Последен трепет, памперси и нова дрешка, ДЕКЕМВРИйка скоро бебе ще си гушка - ТЕМА 12 (2023)

  • 32 310
  • 744
# 15
Лейди не знам дали ми е нещо стеснено, преди бременноста бях млад, здрав човек на 25 г, с отлични показатели на всички профилактични изследвания. Сега се чувствам като болна баба на 85 направо … Моето кръвно беше 115-75 до 100/60 варира, но при мен само 1вото замерване излиза 130/80 примерно от стрес, но все пак ще си пия допегита и ще отида за 2 път на кардиолог откакто съм бременна, да види, въпреки че в 11 гс ми правиха ЕКГ, ехограф и тн и както се очакваше ми няма нищо, бивш спортист съм . Направо ме разсипа тая бременност 🫣

Доплерите са ми пушка PI - 0,48 RI - 0,68 в 34+2
Виж целия пост
# 16
Tinydevil, спокойно, ако е само на 1-во замерване, 130/80 и при теб не е високо, но заради по-ниското преди ти е дал допегит.
И аз преди спортувах активно, бивша скиорка съм. Около 30 г започнах да трупам кг, 5 г по-късно почна хипертонийката и завишени антитела на щитовидната жлеза. Минах през периоди на стрес, за кратко хиперфункция на ЩЖ, после се нормализира. Когато влязох в тая първа бременност на 40, имах и бонус миома. Не мога да кажа, че бременността ме разсипа, напротив - първата половина беше изненадващо и учудващо лека. Но проследяването сега е често, особено заради кръвното и доплерите. Мисля, че с внимание и редовно наблюдение, в крайна сметка всички ще стигнем до успешен финал. Аз съм вече в 33+4 и това ми дава все повече оптимизъм, че ще се размина с прееклампсията.
Ти си в идеална възраст за раждане, хич няма от какво да се притесняваш и филмираш!
Виж целия пост
# 17
Фъстъче благодаря за новата тема😊

Обаче да се оплача че вече 3-4 дни не мога да стана от леглото, вече съм 33гс. Толкова силни болки имам във кръста от дясна страна, не мога да движа десния си крак. Само до тоалетна или кухня и толкова. Пишеше се в темата че и други имат такива проблеми, та искам да попитам какво ви помага?
Има ли някоя крема която смеем да мажем?

Откакто имаш силни болки била ли си на преглед?
Виж целия пост
# 18
Не не съм за последно бях в понеделник, болките ги имам от сряда. Помислих да изчакам няколко дни дали ще мине. Ама ето че няколко дни нищо не правя да не се натоварвам, повече почивам, но болките си ги имам. Ако не минат мисля да хода в понеделник. Не знам какво мога да пия или да мажа. За сега само магнезий пия. АГ каза че е ниско с главата доле, та може да притиска някой нерв знам ли. Даже и колана не ми помага вече.

ЛейдиРоуз ходи на преглед в понеделник. Може да не е нищо, но все пак да си спокойна.
Виж целия пост
# 19
Здравейте! Записвам се в темата за първи път съм сред вас, декемврийките! Така де, до сега само ви четях😆 На 32г съм, първа бременност след ин витро, термина ми е на 02.01.2024 и чакаме девойка.
Виж целия пост
# 20
Summer, ще отида задължително. И без това трябва да правя тонове. И при мен има някой път такива болки в костта долу от притискане. А някой крак може да се схваща ако дълго лежиш нощем само на една страна. Трябва да се сменя позата. Ама с тия кореми тегава работа...
Виж целия пост
# 21
Здравейте момичета, от лятото не съм писала в темите, но съм ви чела постоянно. Виждам, че сте обсъждали високото кръвно. Следете го изкъсо сега, когато сте в края на бременността. Поради екстремно високо кръвно 190/120 се наложи да ми се направи спешно секцио в Майчин Дом в 32 г.с.. Детето се оказа хипотрофично или с изоставащо тегло спрямо гестационната си седмица. Отделно и миомите, които имах са спомогнали за изоставането на детето. Аз вече съм  изписана след секциото, но детето ми остава за наблюдение в интензивен сектор на неонатологичното отделение, поради екстремно ниско тегло. Терапията с допегит, която беше изписана от кардиолог се оказа крайно недостатъчна за мен. Пожелавам ви да доносите бебета до термин. Simple Smile
Виж целия пост
# 22
daisy85 изпращам ти цялата си позитивна енергия и се надявам твоето мъниче скоро да бъде достатъчно голямо, за да се пробере вкъщи. ❤🙏
Виж целия пост
# 23
daisy85 изпращам ти цялата си позитивна енергия и се надявам твоето мъниче скоро да бъде достатъчно голямо, за да се пробере вкъщи. ❤🙏
Единственото може би положително  в случая въпреки ниското тегло, с което се роди момчето ми, е с достатъчно развити дробчета, за да е без подаване на кислород в кувиоза. Роди се 1300 гр. За това бях предупредена от моя АГ, че тези бебета  нормално се раждат в 34 до 37 г.с. и дробчетата са им зрели. Това е много важно, в момента се надявам да дига бързо килограмите, за да го изпишат възможно най-скоро. Но ако ви се случи екстремна ситуация като моята направо в Майчин Дом на спешен кабинет, реагираха изключително бързо и ни спасиха.
Виж целия пост
# 24
daisy85, бях се сетила по едно време за теб, чудех се какво се случва Simple Smile Честито бебче! Нека бъде много здраво и възможно най-скоро да си се гушкате вкъщи Heart
Кога де роди, на коя дата? Simple Smile
Виж целия пост
# 25
daisy85, бях се сетила по едно време за теб, чудех се какво се случва Simple Smile Честито бебче! Нека бъде много здраво и възможно най-скоро да си се гушкате вкъщи Heart
Кога де роди, на коя дата? Simple Smile
Избра си голям празник да се роди на 19.10 на св. Иван Рилски. Кръстихме го Борис.
Виж целия пост
# 26
Daisy да е живо и здраво бебчето. Стискам палци всичко да бъде наред и дано побързо се съберете всички вкъщи. 🍀❤️
Виж целия пост
# 27
Summer , болките в кръста може да са и контракции. Не винаги контракциите се усещат отпред като менструални болки, понякога са точно в кръста. Аз лишно бих поискала да ми направят един запис на тонове и контракции в първия възможен момент Simple Smile ако можеш в понеделник отиди да те видят.
Виж целия пост
# 28
daisy85 честито бебе Борис ❤ Макар и не по най-приятния начин родено, много се радвам че бебето и ти сте добре ❤ Пожелавам ти бързо да наваксва с кг и да си го прибираш вкъщи да го гушкаш!!

Записвам се след много изпуснати теми, но се надявам да ми го простите!

Силно се надявам и всички други момичета въпреки трудностите да са добре и да стискат бутченца до около датата на термин!
Виж целия пост
# 29
Daisy, преминали сте голямо изпитание и слава Богу всичко се е развило по възможно най-добрия начин! Честит малък герой Борис! Явно идването му на голям празник не е случайно и това ще е твоето специално момче, което идва с мисия в живота.
При кой доктор ти правиха секциото в МД? Аз също се насочих да раждам там именно защото знам, че могат да ни спасят и в най-екстремен случай. След операцията овладяха ли бързо кръвното?
Защо само допегит са ти давали преди...както и да е. Важното е, че нещата са се наредили . Дано скоро го изпишат бебчо в нормално тегло и да се приберете да се гледате вкъщи!
Много положителна енергия и прегръдки и от мен!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия