Нашите любими торти - покрития, глазури и фигурки за тях - тема 141

  • 11 479
  • 158
# 120
Здравейте, тортени гурута.
Скоро ще правя торта за една малка госпожица и засега се спрях на Естерхази. Бихте ли ми дали съвет тази торта подходяща ли е за измазване с някакъв маслен или друг вид крем, съответно ще съм благодарна да споделите рецепта за такъв. Имам готова декорация и искам да измажа гладко тортата, доколкото съм способна. Simple SmileНо искам и вкусово да си подхожда тортата с крема. Отворена съм и за друг вид торта. Благодаря ви предварително за съветите Simple Smile
Виж целия пост
# 121
Портокалкова, точно кремът на Естерхази е разкошен и не бих го сменила с друг. А и чудесно се допълва с блатовете.
Виж целия пост
# 122
А дали ще е удачно да отделя от него и да сложа боя, ще покрие ли хубаво тортата? За пръв път ще правя Естерхази, иначе имам известен опит в сладкарството, уж не съм лаик, но хич не искам да разочаровам детето за рождения му ден и затова се притеснявам.
Виж целия пост
# 123
Какъв цвят искате да бъде тортата и с каква украса отгоре? Кремът се получава наситено жълто, защото е само с жълтъци.
Виж целия пост
# 124
Скрит текст:
Здравейте, тортени гурута.
Скоро ще правя торта за една малка госпожица и засега се спрях на Естерхази. Бихте ли ми дали съвет тази торта подходяща ли е за измазване с някакъв маслен или друг вид крем, съответно ще съм благодарна да споделите рецепта за такъв. Имам готова декорация и искам да измажа гладко тортата, доколкото съм способна. Simple SmileНо искам и вкусово да си подхожда тортата с крема. Отворена съм и за друг вид торта. Благодаря ви предварително за съветите Simple Smile

Виж целия пост
# 125
Искам да бъде в бледо розово. Украсата няма да е ядлива, така че май няма да има проблем с крема. Веднъж, преди години, съсипах едни захарни рози в млечен крем, та от тогава много внимавам. Голяма мъка беше, бях отделила цял ден да правя украса от захарно тесто, която изчезна след няколко часа върху тортата в хладилника Grinning
Виж целия пост
# 126
Нека и другите се изкажат, ама според мен няма да е удачно. Показвам какъв цвят се получава. Някак си не го виждам с/в розово.

Виж целия пост
# 127
Няма да стане розово - колкото и боя да сложите. Единствено ако сложите избелител, и то голямо количество и пак ще е трудно. Сладкарите за маслен крем търсят максимално бяло масло точно поради тази причина.
Виж целия пост
# 128
При мен с бял шоколад без агент за избелване и гел боя (май се водеше череша, на Змееборец, предложиха ми я за тортите Червено кадифе, за да стане интензивно червен цвят) се получи много интересно розово, но не чист розов цвят, а нещо като тъмно пудрено розово. Снахата искаше розова Гараш, та експериментирах. Не знам на жълтъчния крем как би се получило с такава боя, но при всички случаи трябва да е гел, не прахообразна. Може да се пробва в купичка. И най-после, ако непременно трябва да присъства розово, може да се добавят розови сатенирани перли тук там дискретно или в основата да се подредят, а да се запази оригиналната декорация на Естерхази.
Виж целия пост
# 129
Благодаря ви за съветите. Точно с бял шоколад мисля да я залея, ще опитам с гелова боя да оцветя малко шоколад пробно. Каквото се получи в крайна сметка, тортата ще е за домашно парти.
Виж целия пост
# 130
Здравейте, сладкотворци.
Отново се налага да се обърна към вас за помощ, защото тук получавам най-адекватните съвети.
Скоро брат ми ще има рожден ден и аз се реших да се пробвам най-сетне да работя с фондан. Идеята ми е само да облицовам тортата отстрани с него, като разбрах, че трябва да го положа върху маслен крем или ганаш, при добре охладена торта. Отделно от това, реших да поръчам принт декорация от фонданова хартия /ленти, които ще залепя отстрани върху фондана и фигурки за отгоре. Гледах клип за това как се лепят изрязаните фигурки върху парче фондан, но с какво се залепват за него?!
И още един въпрос – маже ли се нещо върху ганаша/масления крем, за да се положи фондана или просто се поставя и се прилепва....няма ли да падне, щом е само отстрани?!
Сигурно ще ви се сторят смешни моите въпроси, но имам голямо желание да направя тази торта и ще съм ви благодарна да ми отговорите. Simple Smile
Фонданът леко се навлажнява преди да се залепи принтът върху него. Може с вода, може с алкохол. Ако самият фондан е достатъчно лепкав, може и с нищо да не мажете, просто леко притискате, за да се залепи добре.
Върху масления крем нищо не мажете, директно слагате фондана и притискате с шпатулата, за да се обере въздуха.
Здравейте,
имам още един въпрос.
От къде поръчвате принт декорация и изпращате желаната от вас снимка и желаните размери или как?
Разгледах страницата на Декор кейк, но там няма описание.
Виж целия пост
# 131
Здравейте,
в сладкарница Арте в Дупница ядох Малинова торта. Какаов блат, малиново пюре/сладко и отгоре крем с маскарпоне.
За съжаление не ми казват нищо за крема.
Та се надявам тук да намеря съвет. Крема е с консистенция на заквасена сметана, не много сладък. Предполагам, че е с желатин. Може ли някой по-разбиращ от мен да ми даде съвет относно крема. Обикновено правя торти в ринг с диаметър 20 или 24см. С желатин досега освен топчета друго не съм правила.
Виж целия пост
# 132
Щом е с маскарпоне не е задължително да има желатин. Освен, ако трябва да се замразява, например.
Може да пробвате да смесите маскарпоне(200г) със заквасена сметана(~100-150г), пудра захар(50-70г) и малко течна сметана(~100г) за разбиване. Всички продукти е хубаво да са  студени и ги разбийте с миксер.
Виж целия пост
# 133
Скрит текст:
Здравейте,
в сладкарница Арте в Дупница ядох Малинова торта. Какаов блат, малиново пюре/сладко и отгоре крем с маскарпоне.
За съжаление не ми казват нищо за крема.
Та се надявам тук да намеря съвет. Крема е с консистенция на заквасена сметана, не много сладък. Предполагам, че е с желатин. Може ли някой по-разбиращ от мен да ми даде съвет относно крема. Обикновено правя торти в ринг с диаметър 20 или 24см. С желатин досега освен топчета друго не съм правила.

Виж тази торта.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 134
С голяяямо закъснение показвам тортата на моя рожденик Grinning Ами, не я хареса.. За първи път изхвърлям торта. Стоя в хладилника доста време и 3/4 заминаха в кофата



Правих я по тази рецепта и кремът ни се видя доста мазен.
https://www.mycookingbookblog.com/torta-esterhazy/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия