Избор на Airfryer - тема 3

  • 29 403
  • 531
# 90
Стават си някои неща като пържени, просто не всички.
Щом успявам да докарам неща от сорта на виенски шницел или Кордон Бльо в еърфраера, аз кусури не му търся. Вмятам че не готвя картофи, така че това дали те стават като пържени не ми е дерт. Не се виждам да готвя гарнитурата също толкова дълго, колкото и мръвката. Откакто се наложи да си променя храненето по здравословни причини, в някои отношения ми се опрости животът Grinning
Виж целия пост
# 91
niik, няма да можете да го върнете. Трябва да не е ползван.
Виж целия пост
# 92
Ето тук ми е първия опит с 5-6 малки картофа, че нямах повече. Не съм ги солила предварително. Точно като пържени бяха.

Тук не успях да ги докарам като пържени, бяха много(8бр.) и ги солих предварително. Може би поне още 15-20 минути ги готвих и за кюфтетата също, както вече писах.

Това ми е от днес(6бр.). Мисля, че ако не ги соля, ще станат по-добре. Но се сготвиха за 20 мин. Картофите ги беля и режа, не са бланширани.


natka, абсурдно е според мен да нахраниш 5 човека с едно зареждане на уреда. Те двете кошници си готвят по отделно. Първо започва да готви тази с по-дългата програма, а после се включва и другата и приключват едновременно.

Правих и пуешки филета. Сухички станаха, но аз не готвя често пуешко и не знам дали трябва да са такива.
Виж целия пост
# 93
Няма как да стане точно като пържено, все пак това е съвсем различна термична обработка. При пърженето продукта плува в мазнина, във фраера се ползва минимално количество, така че който очаква да яде истинско "пържено" остава разочарован защото има нереални очаквания. Фраера е точно малка фурна,но предимството му е ,че обема е по-малък от нормална фурна съответно загрява бързо,готви бързо и месото става много по-сочно от печено на фурна.
Месото, както написах, стана вкусно. Печено, но не с вкус на "пържено". Истинско "пържено" не съм очаквала, а и не обичам.  Разочарованието ми са картофите. Рецептите на сайта на Инстант са за пържени картофи, не печени. Нереалните очаквания ги създават производителите на тези уреди. С ей тия снимки. Много ме съмнява тези привлекателни равномерно изпържени картофки да са правени в ерфрайъра.
Виж целия пост
# 94
Вероятно са "изпържени" във фрайъра. НО са сложили от замразените бланширани картофи в пликове- те нали са си предварително позапържени.
По същия подвеждащ начин показват и замразените панирани продукти- слагаш без никаква мазнина и готово...И човек остава с впечатлението, че може да сложи домашно панирано пиле (примерно) без никаква мазнина и то ще стане идеално...а реалността е съвсем друга.😉
Виж целия пост
# 95
Аз взех Филипс от Черния петък и съм много доволна от "пържените" картофи. Очаквах,че ще станат като варени, но не -отвън станаха хрупкави. Режа ги, държа ги 20мин във вода, като я сменям поне два пъти. Попивам хубаво излишната вода, слагам малко сол и олио и ги пускам първо на 120 градуса за 10мин. След това на 180гр за 20мин. Цялостно времето е повече,отколкото във фритюрник,но пък станаха много вкусни.
Виж целия пост
# 96
И са напълнили кошницата с три дози опържен картоф.
Абсурдно е това количество, което е показано на снимката, да се сготви наведнъж и да изглежда по този начин.
Виж целия пост
# 97
Точно така изглеждат бланширани картофи, направени във фрайър. И са много вкусни, но все пак са си полуфабрикат. Е, попрекалили са с количеството на снимката, но не е съвсем фантастика.
И на мен шницели, фиш фингърси, пилешки хапки и подобни ми стават супер, пръскам с мазнина ако са по-сухички.
Виж целия пост
# 98
lili_78, адмирации.
Аз, толкова не мога да слугувам на едни картофи.
Нали ги купуваме тези уреди за по-бързо? Ами не е точно така, както ни го представят.
Виж целия пост
# 99
Може да са бланширани, не съм пробвала с тях. Но под снимката начинът на приготвяне е: "Обелете и нарежете картофите на тънки пръчици. Измийте ги добре и ги подсушете с кухненска хартия. И т.н. Много подвеждащо да не споменат, че са бланширани и да ме карат да режа нормални картофи. Smile
Ще опитам и начина на Lili_78 с накисване във вода. Четох, че така се отнемало нишестето и стават по-хрупкави.
Аз лично купих ерфрайъра не за по-бързо готвене, а заради здравословно "пържене". Най-вече за "пържени" хрупкави картофки Smiley
Виж целия пост
# 100
Аз също като lili_78 подготвям картофите, но ги ,,пържа" във фрайър тип фурна, който има въртяща кошница за картофи. Доближават се доста до пържени. На нас ни харесват. Имам и от другият тип фрайъри като въпросния Вортекс, но там не успях да постигна същия резултат, освен ако не сложа малко картофи, на един ред.
Виж целия пост
# 101
Niik, Мисля,че накисването във вода и отнемане на нишестето помага да станат по-хрупкави. Или поне така съм чела,и аз сега се запознавам с този уред Simple Smile Пробвайте,може пък да ви се получат по-добре.
Виж целия пост
# 102
Аз също като lili_78 подготвям картофите, но ги ,,пържа" във фрайър тип фурна, който има въртяща кошница за картофи. Доближават се доста до пържени. На нас ни харесват. Имам и от другият тип фрайъри като въпросния Вортекс, но там не успях да постигна същия резултат, освен ако не сложа малко картофи, на един ред.
Може ли да покажеш подобен модел фрайър?
Виж целия пост
# 103
Моят е този https://shop.happycasastore.it/collections/friggitrici/products/ … nt=39776140525700
Виж целия пост
# 104
natka, абсурдно е според мен да нахраниш 5 човека с едно зареждане на уреда. Те двете кошници си готвят по отделно. Първо започва да готви тази с по-дългата програма, а после се включва и другата и приключват едновременно.
За това си права, за 5 души трудна работа с едно зареждане.
Коментирах това дали може да стане нещо като пържено или не. По принцип може. За мен не са еквивалентни с фурна с вентилатор, имат си предимства всяко, но не са едно и също.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия