате за машините си за да извлечете максимално положителните възможности от машината? Интересува ме плътно силно кафе с каймак. Та въпроса ми е за марка кафе, едро или ситно смляно. Опитвам се и не мога да свикна със всички новости по отношение на новите технологии, а именно кафе роботи, машини с капсули и всичките видове модификации и пародии на кафе машини. След покупката на машина с капсули на Nespresso и някаква на  De Longhi  се върнах към старото и си купих кафе машина Brasilia Lady, но с кафето с което я ползвам не задоволява напълно нуждите на вкусовите ми резептори. Ще съм благодарен на всеки отговор по въпроса ми.
Виж целия пост
# 96
Този тип кафемашини са неизползваеми без кафемелачка. Пробвай кафе изпечено преди седмица и ще имаш предостатъчно каймак.
Виж целия пост
# 97
Каймак и еспресо машина са оксиморон Simple Smile. Виж, пяна може и да се получи с подходящата цедка с крема диск. Каймак се получава само при варене в джезве и то с малко добавки от рода на леблебия примерно.
Виж целия пост
# 98
Какво ви е мнението за Лаваца Роса на зърна?
Виж целия пост
# 99
Какво ви е мнението за Лаваца Роса на зърна?
Всичките кафета от супермаркета са горе-долу еднакви. Ниско качество, тъмно изпичане , за да се прикрият дефектите и най-важното "сбор от евтини зърна " без да е ясен произход и дата на печенето/ което е много важно/
За вкуса е много важно и методът на приготвяне дали е изпълнен както трябва, така че много фактори.
Виж целия пост
# 100
Каймак и еспресо машина са оксиморон Simple Smile. Виж, пяна може и да се получи с подходящата цедка с крема диск. Каймак се получава само при варене в джезве и то с малко добавки от рода на леблебия примерно.
Това ще си го запиша като топ мнението в темата..
Виж целия пост
# 101
Каймак и еспресо машина са оксиморон Simple Smile. Виж, пяна може и да се получи с подходящата цедка с крема диск. Каймак се получава само при варене в джезве и то с малко добавки от рода на леблебия примерно.
Това ще си го запиша като топ мнението в темата..

Ами да беше го чекнал като полезно тогава! Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 102
Какво ви е мнението за Лаваца Роса на зърна?
На мен ми харесва.
Изобщо съм фен на Лаваца за домашна употреба.
Виж целия пост
# 103
Опитвам се да избера едно от 5те вида виетнамско кафе:
SANG TAO 1 се отличава с шоколадов вкус, сладост и силен аромат.
SANG TAO 3 е мляно кафе, произведено от 100% Arabica Se
"...и ниското съдържание на кофеин"
Подходящо е за приготвяне с виетнамски филтър, кафеварка Мока, френска преса, перколатор или друга филтър машина.
Стават ли и за Еспресо машина?
търси се баланс:  по-слабо кофеионово > ароматност > шоколадов вкус

Тези два модела на julius meinl стават ли за еспресо (и обратното, имам и мока кафеварка)
Grind level   2 
Medium fine (e.g. for Moka Pot)
https://juliusmeinl.com/products/espresso-buonaroma
Grind level 1 /Fine (e.g. for Espresso)/
https://juliusmeinl.com/products/jubilaum500-g-250-g-fine-ground
Виж целия пост
# 104
Виетнамското е много силно.От петте вида само едното беше по-слабо(като това слабо за мен се равнява на други марки силни кафета).Ако нямаш проблеми със силните кафета  са ок. Ако си като мен да се разтреперваш, разтупваш, и от кафе пито на обяд да не може да заспиш вечер, това кафе не е за теб. Иначе са с интересен вкус.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия