Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Арабски ресторанти в София

  • 1 419
  • 10
Много ми се иска да посетя някой арабски ресторант в София. Преди много години работех във фирма, която търгуваше с ливанци и тогава те са ни водеха понякога в ливански ресторант, който се намираше близо до Солни пазар, но отдавна вече не съществува. Имам спомени за много вкусна храна и се чудя, дали някъде в София в момента има място, в което бих могла да заведа семейството си, за да хапне нещо екзотично. Четох за ливански ресторант и за марокански също, но бил ли е някой скоро в тях и дали ги препоръчва?
Виж целия пост
# 1
Аз. Миналата седмица бях във "Финикия" до Парк Хотел Москва.
Останахме много доволни всички от поднесените ястия, хапнахме десерти и пихме арабско кафе с кардамон.
Виж целия пост
# 2
Иракският Ашурбанипал на Княз Борис I.
На Женски пазар до Лъвов мост има и един афганистански, ние сме си взимали храна за вкъщи, че там е много мъничко и тясно.
Мароканският Анет на Ангел Кънчев беше ок преди време, но отдавна не съм ходила.
Виж целия пост
# 3
Анет е с много автентична атмосфера. Яде се на земята.
Виж целия пост
# 4
Препоръчвам Zaytuna Bay - малък, приятен ливански ресторант. Редовни гости сме им. Каквото сме поръчвали, винаги е било много вкусно. Правят също и доставки.
Виж целия пост
# 5
Благодаря за препоръката за Zaytuna Bay, за пръв път го чувам, а и не съм ходила в този квартал от години.
В Анет храната не е много хубава, нито много мароканска. Ширпотреба е, а и се влоши с годините. Иначе обстановката е приятна.
Ашурбанипал на Фреди е класика, отдавна се каня да пробвам Khaala Sara, но все не стигаме дотам.
Виж целия пост
# 6
Четох отличните отзиви за Ашурбанипал, но оставам с впечатление, че там не е за застояване, а просто за бързо хапване. Ние искаме да излезем и не само да ядем, но и да пийнем, да си поговорим. Като че ли Финикия отговаря най-много на тези условия или греша?
Виж целия пост
# 7
Мисля да, аз стоях три часа на сладки приказки и вкусна храна.
Виж целия пост
# 8
Препоръчвам ливанския Santé в Лозенец. Много вкусно, (дооста по-вкусно от мароканския Annet), автентична атмосфера и често правят съботни партита.
Иракския напомня на гозбите на баба, изключително вкусни - зелен боб с кайсиев сос, има и вино, което сам трябва да си налееш. Но там е по-непретенциозно, вероятно и ще замиришете на готвено после. Няма я лъскавата арабска атмосфера, но реално е също доста автентичен ресторант, а Фери е невероятен човек.
Виж целия пост
# 9
Препоръчва бистро Мезза на Гладстон и Ангел Кънчев ,но за там трябва задължителна резервация ,почти никога няма свободни места,а храната е чудесна .Там сме яли най хубавите фалафели,както и салата фатуш с халуми ,скарата също е много добра и все още подържат разумни цени
Виж целия пост
# 10
Аз пък съм със смесени чувства към Mezza. Храната е ОК, но нищо забележително. Цените не бих казала ниски, средни са. Обслужването е малко странно, а накрая се опитаха да ни надпишат бутилка вино в сметката. Били сме без резервация и не съм забелязала да е чак толкова натоварено, въпреки че заведението е малко (5-6 маси).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия