Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Здравейте лъжат яко в кафенетата

  • 7 755
  • 95
# 15
Айде сега пък ти почни да ни обиждаш коледно точно като сърдита лелка. Порицай ни хубаво, с тон и с епитети!

Даже и в работата си през работно време, всекидневното ми кафе, не мога да си купя за 3 лева. До нас има само Грийн дели кафе като опция за купуване на кафе, Старбъкс и Коста. Нищо, че сме лелки, не са се съобразили с нас и да ни направят автомат, който да източи едно кафе за 50 стинки. Да, на човека му се е сторило скъпо.
Аз твърдя, че заглавието не е коректно. Не НИ лъжат ЯКО в кафенетата. Излъгали са го него с 1 лев в 1 кафене. Ако има наблюдения върху всички посетители от всички кафенета по света, да го сподели, но той разказва 1 конкретна случка.

И поражда въпроси.
От 2017 година очаква да са се запазили цените?
От 2017 година не е ходил на кафене?
Виж целия пост
# 16
Здравейте лъжат яко в кафе Бар Hey във Варна днес 25.12.2022 година го посетих.Не бях ходил от 2017 година.Поръчах си без меню едно виенско кафе и кола.Накрая сметката беше следната виенското кафе 2.99лв колата 2.99 добре 6 лв за две неща ми се сториха доста. Но си викам нормално може цените да се дигнали заради войната.отворих сайта им в интернет и видях следното.Виенско кафе 180мл 2.59 кока кола 2.39 общо 4.98 лв взеха ми 6 лв не много приятно да те цакат с 1 лв не е кой знае какво но защо да е така споделя за да знаят всички че не са коректни
Получи ли касов бон?
Поиска ли такъв?
Провери ли менюто на място?
Беше ли излъган наистина?

Много мъка има на тоя свят, много.
Виж целия пост
# 17
В Пловдив виенско кафе под 4 лв  даже няма по заведенията няма как да си запазят цените от 2017 до сега че даже малко са ти взели ако питаш мен
Виж целия пост
# 18
Дори да не е вярно, българинът често се смята за прецакан, а най-обича, когато той прецака някого.
Пардон, не трябва да се обобщава: някои българи често се смятат за прецакани ...😀
Виж целия пост
# 19
Тъй като съм от Варна и много добре знам къде е въпросното кафене, е важно да уточня, че през 2017 г. то не е съществувало.

Така написан заглавния пост е много заблуждаващ, което ми се струва напълно тенденциозно.

В кафенето винаги са ми давали касов бон при поискване на сметката.

А, и още нещо. Кафето по бензиностанциите (ОМВ, Лукойл) е 3 лв, а това кафене не е квартално кафене, с евтин интериор, ако ме разбирате...
Виж целия пост
# 20
Авторчето удобно се покри.
Виж целия пост
# 21
Ами разходи има за наем, отопление, вода, персонал, кафемашини, съдомиялни, счетоводство, ремонти и украсяване на помещението, такива неща, а безалкохолните не ги вземат безплатно, за да ги продадат на чиста печалба, нали? Колко кафета са например само за заплатата на една сервитьорка? Колко още кафета за сметката за тока? За наема?
Помисли и за навика на доста хора да откарват по два часа на едно кафе, заемайки място.
Виж целия пост
# 22
Аз не знам как да го кажа, но малко ме е страх от такива като Наско Петров.
Не е излизал на кафе от пет години и се създал тема в мамски форум за това колко са скъпи кафето и количката.
Виж целия пост
# 23
Кварталният магазин, продаващ с 20 пъти по-ниска надценка, плаща същия наем, отоплява същата квадратура и има същите разходи за счетоводство. Само дето дава двойно повече за заплати, защото в кафетата е масова практика сервитьорките да се назначават на 4 часа, на половин минимална. А реално ги карат да работят по 10-11 часа на ден, като собственикът им вика: "Колкото по-дълго работиш, толкова повече бакшиши ще вземеш! Ако не ти се бачка - напускай, безработни колкото искаш!". Затова собственичката на кварталния магтазин ходи на работа с 18-годишен Опел, а ония с лъскавите заведения - поне с Туарег или Рав4. Ама докато има овце, ще има и овчари да ги доят и стрижат...

Аз кока-кола в бутилка в заведение съм виждала само в чалгитеките на самообслужване по морето. Където двама бармани изпълняват поръчките на 150 посетители и нямат време да сипват безалкохолно в чаша, затова ти подават отворена (а понякога и неотворена) бутилка, празна чаша и вече питат следващия клиент какво ще обича. Но може да е, щото не ходя в Старбъкс и Коста, знам ли?
Виж целия пост
# 24
РозоваРоза, да не бяхте зедно с Насето на кафе?
Виж целия пост
# 25
Директно сигнал е прокуратурата и медийна саморазправа - я там господари на ефира, съдебен спор и подобните им. Не се напечелиха тези варненци с редовната клиентела веднъж на петилетка....
Виж целия пост
# 26
Хахах.
Кварталният магазин що не го вземеш под наем и да го направиш кафене?
Заведение на хубаво място плаща огромен наем, нищо общо в кварталния магазин.
Само направата на тоалетната му струва повече от направата на интериора в магазина.
Тотален ремонт - осветление, теракоти, мивки, ламинат,  стенни панели, маси, столове, ...това да не е ти е балатум.
Колко струва една професионална машина за кафе, витрини, фризер, преси за цитруси.
Разрешителните и те така сами се правят, документация с данъчни сама се оправя, софтуера и той е безплатен, поддържката на касовите апарати им се прави защото са много симпатични.
Не карат лъскави коли понеже имат заведение, а за да имаш заведение на хубаво място и с добра визия трябва да имаш пари.
Защото това е огромна инвестиция.
Виж целия пост
# 27
Ако цените по меню са наистина такива като на сайта и според мен не е редно да се надписва сметката с  20 %, въпреки че е само едно левче реално.
Виж целия пост
# 28
Няма яснота какви са били, защото авторчето няма топки да отговори на елементарни въпроси. Не е имал такива и в кафенето, явно.
Темата е за ключ.
Виж целия пост
# 29
А и не поискал менюто.
Ако го беше направил сигурно щеше да си вземе само едно нещо, а той поръчал две. И олеле цените не са същите като преди пет години.
То и аз бях на 20
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия