Азиатска кухня - тема 2

  • 18 022
  • 276
# 270
Само да знаете колко се забавлявах с тази новина SatisfiedSatisfiedSatisfied
Смей се ти, ама стомахът ми още помни един инстантен very spicy рамьон, на който хем сложих половин пакетче от лютия сос и пак ми излезнаха свитки от очите. И, понеже вървеше в комплект от три броя, другите два пъти лютия сос едва ли не с капкомер го дозирах и пак съжалявах Joy
Тази вечер само спамя, азиатската кухня ще е през уикенда.
Виж целия пост
# 271
Няма спам, Роца,  по темата си си. Simple Smile Люто и азаиатска  кухня (конкретно дръпнатите в очите) си вървят в комплект. Simple Smile
Виж целия пост
# 272

Пиле катцу със сос катцу и тай яйчена салата
Виж целия пост
# 273
Този уикенд сме на корейска кухня Grinning.
От днес - студени сомен нудъли с лют сос, скариди, яйце и разни зарзавати (bibim guksu) и мързелив кимбап (загънат) кой с каквото иска.
И нещо между понички и мекици, с пълнеж от захар, канела и семена (hotteok), дето напоследък ги гледам по разни клипове за корейска улична храна.






Виж целия пост
# 274
Съжалявам за поредния пост, но вече не мога да редактирам стария. Да ви покажа и снощната вечеря, naengmyeon (нанмьон) - нудъли със студен бульон, говеждо и маринована ряпа. Ястие от Северна Корея, дошло в Южна след войната, и което видях наскоро в един сериал.
Виж целия пост
# 275
Ряпата маринована ли е? С какви подправки е бульонът?
Виж целия пост
# 276
Да, ряпата е маринована с оцет (3 с.л.), захар (2 с.л.) и сол (1 ч.л). Аз ползвах от този тип (понеже нямах корейската ряпа или дайкон), нарязана на тънки парчета, около 150 грама (глава и половина). Обърках с оцета, захарта и солта и оставих в хладилника за 8 часа.


Бульонът е от около 1.5л вода, в която сложих 2 стръка зелен лук, 5 скилидки чесън, около 5-6 см парче джинджифил , нарязан на тънки шайби, 1 малка глава лук, няколко зърна черен пипер, малко сол и 350 г говеждо. Оставя се да заври, огънят се намалява и се остава да ври около час, като се маха пяната. Малко преди края се добавят 3 с.л. соев сос. Прецежда се, оставя се да изстине и се прибира в хладилника, да се охлади напълно. Прецежда се отново, за да се махне втвърдената отгоре мазнина преди сервиране.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия