🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 3

  • 32 494
  • 737
# 555
Той яде сладко, видях по сторита от Истанбул, но явно рядко и предпочита соленото. Ако е нещо интересно, ще опита.
Виж целия пост
# 556
Той яде сладко, видях по сторита от Истанбул, но явно рядко и предпочита соленото. Ако е нещо интересно, ще опита.
Не говорим за хора на екскурзия, които опитват всичко на ваканцията си, а за експертно мнение в предаване за готвачи за ястия, които той не харесва. Да, като шеф готвач е длъжен да опита, но критики и суперлативи от негова страна за сладкото приемем само към техника, не и като вкус. Така би било справедливо. Сарафов пък си каза, че ненавижда желирани изделия и подобни кремчета.
Виж целия пост
# 557
Не виждам проблем с Таралежков и сладкото.
Севда беше веган, но приготвяше ястия с месо, че и спечели Мастър шеф.
Мелят сега по същия начин. А те двете дори не опитват, предполагам.

За Кустев и дегустирането му - Михалчев беше същият. Все с лъжица загребваше, преобръщаше я тази хапка в уста, предъвкваше на предни зъби... и той не опитваше много лицеприятно.
Виж целия пост
# 558
Не виждам проблем с Таралежков и сладкото.
Севда беше веган, но приготвяше ястия с месо, че и спечели Мастър шеф.
Мелят сега по същия начин. А те двете дори не опитват, предполагам.

За Кустев и дегустирането му - Михалчев беше същият. Все с лъжица загребваше, преобръщаше я тази хапка в уста, предъвкваше на предни зъби... и той не опитваше много лицеприятно.
Да, и двамата си тъпчат устата от двете страни едновременно. Макар, че вкусовите рецептори не са в бузите, а и това пречи да се усещат текстури, послевкусове.. 🙄.
Виж целия пост
# 559
Всеки има предпочитания към храни, обича някоя подправка, а друга - не понася. Има виждане, че бобът е по-вкусен с повече моркови, а за друг с повече чушки. Затова са професионалните готвачи, оставят личния вкус настани и коментират грешки. Никакъв проблем не виждам да коментира десерти. Той е ял всякакви и знае как трябва да са, разбира от консистенции, недопичане и тн.
Виж целия пост
# 560
При Кустев освен диетата има намесена и химия, за да изглежда по този начин. Няма как тези бицепси да се постигнат само с храна.

За Таралежков и сладкото - според мен човек за да е съдия на десерти трябва да е кусурлия и да е опитвал много и различни десерти (не ял, опитвал). Не е задължително да е направил много или да яде редовно. По същия начин съм чувала изказвания като "щом си кльощав, значи не готвиш хубаво, добрият готвач е дебел, защото много готви и много опитва". Въпроса е в качеството според мен, а не в количеството.
Виж целия пост
# 561
Таралежков пък не обичал сладко, ами защо се чини за експерт на десерти, аджеба?!

няма общо. можеш да разбираш от и/или да правиш супер десерти, но да не ги докосваш, защото не обичаш сладко.
Да, но ако си шеф готвач, можеш ли адекватно да оцениш десерт, който по принцип не консумираш, а предлагаш на клиентите си? От къде са ти качествата на оценяващ по вкус, ако самият ти се обявявяш против сладкото и го избягваш? Ей такива неща...

Естествено, че може.
Виж целия пост
# 562
Той яде сладко, видях по сторита от Истанбул, но явно рядко и предпочита соленото. Ако е нещо интересно, ще опита.
Не говорим за хора на екскурзия, които опитват всичко на ваканцията си, а за експертно мнение в предаване за готвачи за ястия, които той не харесва. Да, като шеф готвач е длъжен да опита, но критики и суперлативи от негова страна за сладкото приемем само към техника, не и като вкус. Така би било справедливо. Сарафов пък си каза, че ненавижда желирани изделия и подобни кремчета.
  на такива хора които не се тъпчат ежедневно със сладко вярвам повече. Капризни са, избират какво да опитат, не са зависими от захар и десерта трябва наистина да им донесе удоволствие, да уетят вкусове, а не просто захарна утеха.
Виж целия пост
# 563
Единственото нещо, което наистина не понасям, е анасон и всичките му производни🙈 Посмъртно не мога да се доближа до подобна есенция, камо ли да опитам и да се произнасям за вкусови качества🙃
Веднъж само хора, които не ме познаваха добре, ми подариха бутилка-анасонка с някакъв международен приз. Директно я преподарих без да я доближа дори, факт.
Виж целия пост
# 564
Анасона в мастика понасям, въпреки,че не ми харесва, но нали не я пия аз.Но правих тайландска супа с анасон ,освен другите куп подправки, пилешка, ми и кучетата не я ядоха и това е единствената храна, която съм изхвърляла. А гледам китайците и на свинско слагат звездовиден анасон. А аз го изхвърлих.
Виж целия пост
# 565
Анасон и чесън не понасям аз. А за някои неща съм чела, на различните хора им миришат на различно нещо, примерно кориандъра на някои хора им мирише на цитруси, цветя, а на други на сапун и това е генетично, не въпрос на гледна точка.
Виж целия пост
# 566
Нова съм в темата и искам да попитам:Кога е финала?
Виж целия пост
# 567
Не знаем.
Виж целия пост
# 568
А колко епизода са?
Гледах до 4 и изпуснах другите
Виж целия пост
# 569
Минали са 18 епизода досега( май)  В уикипедия пише, че финалът е на 2 декември. Дали е вярно не знам, че там всеки може да си пише
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия