шкембе чорба

  • 24 527
  • 33
# 30
 Дими прясното мляко топло или студено го слагаш? И вари ли се след това чорбата?
Виж целия пост
# 31
Дими прясното мляко топло или студено го слагаш? И вари ли се след това чорбата?
Аз го слагам топло .
Не е задължително да ври ,понеже шкембето е сварено и е сложена запръжката .
А ако решиш можеш да изключиш котлона и да го оставиш няколко минутки да покъкри като го разбъркваш.
Виж целия пост
# 32
Аз го слагам топло .
Не е задължително да ври ,понеже шкембето е сварено и е сложена запръжката .
А ако решиш можеш да изключиш котлона и да го оставиш няколко минутки да покъкри като го разбъркваш.
 
Благодаря, утре ще я направя , че така им се яде на домашните ... Simple Smile
Виж целия пост
# 33
Аз го правя по рецептата на едно пловдивско заведение.
Телешко шкембе се вари до омекване заедно с лук и морков (примерно 700г шкембе+1 голямва глава лук+1-2 моркова) и няколко зърна черен пипер.Соли се като се свари, за да не се чудиш как да го опиташ Mr. Green Отделно в тиган най-добре ставало с мас, но аз го правя с олио - в повечко мазнина се запържва 1 препълнена лъжица брашно и се добавя 1 пълна лъжица червен пипер. Веднага се маха от котлона, за да не прегори пипера. Разрежда се с вода като поизстине, за да не стане на бучки. Добавя се към шкембето (вече нарязано) и ври 5-10 мин още. Отделно се разбива 1 яйце с 2-3 лъж. кис. мляко и малко оцет (оцета пречи на белтъка лесно да се пресича) Разрежда се с бульон от поизстиналото шкембе и се добавя в тенджерата. Ядем го с много оцет, чесън и люто.
С прясно мляко може да се прави, ако не се слага оцет, иначе при всички случаи ще се пресече млякото.
Правя често шкембе и съм забелязала, че вкуса му зависи от самото шкембе - всеки път е различно. Купувам изчистено и нищо не махам от него.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия