Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 75

  • 22 417
  • 733
# 585
Ето това е приказка. Обичам такива постове 🥳🥳🥳
Елорка, имам много големи резерви към зелевия сок от пазарите. Все ми се струва, че ги ферментират с прахчета химия, а и са повечето адски солени и по- малко ароматни 😀.
Нали съм спец по зелевия сок, а и обичам, де. Когато бях бременна, мм се беше видял в чудо откъде да ми носи, неистово ми се пиеше. Нищо друго не ме блазнеше, ама за сок....
Този дм ският е доста мек, на мен и той не ми е баш , слабичък ми идва.
Но ти го взимаш с определена цел, дано ти помогне !
Аз за кеф и удоволствие го пия, та ще търся и в Кауфланд, да видим кога , че трябва с колата, хич не са ми удобни тези магазини
Виж целия пост
# 586
И в Кауфланд ли има такъв сок?
На мен друго ми хрумна.
Имам спомен, че в голям буркан нарязвахме само зеле, слагахме малко сол и вода. И това е.
И сигурно ще стане.
Виж целия пост
# 587
Става така, аз си бях взела едно бидонче, пластмасово, и тръсках там, ама не го изчаках да вкисне достатъчно, щото съм по бързите работи. Сега ме подсети, ще го донеса, ще заложа и ще се правя, че го няма, да си узрее 😀
Бях чела в нета как става, сега съм забравила
Виж целия пост
# 588
Нарязвате зелето като за готвене, слагате го в тенджерка например и го заливате със саламурка. Саламурката се прави като се кипва вода и нея се слага едра сол. На един литър 30 грама сол по рецепта. Аз слагам повече - към 35 грама. Оставяте саламурата да се охлади до стайна температура и заливате нарязаното зеле. Разбърквате го веднъж дневно.

Към третия ден започвате да опитвате и като ви стане киселко като за вас си го готвите. Или ако няма да го готвите го слагате в хладилника, за да спрете ферментацията. Иначе ще продължи да се вкиселява.

Аз "спасявах" така една четвъртинка зеле миналата седмица. Стана за 3-4 дни. Като е нарязано става по-бързо. И после сокчето или си го пиете или го готвите Simple Smile
Виж целия пост
# 589
Зарибихте ме и аз да пробвам туй зеле, моля за уточнения къде трябва да стои първите дни, на топло вкъщи ли или на терасата, и каква сол се слага или няма значение
Виж целия пост
# 590
Аз слагам 40 грама сол на литър студена вода и така го заливам. Никога не съм варила водата, в никакъв случай не бих го заляла с вряща вода.
Държи се на топло и се разбърква хубаво всеки ден поне по 2 пъти докато ферментира. Зависи от температурата в помещението, ако е по-топло става по-бързо. На 5-6 ден започвайте да го опитвате и така докато ви хареса на вкус. За да се спре процесът на ферментация, след като е готово трябва да се държи на хладно. Аз го държах на най-долния етаж, където беше доста по-хладно от останалите етажи. Може и в хладилник, ако имате място.

Елорка, стискам ти палци да се открие причината за проблемите ти и да те лекуват адекватно.
Виж целия пост
# 591
Бях ви споделила един файл от бг-мама където има как да си заложите зеле, червено цвекло и нещо с джинджифил 🤗 Преди няколко страници

https://m.bg-mamma.com/?topic=675266.240
Виж целия пост
# 592
Здравейте, момичета!
Държа фронта с храната, оправиха и басейна и днес съм на Спа след цял ден работа 🥹
Сутринта пих кафе
А после цял чайник билков чай и аз си купих сини сливи от  една жена има село и взех 2 кг сушени на слънце, доста по различни са от магазинските , но си хапвам по някоя друга слива много като ми се прияде сладко.
Обяд - телешко фон филе с малко гъби отстрани и салата зеленчуци с половин авокадо.
Вечеря - кюфтета със салата
Спорт - 30 дължини в басейна и сауна 30 мин чувствам се като нова
Издънката - ами вечер почнах да ям пуканки успокоявам се с тях пред малкия екран и се опитвам поне да ги намаля,  правя си домашни с масло  на тенджера.
Така вкарах - кашкавал, сирене по малко и пуканките и кг скочиха неимоверно ...
Виж целия пост
# 593
И в Кауфланд ли има такъв сок?
На мен друго ми хрумна.
Имам спомен, че в голям буркан нарязвахме само зеле, слагахме малко сол и вода. И това е.
И сигурно ще стане.

Аз си правя кисело зеле. На 1 литър вода 40 грама сол. Да заври тази смес и се полива зелето. За сока незнам ама зилето става перфектно . По-добре е ти да си го правиш. Това по пазарите незвам ама и тези съдове там в които държат зелето мият ли ги как и въобще хигиена .
Виж целия пост
# 594
Добро утро. Нашето кисело зеле стана вече. Това, което е нарязано. И сега се почва яденето Smiley
Нещо си прецаках едното рамо на по време на тренировките.Беше пирамидална тренировка и в един момент се оказа, че общо ми се събират 50 лицеви и явно ми е дошло повече.
Виж целия пост
# 595
Момичета, мнооого съм го закъсала с килограмите. От няколко години съм в дяволския цикъл на йойото. Дефакто от второто си дете насам не мога трайно да отслабна.  За съжаление, съм си обещала и да постя по религиозни причини, та ще се пробвам да правя някакво лоукарб веган до коледа поне -- със зеленчуци.
Друго не ми хрумва. От няколко месеца се старая всеки ден да правя по 20 000 крачки, но последните седмица и нещо изобщо не съм си изпълнявала целите, заради прекалено мн работа. Но засега това ми е основният фитнес -- много ходене, защото само за това имам време. Това ходене ми помага поне да не качвам дори при сериозни нарушения в храненето. Но и да смъкна не мога.
Но при мен храненето си остава основният проблем. За съжаление, съм със склонност към преяждане и леки хормонални отклонения, които правят натрупаното с плюскане по-трудно за сваляне.
Виж целия пост
# 596
Оправи си храненето MariyaHris.
Това което мислиш да правиш с веганстване само ще ти навреди.
Виж целия пост
# 597
Дори църквата не изисква да се спазват постите от хора, на които здравето не позволява... Отделно че постът е много повече от просто въздържане от ядене на месо, религиозните му аспекти са по-скоро в останалото.
Не исках да прозвуча проповеднически, аз самата дори не съм религиозна. Но си струва човек да се замисли, особено когато става дума за здравето му.
Виж целия пост
# 598
Мария, ако държиш да спазваш постите, да знаеш, че можеш да ядеш безгръбначни - морски дарове и охлюви. Включи и повече гъби в менюто.

Нямам думи, след един Стрепсилс - кръвна захар 7,5 Rage
Виж целия пост
# 599
Олеле, ужас. То и аз ги взимах тия.
Нали уж нямали захар бре.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия