Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 61

  • 21 513
  • 748
# 675
Всичко се оправя Simple Smile на прав път сме, малко търпение. Поне така си бая на себе си, вече втори ден на яки спазмолитици се моля тази нощ да нямам колики 🥶
Ошетах куфнята и разчистих място за бъдещата електрическа под налягане другия месец, а утре по някое време в студа ще трябва да сляза до чифлика за пилешко, че това пасищно росо го хранели с царевица 🥶 не ми трябва тоз глутен. Зарибих се и гхи сама да си пречиствам вкъщи, то не било трудно. Че много скъпо ми се види готово да си купя...
Шарпи ме подсети да си направя рохко варено яйце - и тези дни нещо се размечтах за яйце по панагюрски... жълтъци ми се ядат
Виж целия пост
# 676
Готовото гхи направо е с цена на злато...😅 И аз все се каня да пробвам да си направя.
Виж целия пост
# 677
Не съм знаела за яйцата наистина, то аз вярно че температура почти никога не вдигам ама като малка боледувах често и съм имала... не ми е било до това да помня дали са ме пазили от някоя храна. Щом е така е хубаво да се знае, особено за човек дето се храни като нас.

Селъри май нямаме точна дума за него на нашенски, на английски е за тая целина дето само дръжки прави почти. А нашата си целина на английски е Celeriac. Харесвам в салати, стъблата и в супа харесвам да ги нарежа, но това тяхното ей тъй нарязана на пръчки и да рупат ми е странно.
Скрит текст:
Но какво разбирам аз... за едно парти там им бях направила гъст чеснов сос - кисело мляко и Филаделфия и там овкусени с чесън и копър. И пръчки селъри и морков - абе като на детски рожден ден, само че деца нямаше Grinning А да, ряпа Дайкон също им бях нарязала, те половината не знаеха какво е това ама който се престраши рече че било "страОтно и подай тоя дип насам да си туря още!". Ами да ви кажа, всички бяха по-дърти от мен ама се убиха да топят зеленчук в това нещо и да ядат... кой напит, кой напушен (там е законно), рупат те а аз седя и се кръстя тихо в един ъгъл и се питам къде попаднах... Joy Не това си представях като се съберат възрастни да празнуват юбилей - пица и зеленчукови пръчки със сосче да си топят и всеки си носи пиенето сам... ако са тук, не ги знам как ще преживеят типичен наш купон Laughing
Виж целия пост
# 678
Спринг, гледам има и само бутарен. Може би ину да взема направо. Ще мисля. Чакам заплата. Четох за тази киселина и може да ми помогне.
Кажи колко хапа пиеше? Пише три по едно. След ядене или преди?
Виж целия пост
# 679
Спринг, гледам има и само бутарен. Може би ину да взема направо. Ще мисля. Чакам заплата. Четох за тази киселина и може да ми помогне.
Кажи колко хапа пиеше? Пише три по едно. След ядене или преди?
2х2 след ядене пиеше колежката.
Виж целия пост
# 680
Спринг, в царевицата няма глутен, но при всички положения пилето на Ливади превъзхожда стократно всякакви от магазина.
Между другото можеш да си събираш кокалите в камерата, и като събереш достатъчно да си направиш бульон.
Пиши(ако ходиш) дали са заредили пилешка карантия(дробчета, сърца, воденички).
Гъндри май и гъбите изключва, но не съм сигурна.
Елора, гледах Д-р Боз и Томас Делауер, и двамата имаха видеа, че изместването на храненето в първата част на деня, има по-големи ползи(и повече отслабване), отколкото обяд и вечеря. Браво, че успяваш да пропуснеш вечерята. Аз вечер най-много ям, и ми е трудно да заспивам гладна.
Шарпи, бързо да се оправяш. И никакви тренировки.
Виж целия пост
# 681
Готовото гхи направо е с цена на злато...😅 И аз все се каня да пробвам да си направя.
Лесно е, преди съм правила.
Виж целия пост
# 682
Cygnus_i, ами в повечето случаи на фаст не ми е гладно.
В неделя бях обаче по-гладна и го отдавам на козунака преди два дни - в петък. Беше малко парче. Ама е въглехидратна бомба, нищо, че беше домашен. Захар, брашно бяло и малко яйца. Отгоре захарта я остъргах колкото можах. Едно време обожавах на козунаците тая част със захарта, сега не. Гадна ми е.
Когато дни съм си на режим и съм на фаст, почти нямам глад вечерта. Просто е странно да не вечерям, но аз вече съм свикнала.
Случвало се е примерно в събота да хапна бонбон линд и в неделя да съм на фаст и нямам глад. Ама тоя козунак ви е ясно  какво причинява на тялото. Сега вдруги ден не мисля, че ще съм гладна. Леко гладна ставам към 11 вечерта, ама не ми дреме особено.
Аз съм писала, че нощно време са почистващи процеси. Не мога да го обясня научно, отдавна съм го чела. И като пропускам вечерята на организма му е много по-лесно. Неслучайно и сутрин сме по-леки на кантара.
Неслучайно и от уош ефекта ми се е случвало по пет кила в началото да свалям за една нощ.
Виж целия пост
# 683
Идва време за малко почивка от храна, ура! Всеки ден приготвям храна за училище и за детето, отделно за мен (не иска да яде някои неща)...честно казано, омръзва ми на моменти и да дъвча.😅 Аз се храня бавно, дъвча по много всяка хапка...ами, изморително си е.😄
Cygnus, преди и аз ядях най-много вечер. Откакто изместих повечето хранения да са в светлата част на деня (и за предпочитане преди 15-16 ч), ми се получава много лесно да не ям по-късно. Донякъде има и психологически момент тук.🙂
ДХЗ, знам, че се прави лесно.🙂 Просто досега все не съм се наканила и така...😊
Виж целия пост
# 684
От едно малко парче козунак не бих имала драматична промяна в апетита... но подозирам че няма да ми е едно и няма да е малко Grinning Това ако действително се съберем и направя домашни че не са за изпускане веднъж в годината и то не всяка година.
Е, в началото сигурно повече щеше да ми повлияе, но сега вече едва ли. А и останалата храна на Великден дето ще ми е пълно стомахчето с нея преди да стигна до парче козунак за десерт си е важна. Зелена салата, мръвки, яйца и чак след тях. Не е както да го изядеш "на голо".
Виж целия пост
# 685
Елора, добре е, че спираш със сладкото, но напълно те разбирам, в момента, в който хапна нещо сладко - дори кето и здравословно, приготвено от мен за крайни случаи, сякаш се събужда заспалият звяр в мен, който иска още сладко, поне при мен е така, и ако не спреш - тръгваш по нанадолнището. Като пристрастяване си е.
Затова когато ми предлагат бонбони и започнат да ми обясняват как от един нищо няма да ми стане, аз отговарям, че когато изям един, ще си кажа, какво пък, вече изядох един, значи може да изям още 5 - преодоляла съм психологическата бариера. А аз не мога по един, познавам се.
Виж целия пост
# 686
Тези, които не можете да правите "обикновен" фаст, защо не пробвате с мазен фаст (д-р Фънг го препоръчва)? Аз самата започнах да навлизам във фастовете с малко мазнина и/или сметана в кафето.



Аз ям козунак задължително с прясно мляко по Великден...или поне с капучино...Като го ям така, се засищам и не мисля за още парчета. Козунак е нещо, което го има вкъщи само около Великден.
Rosita, от кето бонбони и сладкиши не ми се прияжда после по още много. Харесвам кето десертите леко сладки, маслени, ароматни, с ядки или кокос, с шоколад...Не харесвам кето сладкиши, които са наблъскани с куп подсладител (то сладникави все едно ядеш обикновен сладкиш)...
Научих се и аз да взимам почерпките "за по-късно" и няма драми така. А ако хапна, то го правя, защото така съм решила и после не ми е гадно.
Виж целия пост
# 687
dolce miele , аз имах предвид, че правя  що годе здравословни кето неща, пригогвени от мен, без подсладители, без кокосова захар или мед, с кисели плодове, последният път сложих и две сушени смокини, в градина гледани и от мен сушени - от дехидрататора де, без консерванти. Като цяло изобщо не са сладки нещата, които правя, и не е често. Не съм си купувала кето торта или сладкиш, или нещо друго готово кето.
Всъщност подсладител съм слагала, когато си правех преди години домашен шоколад с кокосово, какаово масло и какао, но имаше толкова много какао, че сладостта не се усеща, нещо като 90% Линд.

Мен козунакът например не ме блазни, може би защото не обичам хляб.
Виж целия пост
# 688
Никога не съм обичала белия и пухкав, "въздушен" хляб😅, но по някаква странна причина, около Великден ми се прияжда козунак. Не чак непреодолимо, но си позволявам тогава. Чист или със стафиди или цитруси в тестото харесвам, без плънки вътре. Филия бял хляб с халва, подсладено фъстъчено масло или Нутела винаги са ми звучали като недоразумение...🙂
Ако имам нерви и желание, може и да пробвам един режимен кокосов "козунак"...🤔
Виж целия пост
# 689
Спринг, гледам има и само бутарен. Може би ину да взема направо. Ще мисля. Чакам заплата. Четох за тази киселина и може да ми помогне.
Кажи колко хапа пиеше? Пише три по едно. След ядене или преди?
Елора, миналата година имах бутарен ину 2х2, че и аз тогава се бях запекла. А сега съм обратното, но пак с възпаление, и този път ми е дал само бутарен, 3х1. Май така си пише и на листовките. Съставките са в различни концентрации.
Под селъри имам предвид това нещо, за да не се обърка с корен или листа целина: (съответно в момента само готвено го ям, като нисколектинов зеленчук:

Сигнус, дано успея да отида... ще си запиша да питам. По безлектиновия режим трябва да елиминирам царевица, просо и всякакви други фуражи, с които хранят животните. Трябва да ги питам в чифлика да не им дават и там царевица... ама те ако са пасищни, сами си ядат каквото решат, освен зимата като ги приберат... гледах толкова много интервюта с излекуван крон при елиминиране на тези неща, много съм надъхана... и отслабнали, изобщо много неща. Гъбите ги дава много полезни като адаптоген. И бульонче пак ще взема - давали мкого глицин, от който червата си правели ремонт където им трябва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия