Номинации за най-голяма муня (тема 7)

  • 75 051
  • 749
# 720
Това ме подсети за една случка. За една нова година мъжа ми направил гъби в масло печени в една голяма тава. Естествено, че гъбите се ометоха веднагически и остана мръсната тава. Обаче тя една голяма, мивката ми отрупана със мръсни чинии след купона, кухнята ми е малка и къде, къде. Сложих мръсната тава върху хладилника с идеята като измия всичката посуда (тогава нямахме още съдомиалня), след това да измия и нея. Естествено, че намерих тавата чак след месец. Grinning Значи ако щете ми вярвайте така както съм я оставила, така я и намерих. Въпросното масло, което се беше втвърдило по нищо не личеше, че е било месец извън хладилник. Нито плесен, нито нищо. Пластмаса.
Виж целия пост
# 721
Че то кога маслото хваща плесен?
Виж целия пост
# 722
Е, Кубратова, хапни си, де. За какво си я правила тази баница?! Муните (коректорът  ме поправи на "умните" 😃), няма да гледаме. 🤗
 Или, я хвърли по едно парче насам, за да не гледаме укорително. 😃
Номинациите за муня не знам у кого ще изкристализират в приз, ама Фортуна я признавам за най-голям провокатор в темата!
Свърши се с баницата Simple Smile

Звънче, виждала съм мухъл на масло и то от магазина донесено току що. Хвърлих го. Наистина беше еднократно за всичките години, в които купувам, а са много.
Виж целия пост
# 723
Вие поне ги прибирате с нещо за хапване Laughing
Аз намерих, прилежно прибрана във фурната, мръсната и празна тава от новогодишните пържоли... на 07.01. Animal See No Evil
"Празна" е добър вариант, щото аз съм намирала и с половината пържоли след 10 дни.
За това винаги когато включвам фурната първо отварям да видя какво ще опека ...

Сега се замислих кога би мухлясало маслото. Може би ако има добавена вода, защото влагата е среда за развитие на плесени.
Виж целия пост
# 724
Не съм много добра по химия, но нямам спомен да може масло, каквото и да е, да е среда за развитие на мухъл. Ако има подобно нещо, значи не е масло. За поява на мухъл са необходими висока влажност и наличие на хранителни органични вещества.
В този смисъл нормално е след месец да няма нищо в тавата на Ирен. Хвали се, че готви с добри продукти ,😉
Виж целия пост
# 725
Е, то в маслото има и млечен протеин и вода... В т.нар. гхи в голяма степен е елиминирана тази "добавка", но... не всички се пънем да сме чак толкова "пречистени". А в масло с гъби има и от течността (и не само) на гъбите... а печени гъби как "гъбясват" с мухъл, не искате да знаете Trollface
Виж целия пост
# 726
Ох, ако оставя и за два дни тава на хладилника, сигурно ще я намеря пълна с пакетчета бисквити, ролки фолио, измити кутии и т.н.
Той ни е гара разпределителна за покупки, като често сухите и нехранителните неща попрестояват отгоре. И понеже е над нивото на очите на всички, никой няма да се сети да погледне чиста ли е тавата.😄
Виж целия пост
# 727
Не съм много добра по химия, но нямам спомен да може масло, каквото и да е, да е среда за развитие на мухъл. Ако има подобно нещо, значи не е масло. За поява на мухъл са необходими висока влажност и наличие на хранителни органични вещества.
В този смисъл нормално е след месец да няма нищо в тавата на Ирен. Хвали се, че готви с добри продукти ,😉
Ааа, опазил Бог, не твърдя да съм добър химик, но което видях - видях. Маслото беше от т.нар. "немски" - златиста опаковка, без картинка, със син надпис - това съм запомнила. Имаше кръгли сивкави към черни петна на повърхността и от вътрешната страна на опаковката. Ако не е било мухъл, не се сещам какво друго може да бъде.
Виж целия пост
# 728
От същата марка и на мен ми се разваля масло. В срок на годност. Стана на розови петна обаче. Не знам мухъл или не, но го хвърлих.
Виж целия пост
# 729
На мен редовно ми мухлясва маслото. Не съм обръщала внимание на марката, защото взимам различни. Държа малко парче масло в кутия извън хладилника, за да е меко и да си мажат децата - точно това извън хладилника мухлясва или каквото и да му се случва там.
Виж целия пост
# 730
Добре де, маслото като всеки един хранителен продукт не трябва ли да се развали, когато не е било дълго време в хладилник? Все пак е направено от мляко или така се предполага.

Не съм много добра по химия, но нямам спомен да може масло, каквото и да е, да е среда за развитие на мухъл. Ако има подобно нещо, значи не е масло. За поява на мухъл са необходими висока влажност и наличие на хранителни органични вещества.

Маслото нали е органичен продукт. По-скоро неорганичните не се развалят.
Виж целия пост
# 731
Обичам да експериментирам в готвенето 🙃 и днес реших да добавя едно поизсъхнало синьо сирене в сместа за баница 🤢 …,ужасна стана 👎🏻
Виж целия пост
# 732
Обичам да експериментирам в готвенето 🙃 и днес реших да добавя едно поизсъхнало синьо сирене в сместа за баница 🤢 …,ужасна стана 👎🏻
пробвала съм го и аз, хич не се получи добре:)
Виж целия пост
# 733
Обичам да експериментирам в готвенето 🙃 и днес реших да добавя едно поизсъхнало синьо сирене в сместа за баница 🤢 …,ужасна стана 👎🏻
Вярвам ти, не му е там мястото Simple Smile
Ама, както разбра, съм специалист (много квалифициран) по баниците, и на твоята ще намеря цаката, ако ми я дадеш Heart
Виж целия пост
# 734
Аз също ще я изям,няма да я хвърлям…,все пак е мое творение 😄
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия