Тук се събираме красиви дами на сладка прказка, похапвайки плодчета и пийвайки чай!
Ако тази диета ви хареса, присъединете се към нас!
А ето я и нея:
+
+
Ето и нейният писмен вариант:
/по д-р Емилова/
8:30 ч. - сутрешен чай
10:00-10:30 ч. - първа порция плодове
12:00-12:30 ч. - обеден чай
14:00-14:30 ч. - втора порция плодове
16:00-16:30 ч. - следобеден чай
18:00-18:30 ч. - трета порция плодове
20:00 ч. - вечерен чай
Така нареченото „плодолечение” се прави според това кой колко килограми иска да свали – 5, 10 или 20 дни, като задължително след това се прави захранване. Колкото дни се гладува, толкова и трябва да се захрани организма.
След това не трябва да се се връщаме към стария си безразборен начин на хранене, защото всичките ни усилия ще отидат на вятъра. Хубаво е да си създадем нов и здравословен начин на хранене.
Гладуването не е хубаво да се прави повече от 1, 2 пъти годишно.
Затова, ако след прилагането на плодолечението имате още килограми за сваляне правете един ден в седмицата на плодове и чай с мед и при новолуние и пълнолуние по три дни.
Следва най-важната част- ЗАХРАНВАНЕТО!
СХЕМА НА 10-ДНЕВНО ЗАХРАНВАНЕ
Първи ден
8 ч. - чай с мед и лимон или вода с лимонов сок или мин. вода - по желание
10 ч. - порция плодове
12 ч. - чай с мед
12,30 ч. - суров зеленчук №5
14 ч. - порция плодове
16 ч. - чай с мед
18 ч. - суров зеленчук № 5
20 ч. - чай с мед и лимон
Втори ден
12 ч. - суров зеленчук №5 +А /1 бр./
18 ч. - суров зеленчук № 6 + А / 2 бр./
В 8,10,14,16 и 20 часа като първи ден
Трети ден
12 ч. - суров зеленчук № 5 + Г / 1 бр./
18 ч. - суров зеленчук № 6 + А /3 бр./
В 8,10,14,16 и 20 часа както първи ден
Четвърти ден
8 ч. - чай с мед
10 ч. - порция плодове
12 ч. - суров зеленчук № 5 + Г /2 бр./
16 ч. - чай с мед
18 ч. - суров зеленчук № 6 + В
20 ч. - чай с мед и лимон
Пети ден
12 ч. - суров зеленчук № 5 + А /3 бр./ + Б /1 бр./
18 ч. - суров зеленчук № 6 + Д или С
В 8,10,16 и 20 часа като четвърти ден
Шести ден
12 ч. - суров зеленчук № 8 + Г /3 бр./
18 ч. - суров зеленчук № 9 + П / 3 бр./ + Г /2 бр./ или само В
В 7,10,16 и 20 часа както четвърти ден
Седми ден
12 ч. - суров зеленчук № 5 +Р
18 ч. - суров зеленчук № 7 + Т
В 8,10,16 и 20 часа като четвърти ден
Осми ден
12 ч. - суров зеленчук № 5 + И /30 гр./
18 ч. - суров зеленчук № 6 + У или Ж
В 8,10,16 и 20 часа както четвърти ден
Девети ден
12 ч. - суров зеленчук №9 + И /50 гр./ или Е
18 ч. - суров зеленчук № 5 или № 10 + К
В 8,10,16 и 20 часа като четвърти ден
Десети ден
12 ч. - суров зеленчук № 12 + Н
18 ч. - суров зеленчук № 5 + № 19 + У или З / Тофу/
В 8,10,16 и20 часа като четвърти ден
А/ картоф на пара - средно голям
Б/ морков на пара
В/ тиква - печена или на пара
Г/ препечена филийка пълнозърнест хляб
Д/ порция овесени ядки /1 малка кафяна чашка овесени ядки ври в три такива чашки вода с щипка сол/
Е/ порция качамак /към 1 ч.ч. гореща леко подсолена вода се прибавят 3 с.л. царевично брашно; бърка се непрекъснато върху горещ котлон докато се сгъсти добре; накрая се прибавят няколко капки зехтин/
Ж/ порция булгур / 1 малка главичка лук нарязана на ситно се задушава с 1 ч.л. олио и половин кафяна чашка вода; след това се прибавят 2 кафени чашки булгур; разбърква се за 1-2 минути, след което се добават 5 кафени чашки вода; ври на тих огън до сгъстяване/
З/ 50 гр. кашкавал от соя "Тофу"
И/ сурови ядки - орехи, бадеми, лешници
К/ зелен боб на пара или от консерва
Л/ тиквички на пара / с размер около 15см/
М/ карфиол на пара
Н/ картофено пюре /2-3 големи картофа на пара се пресоват с малко топла вода и се прибавя съвсем малко краве масло/
О/ спанак или лапад на пара като супа
П/ печен пипер
Р/ порция прясно зеле на пара или задушено с малко олио и вода
С/ елда /руската "каша гречка"/ - 1 каф. чашка елда + 2 каф. чашки студена вода; след като заври се изключва и оставя на котлона, докато поеме цялото количество вода
Т/ зеленчукова супа - 2 ч.ч. вода завира с 1 щипка сол и в нея се поставят нарязани на ситно различни сезонни зеленчуци - по ибор. Прибавят се магданоз, целина или копър
У/ зеленчуци на пара - няколко вида, според сезона / моркови , карфиол, грах, зелен боб, зеле, пиперка, камба, евентуално брюкселско зеле, броколи, червено цвекло/, 1-2 ч.ч.
СУРОВИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
1. Марули 11. Карфиол
2. Зелени салатки 12. Червена ряпа
3. Краставица 13. Репички
4. Домат 14. Спанак
5. Морков 15. Лапад
6. Зеле 16. Лук
7. Пиперка 17. Праз
8. Камба 18. Чесън
9. Алабаш 19. Червено цвекло
10. Гулия /земна ябълка/
СХЕМА НА 5-ДНЕВНО ЗАХРАНВАНЕ
Първи ден
8 часа - чай с мед и лимон /може вода+ лимонов сок + мед или само минерална вода/
10 часа - порция плодове
12 часа - един малък суров морков
14 часа - порция плодове
16 часа - чай с мед
18 часа - малък резен сурово зеле + А /1 бр/
Втори ден
8 часа - чай с мед
10 часа - порция плодове
12 часа - малка порция салата от сурови зеленчуци + А /2 бр/
16 часа - порция плодове
18 часа - малка порция салата от сурови зеленчуци + Б
Трети ден
8 часа - чай с мед
10 часа - порция плодове
12 часа - салата от сурови зеленчуци + В
16 часа - порция плодове
18 часа - салата от сурови зеленчуци + А или Г. За пръв път към
салатата и яденето се прибавя по щипка сол и няколко капки олио или
зехтин. Може да се прибави и Д.
Четвърти ден
8 часа - чай с мед
10 часа - порция плодове
12 часа - салата от сурови зеленчуци + Е
16 часа - порция плодове
18 часа - салата от сурови зеленчуци + Ж или З
Пети ден
8 часа - чай с мед
10 часа - порция плодове
12 часа - салата от сурови зеленчуци + И
16 часа - порция плодове
18 часа - салата от сурови зеленчици + К
А/ картоф на пара
Б/ зеленчукова супа - малка купичка /300 мл/ съдържа: картоф, морков,
зеле, лук и нарязан накрая магданоз или целина, без сол и мазнина
В/ порция овесени ядки / 1 малка кафяна чашка овесени ядки ври в 3
такива чашки вода/
С/ зелен боб на пара или от консерва
Д/ препечена филийка пълнозърнест хляб
Е/ печен пипер 2 - 3 броя
Ж/ качамак /към 1 ч.ч. гореща, леко подсолена вода се прибавят 3 с.л.
царевично брашно; бърка се непрекъснато върху горещ котлон, докато
се сгъсти добре; накрая се прибавя малко краве масло/
Е/ 50 гр. сирене от соя " Тофу "
И/ 30 - 40 гр. сурови ядки / орехи, бадеми, лешници/
К/ порция булгур / 1 малка главичка лук, нарязана на ситно се задушава с
1 ч.л. олио и половин кафяна чашка вода; след това се прибавят 2 каф.
чашки булгур; разбърква се за 1-2 минути, след което се прибавят 5 каф.
чашки вода; ври на тих огън до сгъстяване/
/събрано и изготвено от crazy_tikva /
Ето ги старите ни темички:
Плодове, чай и мед - желаещи
Плодове и чай с мед - 2 част
Плодове и чай с мед - 3 част /следновогодишна/