Азиатска кухня - тема 2

  • 40 928
  • 510
# 315
Мики, първо преди първото ползване го накисваш в студена вода за 30 минути. Подсушаваш.
В съд тенджера/ вок тиган слагаш вода и я оставяш да заври. Щом заври намаляваш до съвсем леко кипене. Слагаш уреда и вариш според изискванията за вида храна, който в момента ще приготвяш. Хубаво е да ползваш ето такива неща   Silicone Steamer Mesh Mat, Non-Stick Round Bamboo Steamer Liners или   хартия преди да сложиш храната, иначе залепва и ще трябва да я чистиш усърдно.

Ето и още рецепти за бао CANTONESE STEAMED CUSTARD BUNS (NAI WONG BAO)
  VEGAN BAO BUNS WITH VEGETABLE FILLING
 SOFT FLUFFY CHINESE WHOLE WHEAT (WHOLEMEAL) STEAMED BUNS – TANGZHONG
STEAMED BBQ PORK BUNS (CHAR SIU BAO)
Виж целия пост
# 316
Дани, благодаря. Само не разбрах...уреда директно на дъното на съда с вода ли се слага? Водата го намокря до под решетката, нали? На принципа на решетките за готвене на пара?
Виж целия пост
# 317
Да, съда направо в тигана. Водата да не допира бамбуковия уред. Може би някъде един- два пръста под него, образно казано.  Това се получава добре с по-малки уокове. Но ако ти е по-лесно ползвай тенджера.
Всъщност има много и различни техники на ползване на този уред. Някой директно във водата слагат уреда ,други като мен го ползват. Аз за себе си ползвам техниката научена на един курс, на който ходих в Сохото. Всеки сам да си избере подходящата за него техника.
Виж целия пост
# 318
Сега ми стана ясно Heart Eyes. Благодаря! Ще се похваля, като приготвя Бао в него.
Виж целия пост
# 319
Какъв ориз използвате за корейските рецепти? Как го приготвяте, в мултикукър, оризоварка или в друг съд?
Виж целия пост
# 320
Аз предимно басманти - бял и пълнозърнест ,за обикновени ястия. За сушито специалният за суши. Но и обикновен ориз понякога за пърженият ориз.
Басмантито варя 10 мин, пълнозърнестото басманти 20-22 мин. За сушито според инструкциите.
Варя в тенджера и следвам инструкциите. За най-бързо можеш да ползваш тези ,които са на порции и в пакетче. Но ако имаш мултикукър или  оризоварка можеш също така да ги ползваш според инструкциите за вида уред.
Не трябва да се прекалява с водата, след като мине определеното време спирам огъня и захлупвам с кърпа за 10 мин да обера допълнителната влага.
Виж целия пост
# 321
За корейските рецепти аз ползвам най-често китайски ориз (от китайските магазини при нас), или такъв за ризото, но много добре измит.
Басмати ползвам основно за индийските кърита.
Аз варя ориза или в тенджера, или в една оризоварка за микровълнова фурна.
Като слагам вода, ползвам правилото за "първото кокалче" Joy - като си потопиш показалеца на нивото на ориза, водата трябва едва да стига до първото кокалче на пръста (най-много 2см над ориза). И аз като Дани, ако го варя в тенджера, слагам после памучна кърпа под капака за 10 минути.
Виж целия пост
# 322

Панирани пилешки хапки със сладко-кисел сос и сусам. Не бяла лоши, но по китайските ресторанти са по-различни. Някой да има оригинална рецепта?
Виж целия пост
# 323
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_8477.html?m=1
Виж целия пост
# 324
мама-ени Никой не може да ти даде оригинал тъй като такъв няма. Всеки готви както иска. В това се убедих окончателно  в Хонг Конг. Едно и също ястие, но приготвено по хиляди различни начини Grinning
 Но можеш да пробваш  различни рецепти и да видиш коя от тях ти допада най-много и да ти предложа и   моят вариант за пилешко в сладко - кисел сос
Виж целия пост
# 325
Писах, писах и си мислех, че с тази втора част ще приключа, но не успях май ще правя и трета част Laughing



Това е прословутия Хонконгски клей/ ориз с различни добавки в глинен съд. Трябваше да чакаме един час и половина за него Stuck Out Tongue Winking Eye

различни пролетни рулца



нудели по хонгконгски



различни дим сум и какво ли още не Smirk

Тълпата в късни доби, разбирайте след полунощ, но ние бяхме очаровани и точно това време най-много ни хареса. Храна навсякъде ,където  да се обърнеш и ти я приготвят както искаш. Не се сърдят ,а изпълняват всеки каприз на клиента! Hands Clap



яйчените вафли, простичко ,но вкусно

още дим сум

това е закуска по хонгконгски, бао, дим сум, пролетни рулца и чай

и още вкуснотии, на които вече забравих имената Laughing шегувам се

срещнахме и на пазара такива екзотики- копринени буби продаваха ги и ни казаха, че ги готвят Smirk Thinking

яйчени тарти





и тези пернати- гъски,патици и всякакви други ,където и да се обърнеш ги има





риба балон

закуска





и още от нощната хонконгска идилия Yum
Виж целия пост
# 326
^^^ Винаги съм мислела, че покрай дневната жега и влага нощите по тези краища се превърщат в ден по нужда!

Dани, а наистина ли ядат толкова много, колко у страничен човек остава впечатление. Колко са храненията и кое е основното?





^^^ Спиране за завеждане в китно Софийско кръчме! Видно е, че съм си поръчала (бях сама) не един, не два, а три различни сладоледа! Grinning Kоето, разбира се, не ми пречи да заявявам на всеуслушание, че аз торта не съм си купувала никога Grinning Grinning Grinning

Ще се опитам да измъкна от Гугъл маршрута си за деня през 2017, когато съм снимала, защото бих се върнала на това място, ако е все още там!

Ах, технологии!
g.k. Lagera, "Tsar Boris III" Blvd 2, 1612 Sofia, Bulgaria
Ristorantino Siciliano La Piccola Casa
^^^ гледката в Гугъл Мапс е много тъжна! Scream
Виж целия пост
# 327
Агенче, да ядат постоянно. Даже и на нас ни направи точно това впечатление. Как остават слаби, за мен е загадка Smile  Нито жега, ,нито влага им разваля апетита! И до колкото видях ядат каквото им попадне без значение на коя част от денонощието е . И вие сигурно ще си помислите, като гледате снимките, че сме се отдали там на ядене нон-стоп. Laughing Но за седмица доста неща опитахме, нали все пак после трябва да ги готвя тези неща Joy Sweat Smile За сега съм съм се отдала на гръцки кулинарни страсти, та кухнята стои далеч от мен и азиатските неща ще почакат още малко LaughingSweat SmileJoy
Виж целия пост
# 328
Агенче, да ядат постоянно. Даже и на нас ни направи точно това впечатление. Как остават слаби, за мен е загадка Smile  Нито жега, ,нито влага им разваля апетита! И до колкото видях ядат каквото им попадне без значение на коя част от денонощието е . И вие сигурно ще си помислите, като гледате снимките, че сме се отдали там на ядене нон-стоп. Laughing Но за седмица доста неща опитахме, нали все пак после трябва да ги готвя тези неща Joy Sweat Smile За сега съм съм се отдала на гръцки кулинарни страсти, та кухнята стои далеч от мен и азиатските неща ще почакат още малко LaughingSweat SmileJoy
Мечтая си за подобно приключение. Покрай кулинарните предавания съм влюбен в такива местенца. Уви жена ми не.
Едно от нещата които най-ме дразнят в България е че почти не останаха заведения където да не готвят с полуфабрикати. Родопите имаха супер кухня, сега все едно съм си в София.
Виж целия пост
# 329
Мечтая си за подобно приключение. Покрай кулинарните предавания съм влюбен в такива местенца. Уви жена ми не.
Пожелавам  и на всички вас подобни приключения. Ние сме много приключено-авантюристично настроени и за това обичаме много да пътуваме, особено аз Joy
Не зная дали съм споменавала, но  Азия ми е страст и всичко свързано с нея ми е интересно.
Ако някой желае тук и още от това приключение.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия