Дяволски Интересна - Нойнтес Дойчес Тема

  • 19 044
  • 294
# 210
Риен, няма да пускам въпроса във френската тма, защото знам какво ще ми отговорят. Във Франция ми се струва, че е по-скъп превода - 29е такса ми поискаха веднъж, а исках 50е да преведа на една приятелка в Бг. Служителят направо ми каза, че за малки суми не си заслужава. От Германия веднъж преведох 200е, от Шпаркасе, също платих някакъв процент, но вече не си спомням.

Сега за плюскането да напиша. Аз в никакъв случай не готвя всеки ден! Реално готвя на Коледа, Великден и май това е всичко. Говоря за специално готвене етц. Иначе да спържа картофи и опържа яйца- не го считам за готвене. Ние вечер обикновено слагаме няколко сорта сирене на масата, отваряме бутилка червено вино и така дебелеем. Вечерницата като ми беше на гости я гощавах със същото. Във фромажа и виното му е майката  Laughing
Другото е, че тъй като аз съм вегетариянец не готвя мръвки, съответно през ден ядем броколи, карфиол, зеле. В последно време хладилникът ни е все празен защото в супермаркета купувам главно зеленчуци и най-много яйца да купя. Но пък мъжа ми като видя, че намалих сирената, започна той да си купува уж за него и резултатът е отново същият - камомбер, вино, рокфор, вино, бри и пак вино. Слабеене няма да има докато не се откажем от сиренето, да му се не види!

Нат, Риен говори за кюфтета. Нали ги знаеш тези типичните Fleischklösschen, топки месо, по-малко от българско кюфте, предполагам се сещаш. Друга дума вместо Kloss = Boulette. Аз като закоравял вегетарианец ги разбирам много тези неща  chef Laughing

Виж целия пост
# 211
mystic ,ние лятото трябва6е да преведем 30000?.Преди да ги преведем опитахме от интернет,дали zа една и саста сума са еднакви таксите.Писахме,4е сте преведем 2?  Joy и се появи,4е таксата е 37?.След това преведохме 10000,zаzтото толкова бе6е максимално раzре6еният превод,като саответно в БГ сметка са 37? по малко.Таzи година ве4е може 12500 да се преведат,тай като БГ е ве4е в ЕУ.
Превеждахме от спаркассе.
Виж целия пост
# 212
Зависи и от банката в Бг. Нашите имат сметка в Биохим и досега за суми от 1000-1200е никога не съм им взимали такси там.
Виж целия пост
# 213
Задължително готвя преz седмицата, но на обяд, тогава е нашето основно ядене, мъжа ми се връща в 16ч. и тогава яде, вечер сме на сандвичи, тост и други сухотии, всички са доволни и най_вече аz, иначе не бих иzдържала две готвения на ден  Crazy
Виж целия пост
# 214
Зависи и от банката в Бг. Нашите имат сметка в Биохим и досега за суми от 1000-1200е никога не съм им взимали такси там.

ne znam dali si spomnqm dobre, no mi se vurti v glawata , ze biohim falira predi nqkolko godini  (okolo 7 ili Sunglasses newsm78 da ne sa se vuzstanowili?
Виж целия пост
# 215
Вивита, за теб едно линкче с по-важни дати от съществуването на Биохим http://banki.start.bg/?article=778, а от мен малко инфо/ HVB биохим не само съществува, ами се обединиха в една банкова група хеброс Банк / Уникредит Груп/. Разликата между Вългарска пощенска банка и Биохим по отношение на поддържане на сметка в евро е ,че тази в Биохим трябва е с минимално салдо 100 евро. Както се казва- Честитутка!
Мистик, ще ме умориш...Чудя се : абе вие що не хапнете и сирене бе хора!  Joy  Joy А клозето е нещо друго.Според мен трябва да се произнесе кльосе, но това нещо има толкова наименования. От Kloßteig се прави, което пък се продава със всеки магазин. Както една приятелка се изрази- картофа по принцип е нещо хубаво, всеки го харесва, ако и картоф не можеш да сготвиш и го превърнеш в една лепкава топка, е-ти си човека тогава! .Нат, давам линк с картинки  http://de.wikipedia.org/wiki/Th%C3%BCringer_Kl%C3%B6%C3%9Fe
Докато сме на вълна готвене - купих подарък на брат ми книга с рецепти, мнооого голяма, луксозна за 5 евро.Въпроса ми е къде мога да намеря подобна радост оба4е изцяло с десерти? "и по-точно торти. имам една позната сладкарка, жената на заминаване от България ми подари 2 огромни готварски книги българска кухня и искам да се отблагодаря! мерси за съветите предварително
Николета, и аз съм на мнение, че трябва да се разправям.На мен ми се струва, че става въпрос за същото нещо. Аз мога ли да си извадя дипломата от гимназията със занятия по немски , около 900 часа май имам. Ако е така, да намеря начин да ми преиздадат и преведат дипломата от средното. Но може и просто да си направя оглушка и да не посещавам курса.На теб какви ти казаха, че ще бъдат последицитемного ми е интересно. Във всеки случай аз чинно на занятия няма да ходя. Ако някой си въобразява, че ще ме върже някъде си да си губя времето БЕЗПЛАТНО да ме прощава.  Апропо как стои въпроса с признаване на дипломите?
Виж целия пост
# 216
rien от гимназията искай да ти издадат удостоверение за  брой часовете по немски (това имаше спец. дума, но не се сещам в момента, нещо подобно на акад. справка при висше) останалите дипломи ще трябва да разровиш за инфо в баварското култусминистериум, сега след като България е в ЕУ може и да има някакви облекчения  Thinking


и благодарско ви за отговорита за вечерята, значи не съм сама в битката за човешко похапване вечер Mr. Green
Виж целия пост
# 217
Аааа, Риен мила, има и Fleischkloss! Обаче сега разбрах за какво клос говориш. Аз лично не обичам, иначе думичката Kloss означава топка, а тя може да е месна или безмесна   chef

хайде лека нощ и до утре  Mr. Green
Виж целия пост
# 218
От банковите преводи
през часовете по немски
до клосетата, опасни сте.
Виж целия пост
# 219
Тез клосета са така преведените на български кнедли. Правят се с грис или с картофи. Ако са с грис, стават и за десерт. Все още не съм усвоила техниката на приготвяне на картофените, но грисените ги докарвам, особено пълнени със сини сливи, ммммммм.
Да не ме бие някоя бременна сега  Praynig
Ние вечеряме различно, но в повечето случаи сандвичи. Тъй като и децата като мен не могат да ядат само сух хляб и салам, слагам нарязани чушка, домат и краставица. Понякога правя само салата за вечеря, понякога готвя "човешко" ядене. Моя мъж се попикава от смях с определенията ми. Често правя някаква паста със сиренов сос, с песто или само с ябълков мус.
Луда работа сме у нас  hahaha
За банките нищо не мога да кажа, че не съм пращала отдавна. Последно ползвах на Постбанк услугите, тъй като са бързи и освен това таксата им с шерването и от двете страни за моя сметка беше ниска и поносима, за разлика от Шпаркасето, дето ми излизаше двойна, но пак под 15 евро.
Виж целия пост
# 220
Пък ние снощи пак ядохме баница.
Мъжът ми си е наумил всяка неделя
да прави и ето, че и вчера опече.
Признавам, че я прави много добре.
Преполовихме я.
Виж целия пост
# 221
И ние правим от време на време,но с ка6кавал,zаzтото мажат ми не яде сирене и става осте по вкусна.  chef
Виж целия пост
# 222
Добро утро. Laughing
Та днес е понеделник и zаПо4вам ве4е сериоЗно диета,4е тей се освиних преЗ бременността,то и преди нея де..Та си търся подкрепа?Някое мама да има желание zаедно да отслабваме? Mr. GreenОткакто дойдох в Германия,ка4их 20 кила.. ooooh!То не бе плускане,не бе тъпкане... newsm61 Ей тея немски сладки6и,нямат равни.. Crazy
Та има ли желае6и,няма ли? newsm78
А може ли да споделите опита си,ако  сте паЗили диетка,да предпоръ4ате някоя  ефикасна? baby_neutral
До Април месец оба4е трябва на всяка цена да отслабна,4е да съм стройна фиданка zа БГто.. Mr. Green
Виж целия пост
# 223
Kredora mi go njama,sa tova ne e na kiriliza.
Moqta dieta sa mi dwamata sina,sled ravdaneto bjah 72kg,we4e sam 56  Hug
Ako karmi6 ne trjabva da pazi6 dieti.
Виж целия пост
# 224
Kredora mi go njama,sa tova ne e na kiriliza.
Moqta dieta sa mi dwamata sina,sled ravdaneto bjah 72kg,we4e sam 56  Hug
Ako karmi6 ne trjabva da pazi6 dieti.
И моята цел е 55 килограма.. Grinning
Еми кърмя и се тъп4а..А с тъпкане,май и кърменето няма да помогне..Проблема ми е сладкото де..Ина4е от другите не6а си ям нормално..Ама тея торти и 6околади.. Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия