На море в Гърция 2023 - III

  • 48 444
  • 785
# 765
Не разбирам какво ще прави госпожата в Гърция?! Там е раят на нездравословните храни, които са и наслада за небцето-пържени тиквички, панирани калмари, октоподите и те не са с етикет "био". Слънцето е много силно, водата е 4 пъти по-солена от Черно море. По бийч баровете и таверните предлагат алкохол и небио сладолед. А бе мор отвсякъде!
Grinning
А, не така, пържоляците и аз не ги ям, с изключение на божествените им пържени картофи (по-точно е да се каже, че не ям панирани аламинути). Че и алкохол не пия, анатема! Но виж, пътека направих дотам, даже цяла магистрала Simple Smile


Не ми казвайте, че не Ви трепва сърцето при тази гледка!? Laughing
Виж целия пост
# 766
И лявата плешка не ми трепва. Лично аз не го харесвам/възприемам като средно добра храна в заведение/таверна точно в Гърция.
Виж целия пост
# 767
И лявата плешка не ми трепва. Лично аз не го харесвам/възприемам като средно добра храна в заведение/таверна точно в Гърция.
Доживях да се съглася с Вас Simple Smile
Виж целия пост
# 768
Много се радвам за което. Уточнение, познавам Гърция само в последните 10 години И със сигурност никога няма да спя на баир в маслинова горичка.
Виж целия пост
# 769
... И със сигурност никога няма да спя на баир в маслинова горичка.

А за мен това би било идеалното настаняване Simple Smile
Виж целия пост
# 770
Тц, усещането ми е доста по-важно от настаняването.
Виж целия пост
# 771
Именно за усещането става дума - на баир и сред маслини, с гледка към морето отвисоко. Сутрин - кукуригане на петли и кози чанове. Идилия!
Виж целия пост
# 772
За моето семейство в широк смисъл това е Ужас! Искам да излезем от вкъщи. УЖАС е и за дъщерята на 20 г., и за баща ми на 80 г.
Хапвам октопод някъде между 20 и 80, но пък ми харесва. Кафе и узо, категорично НЕ, дори фрапе.
Виж целия пост
# 773
И преди съм споменавала как миналата година с голям зор изкачих баира на остров Тирасия, въпреки че съм на 44 години и Слава Богу, в добра физическа форма.  Умишлено спирах да снимам, за да си поема въздух. Задмина ме един около 80-годишен дядо, местен.  Катереше се без усилие. На повечето туристи, посещаващи острова, дори не им минава през акъла да се качат горе, просто сядат в ресторантите на пристанището. Други ползват магаретата.
Виж целия пост
# 774
Добре, това е нездравословна храна ли?    Ако има гърци в темата, може ли мнение, моля. 

Само защото е на покривка от таверна и не е домашна храна ли? Ами те и вкъщи ще си я сготвят по същия начин.




Не ми казвайте, че не Ви трепва сърцето при тази гледка!? Laughing
Виж целия пост
# 775
На Халкидики ще ходим, Aploma.

 Харесали сме си и по-безлюдни плажове далеч от хорската суета. Ще висим почти по цял ден на плажа, ще вечеряме на плажа както винаги, ще гледаме изгреви и залези.
Зачудих се кое ще да е това непознато място, пък че и безлюдно на Халкидики, а то било фара на Посиди.
Ами безлюдно хич не е.
Но и.. особено много магазини също няма, да не говорим за еко-шмеко. Ние от Посиди сме ходили в скала фурка до супермаркети, иначе има един-два крайпътни в самото село, които са по-големички.
Иначе има страхотна пекарна, но ми се струва че може да не е достатъчно реномирана за вас.
Виж целия пост
# 776
Добре, това е нездравословна храна ли?

Не разбрах съвсем какво питаш, но поначало всичко пържено си е нездравословно, да. Simple Smile
Да не говорим, че с тези филии и картофи въглехидратите идват в повече...
Виж целия пост
# 777
Питам, ако има някой грък във форума - защото има разлика в начина на готвене - и също - в Гърция лекарите не забранявали пържени храни, но това са подробности, затова питах - защо в България пърженото е нездравословно, а в Гърция не е нездравословно, ако някой знае де.
Виж целия пост
# 778
Въобще не мисля, че е здравословно. Тяхното пържено е ужасно. Направо ми става гадно и на устата, и на стомаха, само след 5-6 хапки.
Но това не значи, че самата храна не е качествена – като произход и съдържание, имам предвид.
Виж целия пост
# 779
Ами те и вкъщи ще си я сготвят по същия начин.

Можете да сте 100% сигурна. Конкретната таверна е семейно предприятие. Там работят 3 поколения от семейството. Собственици са сравнително младо семейство с 5 деца. В кухнята готвят и работят родителите им. Собственикът е и сервитьор, жена му е управител, а трите по-големи деца помагат в сервирането и отсервирането. Има разбира се и външни хора, но основно са от семейството. Менюто е доста богато и всичко, което сме опитали е било много вкусно. Дали е нездравословно....не знам-три години поред ходим там вечер, когато сме там на почивка и още сме живи. Препеченият хляб със зехтин и босилек няма как да не е здравословен.Laughing Виж чия и овесени кълнове не сме си поръчвали от страх. Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия