Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 11

  • 17 446
  • 738

Анкета

Страдам от цистит от:

Опции:

# 555
За оцета - 3-4 дена се пие всяка чаша вода с по една лъжичка оцет.
Ама хубав, ако не домашен, поне био.
Виж целия пост
# 556
Момичета,мислите ли,че миома близо до пикочния мехур,може да е причина за циститни симптоми.
Един доктор ми подхвърли това,и каза да я махам.
Може, ако е голяма и притиска мехура да ти дава напъни по-често.
Виж целия пост
# 557
От тези съм с  миомата бях ( 15 см),миналата година направиха хистеректомия.2 мес след операцията от страна на мехура бях със симптоми на свръхактивен пик.мехур и други екстри.Симптомите ми спряха с използването на биоиндентичен прогестерон.
Виж целия пост
# 558
SUN какъв ползваш за мазане или за пиене ? как и по колко. Аз също имам нужда поради друга причина - идва ми на 13,14 ден и понякога не спира. Ползвам Прогестогел, но нещо не ми достига .
Виж целия пост
# 559
Мажа венците с прогестан турски.Започнах от 200 мг,мигрената спря веднага,мехура след 2 седмици,но след месец нямах място без обрив ,даже в коса,вежди...Пусках всякакви алергични,но бяха добре и някъде срещнах ,че естрогена като излиза е възможна такава реакция.А и изследванията го доказваха.Вдигнах 600 мг и започнах разни чернодробни добавки,и изчезна обрива.Преди месец намалих на 400,пак обрив и ужасен сърбеж,по изследвания естрогена пак е в космоса,прогестерона -нисък...И сега съм вдигнала дозата,декември ще пускам пак изследвания,но съм със сърбежи.Но пък за първи път от години видях прилични щитовидни хормони на тази доза.Чета ,че и по 1 грам достигат според целите и спешността.
Виж целия пост
# 560
Чудя се сега да взема ли монурала...днес ходих при нефроложката предлага да сме опитали само с цистостоп, Д маноза и Солидагорен...неща, които аз и без друго често си пия профилактично. Казвам и че досега в моята циститна история няма случай да ми е минало без антибиотик..да сме опитали. Ако нещата се влошали ще изпише антибиотик като излезе антибиограмата. Иначе от цибалаб излезе Ешерихия, но антибиограмата може и в понеделник да стане. Пуснах и в бодимед за всеки случай. Това, което правят в цибалаб, че веднага казват причинителя е супер. Защото поне горе долу знаеш какво може да вземеш, в случая знам, че монурала е подходящ като за начало.
А сега какво ще правим с тия електронни рецепти не знам. Как ще се снабдявам с монурал за зор заман. Засега имам 2 прахчета от преди, ама после...
Виж целия пост
# 561
Пандорина, ти сама прецени дали да вземеш Монурал. Най-добре си знаеш организма. Щом е Ешерихията, тя е чувствителна на Монурал.
Голям ужас е с тези електронни рецепти. Особено за такива като нас, които си знаем 3-4 антибиотика за цистит. Говореше се, че ще върнат хартиените рецети. Дай Боже! Ще си купя лекарства за година напред.
Виж целия пост
# 562
За моя изненада антибиограмата от цибалаб излезе още снощи. дадена урина в четвъртък, излезе в петък вечер. Това не знам да ме радва ли или да ме съмнява. Така или иначе монурала си го знам, че поне досега винаги ми е помагал. Пратих антибиограмата на докторката с молба да ми изпише рецепта и ако до довечера не реагира почвам Монурал. Ще имам 3 дена да решавам нататък какво.
Тук искам да споделя за бактериофагите. Бях чела статия, че дори да не успеят да се справят и да унищожат бактерията, те я правят чувствителна към антибиотици, защото тя не може да се бие едновременно на два фронта. Според мен тази тотална чувствителност сега при положение, че вече съм пила какви ли не антибиотици се дължи на бактериофагите, които изпих. За съжаление не бяха много и свършиха.Тоест няма да мога да направя едновременна атака и с тях и с антибиотик, което е най-доброто. Дори сега мисля, че може би не трябваше да  ги пия преди да дам стерилната, защото сега не зная дали тази чувствителност  няма да е временна и заблуждаваща. Сега пих SEPTAPHAG, доставен от Грузия. Трудно е и никога не си сигурен дали този фаг ще действат на точно твоя щам, но...пак ще търся да си набавя.
Виж целия пост
# 563
Здравейте момичета,
Включвам се по темата с молба за актуални съвети, евентуално лекари, защото след 6г. прекъсване,  цистита отново се завърна в живота ми Sad
Преди тези 6г. страдах повече от 10г. С непрекъснато повтарящи се цистити.
Сега отново се появи миналия месец и точно на първия след това ме повтори.
Изпадам в тиха лудост, защото на мен това ми влияе психически, отделно, че ми влияе и на личния живот.
Сега ще чакам до понеделник за стерилна урина, но наистина се чувствам в безизходица и не знам откъде да почна
Виж целия пост
# 564
Всички се психираме, но щом си имала 6 г прекъсване може би и сега ще се справиш. Как се лекува сега преди да те повтори? Пи ли АБ?
Виж целия пост
# 565
С всички ни е така - паника, чувство на безпомощност, депресия...
И, да, влияе на личния живот страшно много.
В моя влезнаха толкова ограничения, откакто имам цистит .
По-скоро ти кажи с какво си имала цели 6 години почивка.
Може би сега пак ще повлияе .
Иначе, няма нищо ново в медицината, все така се борим.
Виж целия пост
# 566
Вече пет месеца не смея да спра да редувам червена боровинка, пробиотик за пикочните пътища, д Маноза, цистон, неоренал . Скоро няма и спра от страх. Последния път в урината ми имаше следи от еритроцити и скоро пак трябва да пусна.
Виж целия пост
# 567
О, Една такава, аз вече 2 години ги пия без да съм прекъсвала нито за ден.
Точно, защото не смея да ги спра .
Виж целия пост
# 568
Пуснах урокултура на 28-ми ден Аб и в обикновената ми излезе масово еритроцити.А толкова трудно преживях и двата Аб ,влача се след кръвното си.
Вие как сте,момичета ?
Исках глобули бетадин,нямаше.Та си взех vagilact.
Виж целия пост
# 569
Сън, от глобулите аз съм доволна от Видермина и Гинофилус.
Не съм много добре аз, ама поради друга причина - проблеми с вестибуларния.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия