Пародонтоза - тема 2

  • 27 012
  • 391
# 15
Какво  означава  възстановяване? Sad
Виж целия пост
# 16
След всяка една манипулация по тялото ви следва възстановяване..
Ще имате шев след това, досаден. И венеца зараства. Това е възстановяването.
Виж целия пост
# 17
Здравейте отново.
Бях писала в предната тема, сега успях да отделя време и я изчетох цялата.
В търсене съм на пародонтолог към когото да се обърна за помощ.
Досега не съм ходила, но още преди доста години предната стоматоложка ми каза, че имам стапяне на костта. Пих Родожил тогава, прави ми и някакви процедури с лазер. Определено даде резултат. Сега на последната снимка и сегашната стоматоложка ми каза, че има доста намаляване на костта. А и усещам венеца си трайно възпален.
Не знам към кого да се обърна. от изчетеното в предната тема останах с впечатление, че като цяло доста хора са по-скоро разочаровани от постигнатия резултат след дълбоко и в последвствие периодично почистване и по-скоро е имало обратен ефект.
Има ли някой доволен, при когото начертаната стратегия да е сработила и да е дала добър резултат - да са спрели възпаления на венеца, стапяне на костта - или поне да е забавено?
И ако да - препоръчайте лекар, моля.
Писах и на 2-ма човека от темата. Сърдечно благодаря за отговорите и съветите!
Моята стоматоложка ми е дала имената на д-р Йосифова и д-р Шулева. За едната не видях мнения в темата, за другата - само видях да се споменава, но без конкретни отзиви. Някой има ли опит с тях.
Препоръчаха ми и д-р Коцилков - позната.
Виж целия пост
# 18
Аз лично от Шулева съм с много негативно мнение. Ползвах я като второ мнение, обаче не става...
Виж целия пост
# 19
А от д-р Коцилков? Видях по-назад, че ходите при него (дано не греша, че изчетох 50 страници Relaxed )
Виж целия пост
# 20
Доволна съм. Стопиран е процесът, на последното замерване декември всичко беше ок.
Виж целия пост
# 21
Имам опит с д-р Шулева от много години. Откакто ходя процесът е в ремисия, така да се каже. И половината ми семейство ходи също при нея.
Виж целия пост
# 22
Зазу, относно тези, при които положението не е станало по-добро, предполагам, че са започнали на доста късен етап. Венеца и при мен се дръпна малко след цепването и шиенето, но е съвсем нормално. Човека ме предупреди. Вече няколко месеца не се е обаждал въпросният ми зъб, надявам се и така да си остане.
Провери си нивата на витамин Д между другото.
Пускам ти информация накъсано, извинявам се, но нещо съм разсеяна.
Виж целия пост
# 23
За доктор Шулева не съм чувала много добри отзиви, въпреки че тя е една от малкото и известни парадонтолози. Аз по принцип ходя около два пъти годишно при Д-р Абриз за почистване и поддръжка, но лятото ми се бяха възпалили венците и реших да отида при Коцилков за консултация и почистване. Не ме прегледа той, а негов колега, въпреки че аз исках да съм при него. Не ми почистиха зъбния камък. Докторът говори и с Коцилков и ми обясниха, че в момента има действащ възпалителен процес и трябва да се започне с цялостна инициална терапия наново която ще ми струва около 2000 лв. Отказах се тогава и пак отидох при Д-р Абриз. Проблемът при мен е, че след почистване и терапия с локален антибиотик, венците се успокояват, но след известно време на определени места, въпреки многото грижи и старания от моя страна, пак се получават възпаления. Докторката ме съветва да взимам витамини D и B за повишаване на имуните намаляване на възпалителните процеси в организма, защото аз не натрупвам зъбен камък и причината за тези възпаления не е лоша хигиена.
Виж целия пост
# 24
Аз в крайна сметка записах час точно за д-р Коцилков. Ще видим как ще мине. Просто реших, че достатъчно дълго отлагам и трябва да се консултирам с някого, най-малкото, за да разбера колко зле е положението и да стопирам каквото може да бъде стопирано.
Виж целия пост
# 25
Здравейте, пуснах тема ще кача и тук, защото е по темата и може да ви е полезна.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1513799.msg45844777#msg45844777

Шиниране в Англия не съм видяла да се практикува на разклатени зъби. Щом няма кост да ги държи и се клатят, то предполагам ще паднат на ред, не 1 по 1 ако са шинирани, което е ритейнър реално. Дори мисля ще задълбочи проблема, защото с него още по трудно се почиства плаката, което е причина да имате заболяването и да се клатят.
Виж целия пост
# 26
До преди 1м  беше подвижен 6 горен,но сега установявам,че  5 и 7 имат слаба подвижност.Да,7 е с по-силна подвижност.Дали ще могат да се шинират 5,6,7 зъб при това положение или какъв друг вариант има?8 зъб нямам горе.
На мен ми казаха, че само предните 6 шинират, горе или долу. Щом няма 8-ми, обмислете вариант за заместване, защото липсата провокира раздвижване, дори без пародонтоза. 7-ми вероятно ще се наложи също да се извади. Поне при мен така направиха при голяма подвижност. Обсъдете възможните решения с пародонтолог.


Аз нямам 8-мъдрец по рождение.Сега 6 е с 2 джоба и стана подвижен.Пих рудожил и невробекс по препоръка на зъболекара .Слага дренчета ,но сега след 1м.  виждам ,че 5 и 7 също са станали подвижни,не са колкото 6, но имат подвижност.А, на всичкото отгоре 4 е с коронка.Въпросът ми беше дали може да се шинират последни 5,6,7 и какво може да се направи.Питам за да съм подготвена при пародонтолога, а не да се съгласявам с каквото ми предложи, а да избера най-добрият вариант.


Родожил отдавна е отречен при пародонтоза- даже има обратен ефект и може да ви докара дисбактериоза в устната кухина.
Виж целия пост
# 27
Идете и говорете с пародонтолога за дълбоко почистване на зъбите.. Кюретаж. Евентуално ще се оправят джобовете, което ще стопира постоянното възпаление и топене на костта. Което пък ще спре разклащането. По точно ще се забавят възможно най-много нещата.. Следва профилактика, добра хигиена и елиминиране на навици. Цигари, стискане на зъби и т.н. Разпитайте го.

Много  ли  боли кюретажа?
Не е болка за умиране щом издържах 2 сесии по час и половина Wink)
Виж целия пост
# 28
Много боли, по-добре да се направи с упойка.
Виж целия пост
# 29
Много боли, по-добре да се направи с упойка.
Естествено че е с упойка Simple Smile) При мен нямаше болка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия