Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се приготвя кекс с моркови?
Как се приготвя тимбалът с пилешки дробчета и сосът за него?
Как се прави торта "Три млека"?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се приготвя кекс с моркови?
Кексът с моркови се приготвя чрез разбиване на яйца със захар и олио, след което се добавя пресято брашно с аромати, бакпулвер и портокалова кора. В полученото тесто се объркват настъргани моркови и смлени орехи. След това се изсипва в намаслена тава и се пече на 180 градуса за около 50 минути. За глазурата смесете мед, лимонов сок и пудра захар.
-
Как се приготвя тимбалът с пилешки дробчета и сосът за него?
Тимбалът се приготвя, като първо дробчетата се смесват в блендер и се смесват, след което към тях се добавят яйца, мляко на прах и бяло вино или коняк. Сместа се разпределя в купички и се пече във фурна. След изпичане тимбалът се сервира със сос и подправки. Сосът за пилешки дробчета тимбал се приготвя на два етапа. Първо, бешамелът се приготвя чрез загряване на масло, след това брашното се запържва, добавя се половината прясно мляко и след това още мляко до желаната консистенция. След това преди сервиране сосът се завършва с масло, подправки, доматено пюре и сметана. Втората стъпка включва загряване на бешамела, добавяне на масло, сметана, доматена паста, подправки и сервиране върху тимбала.
-
Как се прави торта "Три млека"?
Тортата "Три млека" се приготвя чрез смесване на 220 грама масло, 220 грама пудра захар, 220 грама разтопен черен шоколад, 400 грама натрошени бисквити с масло и 200 грама разтопен млечен шоколад за заливане. Смесете се и оставете в хладилник за около 4 часа. Плодовете (круша, лимон и киви) се нарязват на тънко с ренде мандол и се варят в захарен сироп (1:1) за 2-3 минути. След това се подреждат върху тортата и се сушат във фурна при 100 °C за около 2 часа.
-
Как се приготвят бързите мекици по рецепта на „Приказната кухня на Анни“?
-
Как се приготвят овесените барове с моркови, фурми, банани и бадеми?