моите любими пилешки дроб4ета

  • 9 928
  • 18
# 15
звучи вкусноооооооо.но я ми кажете как ги чистите/миете дробчетата?държите ли ги във вода 24 часа? какво се прави или какво не се прави за да не горчат? а по конкретната рецепта - какво значи "кипват се"? може ли да ми обясните "по-цветно". Embarassed
За да не горчат, трябва да се махнат остатъците от жлъчка по тях, тя е една зелена такава. Ако не се почисти, тя често се пука при готвенето и от там идва и горчивия вкус.
Виж целия пост
# 16
ani metcalf, аз не съм голям кулинар но направих рецептата ти. Бих казала, че стана хубаво, но ми се струва, че се губи вкуса на гъбите и бекона. Дали защото не можах да запържа много добре и лука, бекона и гъбите повече се задушиха...Иначе моите хора питаха за още!

  bouquet
Виж целия пост
# 17
здравейте и от мен сега ще ви дам и аз една макар че тази на Ани звучи много вкусноооо.
Взима се една средна глкава лук и се задушава в мазнина и малко вода,след като умекне се прибавят изчистените дробчетаи се прибавя малко вода(около 50-100гр.)оставят се на слаб огън да врът ,след като са почти готови прибавям соев сос и червен пипер,след 5 min.прибавям половин шише гъбен сос на Дерони (или Болярски също става)оставам да покъкри около 10 минути и свалям от огъня. това е рецепта с 500гр дробчета.Не ги изкисвам или кипвам предварително,почиствам ги добре и ги измивам със студена вода
Виж целия пост
# 18
зДРАВЕЙТЕ !
И  аз съм фенка на дробчетата и ги приготвям по същия начин като Ани.За още по-голям колорит може да добавите малко преди да изключите котлона и нарязан на жулиени печен червен пипер и царевица от консерва.Става мммммммммммм:)Казвам им "дробчета по мексикански"Simple Smile,въпреки че не знам дали там ядат дробчета Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия