За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 949
  • 743
# 60
Количеството, което ми е необходимо за еднократно ползване е по- малко от супена лъжица готов продукт. С голям уред стръкчетата ще се гонят в каната, според мен без резултат.
Виж целия пост
# 61
Давам feedback за блендер, за което питах преди няколко дни. Много мислих и премислях, харесах един Нутрибулет и още повече една малка сладка Ниджичка, но в крайна сметка поръчах високоскоростен нискобюджетен Силвъркрест.
Супер! Hands Plus1 Интересно ми е колко ще изкара, защото имитират една друга популярна марка на един супермаркет. Всъщност това което си купила е брандилано "Силвер Крест", не Силверкрест като оригинала. Гледам че разни сайтове продават същия блендер като твоя под различни имена Thinking Споменавам го просто за хората които познават оригиналната марка, да не се бъркат.
Крем приготвен от маскарпоне, филаделфия, бял шоколад и животинска сметана може ли да се съхранява една нощ в хладилник и да се използва на следващия ден? В смисъл ще промени ли консистенцията си?
Аз нещо такова слагам на торти и се втвърдява леко. После ако ще го разбиваш отново не знам какъв резултат ще има.
Виж целия пост
# 62
Имам много босилек и искам да си направя 2-3 бурканчета песто, което да издържи повече. Всичко, което съм пробвала е с кратка трайност (1-2 седмици). Имате ли съвети/рецепти за песто с по-дълъг срок на годност ?
Правиш си песто, слагаш го в малки бурканчета, примерно по 100-190г и ги прибираш във фризера. Като ти потрябва, вадиш, оставяш в хладилника да се размрази и си го ползваш нормално. Вкусът е като на прясно.
За да издържи по-дълго в хладилник, слагаш малко повече зехтин. Важно е листата босилек да са чисти, сухи и без дефекти, за да не завързаш ферментация или развитие на бактерии. Като го сипеш в буркани, полей ги със зехтин отгоре. Като замръзне в хладилника ще замръзне и "запечата" пестото. Така ще издържи по-дълго.
Виж целия пост
# 63
И аз правих наскоро. Сложих някакъв зехтин на Костадоро, който не е включен в гамата с продукти на сайта им. Обаче ми прави впечатление, че не се втвърди в хладилник. Други зехтини стават не-течни на студено Rolling Eyes
Виж целия пост
# 64
Един бърз въпрос:
Искам да направя бисквитена торта с лимонов крем, нещо подобно:
https://recepti.ezine.bg/r-154846-%D0%91%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2 … D1%80%D0%B5%D0%BC
Въпросът е няма ли да се пресече млечният крем като му се сложи лимонов сок? Не виждам изобщо как ще се получи гладък крем по този начин.
Подобен е случаят и с чийзкейк, струва ми се.
Не ми се иска да започвам и после да хвърля всички продукти, моля на пробвалите да се включат със съвет.
Виж целия пост
# 65
Въпросът е няма ли да се пресече млечният крем като му се сложи лимонов сок? Не виждам изобщо как ще се получи гладък крем по този начин.
Лимоновия сок се слага последен, след маслото, и като е напълно готов крема и свален от огъня, и по малко, тогава е окей. За останалото не знам, рецептата ползва готово нишесте от което зависи всичко на практика. Ако ще я правиш погледни на нишестето с какво количество течност се прави. Иначе на пръв поглед си е вариянт на обикновен патисериен крем, но пропорцийте на продуктите са специфични и нямам представа дали са окей както са написани.
Виж целия пост
# 66
Рецепта за бърз чийзкейк ми трябва,без печене  😘
Имам заквасена сметана,скир и кашкавалена извара.Може ли и трите да са в плънката?
Правила съм преди много години,но не помня какво слагах.
Виж целия пост
# 67
jasmin tisane, ще се пресече, ако сложиш директно лимоновия сок в млякото. Ако спазваш точно последователността на правенето на крема от рецептата всичко ще е наред.

Doli, тази кашкавалена извара ме съмнява да е много финна като за чийзкейк. Плюс, че има вероятност да е малко по-солена, от колкото е нужно.
Виж целия пост
# 68
Благодаря за отговорите, дано се получи както казвате лимоновият крем.

Doli, според мен може смело кашкавалена извара, аз за чийзкейк ползвам винаги някакво крема сирене, което е солено - Филаделфия, Хохланд, Арла, но това не пречи после на прекрасния вкус.
Виж целия пост
# 69
Не е солена.
Не съм слагала друг път.
Ползвах сладката от Лидл.
Мисля да я пасирам заедно с другите млечни,все ще стане нещо 😄
Колко желатин да сложа?
Виж целия пост
# 70
Правила съм преди много години,но не помня какво слагах.
Захар и ванилия.
Виж целия пост
# 71
Чийзкейка ще ми трябва за понеделник вечер.
Кога е по-добре да бъде направен?
Събота или неделя?
Виж целия пост
# 72
неделя
Виж целия пост
# 73
Искам да направя сладкиш за диабетици. Моля, за рецепта, но да е нещо лесно и с продукти които мога да намеря от всички по големи супермаркети.
Виж целия пост
# 74
Сладкиш с черна глазура

1 ч.ч. кисело мляко
3-4 ч.л. течен подсладител(1 ч.ч. захар)
12 ч.ч. олио
2 ч.ч. пресято типово брашно
1 ч.л. сода за хляб
1-2 с.л. какао
Всичко се разбърква добре , получава се малко по- гъста смес, но после с намазнена лъжица лесно се разстила в тава(кръгла с диаметър 26см или продълговата 20×30см) . Печеш в умерена фурна до суха клечка. Изстива , надупчваш с вилица и заливаш с 1/2 пак. разтопено масло смесено   с шоколад или какао, малко подсладител и прясно мляко - на око го правя да е гъсто , защото отгоре ръся кокосови стърготини. По желание върху суровата смес може да наръсиш начукани орехи. Приготвяла съм го и във форма като мъфини - точно 12 бр.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия