Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Правилно решение за раздяла или голяма грешка

  • 7 069
  • 190
# 15
Според мен е правилно.
Майката няма какво да прави там и да живее с вас.
Да, той е мамино синче. Ти си разплодната крава /не се обиждай/ за тях.И то с фертилни проблеми.
Ако те обичаше и уважаваше, нямаше да позволява майка му да говори така.
Нито пък да живее с вас.
Не се занимавай повече с този. Виждаш, че си го напуснала и на него не му пука. Като имаш такъв човек, който не те обича, опитва се да те манипулира, за какво толкова страдаш?
Ми не, трябва да черпиш.
Представи си да беше родила и да живееш с оная, майка му. Тогава нямаше да ти прави драма, че не си родила, щеше за друго да се заяжда.
СЕга видях, че си имала и друга тема.
Ми то било трагично положението. Даже извратено.  Мда, трябва да си на седмото небе и да си щастлива, защото си свободна.
Свободна да намериш това, което заслужаваш.
Поне имаш опит с мамини пикльовци. Ако пак се събереш с такъв, проблемът вече е в теб.
Виж целия пост
# 16
Здравейте!

Преди няколко месец пусках тема, засягаща отношенията между майка и син, и по-точно токсичните такива. В крайна сметка, тъй като от доста време вече живеехме под един подкрив с майката на годеника, не издържах и си събрах багажа.

Както предполагам е ясно на всички, в момента ми е доста тегаво и тъжно.Не исках да става така наистина, но след поредния гаден намек за фертилност и бременност много ми кипна. Тогава не успях да спя цяла нощ, и на сутринта просто поисках разговор, за да кажа за пореден път, че се чувствам наранена от думи на майка му. Отоговът обаче изглежда никак не ми хареса : ''Не мога да я карам да се съобразява какво говори пред теб''. Казах, че в такъв случай не се чувствам на място и на енергийно ниво не се чувствам като негова жена. Той ми отговори, че каквото и да е решението ми, би го разбрал (нормлано ли е, да е толкова студен)? Когато сме били в добри отношения, винаги ми е показвал любов, но започнех ли да говоря по сериозни теми и неща, които ме карат да се чувствам зле, ставаше страшно отбранителен и вербално-агресивен. Съвестта ми почва да ме изяжда, че може би съм преувеличавала, че може би не е мамино синче, и ако бях останала и ако бяхме имали дете, животът ми нямаше да е толкова зле. Звъннах тази сутрин да го попитам, дали иска да поговорим отново, беше страшно студен и безскрупулен, каза, че връщане няма, и сега трябва да си нося последствията. Обвини ме, че едва ли не съм била достатъчно обичлива по време на връзката ни, което според мен не е така изобщо. Почувствах се мега унизена.

Ако сте минавали през нощо подобно, или просто ви се коментира мнение, бих се радвала да изчета.

щом е толкова студен според мен не те обича истински… взела си правилно решение, за съжаление ще трябва време да се съвземеш
Виж целия пост
# 17
Ама ти страдаш и си тъжна, вместо да черпиш и да се радваш?
Е, що?
Виж целия пост
# 18
Не знам, аз в такава ситуация не бих била тъжна.
Бих била първоначално много ядосана. Само ядосана.
Защото не съм тъпа и ще ми стане ясно какви отровни хора са били и, че всъщност обичта е била само от едната страна.
И като ми мине, а то ще е бързо, ще почерпя.
Мда, как по-дяволите се страда за човек,  който не ни обича.
Това вече си е бъг.
Виж целия пост
# 19
,,Каквото и да решиш ще те разбера" вместо да се опита да те задържи ,мисля че всичко трябва да ти е ясно
Виж целия пост
# 20
Не звъни на този човек повече, намери си занимание, хоби,  излизай повече и на твоята улица ще изгрее слънцето. Сега ти е тъжно, но ще дойде ден да си щастлива. Досега не си била.
Виж целия пост
# 21
Ако си вярваща иди си запали най-голямата свещ в църквата, че си се отървала от тоя мамин прекрасник!! Сериозна съм!
А след това започни да се цениш и обичаш! Като се случи вече няма да позволяваш такова отношение нито от бъдещи мъже, нито от родините им!
Усмихни се, живота е хубав!!
Виж целия пост
# 22
Коя е другата тема?
Виж целия пост
# 23
Раздялата винаги е правилното решение. Щом има мисли за раздяла значи вече отговорът е "да". Не съм чела старата ти тема и не знам от какво естество са ви проблемите, но щом си почувствала, че не можеш повече да търпиш, значи е трябвало да си тръгнеш. Въобще не бъди тъжна, продължаваш напред и си гледаш живота без него.
Виж целия пост
# 24
Още от предходната тема беше ясно, че мъжът не е ок и не трябва авторката да се занимава с него.
Виж целия пост
# 25
Този негов отговор, че трябва да си носите последствията означава, че и него малко или много го боли. Но не се хващайте за това, пиша го по повод на това, че се чувствате унизена; няма защо, неговата цел не е да ви накара да се чувствате така. Едва ли грешите с тази раздяла, но ако не можете да се съвземете и продължите напред и в крайна сметка съжалявате… И за мен другите коментирали са прави, но отстрани е лесно, докато вие със сигурност имате с него и хубави спомени, които явно все още ви влияят. Не е приемлива и обратната ситуация - майката да изчезне, все едно не е съществувала, само защото мъжът вече има жена до себе си. Тя го е родила и отгледала все пак, това е велико, но със сигурност не е трябвало така явно да ви прави забележки и да ви натяква, че трябва да се съобразявате с нея, защото от това вие ще се чувствате недобре, както и е станало. В такива ситуации мъжът е най-добре да не взема страна. Мисленето ви по отношение на детето вече е огромна грешка, направена и продължаваща да се прави от страшно много хора. Детето не може да подобри взаимоотношенията между партньорите, те са друг вид любов, друг вид отговорност, не трябва да се сливат с родителската отговорност.  Много бъркат хората тук, всичко се скапало и приключило, няма ги вече уважението, привързаността, желанието да се грижиш за другия, а те си мислят, че второ дете ще им закрепи брака. Не съм видяла досега дете да е закрепило нечий брак, става още по-страшно, защото още едно дете ще е принудено да търпи грозни, тъжни и безсмислени взаимоотношения. Според мен, най-добре е да приемете окончателно, че сте взели правилното решение/ без да се чудите дали не е огромна грешка, без да се самообвинявате, без да си мислите дали пък не сте се разминали с любовта за вас,  без да го осъзнавате/ и да не се обръщате повече назад.
Виж целия пост
# 26
Тя го е родила и отгледала все пак, това е велико

  Е, чак пък толкова велико...
Виж целия пост
# 27
Тя го е родила и отгледала все пак, това е велико,

Ха, колко пък велико да е. Ама моля ви се.
Не знам си колко милиарда жени има на тая планета и всяка може да роди, стига да няма проблем.
Не е нещо велико.
Велико е нещо, което малко хора могат да направят.
Това е нещо нормално. Не означава пълно подчинение, вмешателство, манипулация.
Виж целия пост
# 28
Тя го е родила и отгледала все пак, това е велико,

Ха, колко пък велико да е. Ама моля ви се.
Не знам си колко милиарда жени има на тая планета и всяка може да роди, стига да няма проблем.
Не е нещо велико.
Всяка може да роди, но не и да зачеркне следващите минимум 20 години от живота си, за да отгледа.
Не знам какво по-велико може да направи една жена от това да роди и отгледа дете.
Съпруги може да се сменят всяка година. Приятелки - всеки месец или всяка седмица. Майката е една в живота. Мъж, който не обича и не уважава майка си, ще се държи по същия начин и с жена си.
Затова тези с "мамините синчета" имат дълъг и щастлив брак. А ония, дето избират "лошите момчета", после ходят с големи очила и тежък грим, да не им личат синините. Или четем за тях в "криминална хроника"...
Виж целия пост
# 29
Знам, че ще шокирам последната потребителка, но има и мъже, които хем обичат и уважават жените си, хем обичат майките си като отношенията им не граничат с патология.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия