Адвент, Коледа, Нова Година...Празничен декември в НЕМСКАТА тема(246)

  • 23 656
  • 741
# 120
Пипи, не са нещо сложно в печенето, просто не ги оставяй без надзор, докато им свикнеш как и колко бързо се изпичат. Може да потъмнеят от раз към края.
Внимателно вадене му е майката. Трябва да изстинат до известна степен и внимателно се вадят.
Правила съм много пъти от тях.

През уикенда ще продавам дори от моите опечени коледни произведения Laughing, на къщичката към тенис клуба ни(Николаусмаркт).

Моите ученици имат класна, но не е нещо уау.
Виж целия пост
# 121
При нас нещо станаха по 2 на седмица и на мен даже са ми много .
И аз можех да продавам , в нашия клуб децата пекоха предния уикенд доста , но аз не искам да продавам. Аз искам да пазарувам Simple Smile
Виж целия пост
# 122
Бибит, аз даже обмислям да ги разточа и изрежа с рани формички. Е, няма да са с традиционната форма, но на вкус ще го докарват Laughing
Впрочем, колежката днес  ми показа клип, специално за мен направен от баща и, как се оформят.  Егати царя! Аз такива пипкави и фини неща не мога да правя - краищата ми остават  тънки и прегарят и ще си ги изрежа с формички!
Виж целия пост
# 123
Пипи, гледай да са по-компактни формичките и да не са тънко разточени, тестото е лесно трошливо все пак.
Виж целия пост
# 124
Поздрав от мен за всички, които ще пекат сладки
Виж целия пост
# 125
Phloxx, Joy. За някои засукани торти, кремове и сладкиши си е съвсем вярно.

Ваниловите кравайчета ги правим само с бадеми (когато ги правим изобщо). На мен с лешници не ми харесват, защото лешниците имат много доминантен вкус и ми се губи ароматът на ванилията. С бадеми вкусът е по-нежен и ванилов. Освен ако не се слагат сурови лешници. Thinking Сурови или печени са в рецептата? Но май и със сурови сме правили и не е толкова вкусно като с бадеми.
Виж целия пост
# 126
О, пропуснала съм, че рецептата от Пипи е с лешници Grin. Аз също само със смлени бадеми правя моите, но знам за варианта и с лешници. Но с лешници вкусът е друг, както пише Синьото. Би трябвало сурови лешници да се слагат.
Бадемите са сурови, не слагам печени смлени бадеми.
Виж целия пост
# 127
Аз винаги с лешници съм ги правила. Ще пробвам и с бадеми.
Виж целия пост
# 128
Веднъж то направих и с орехи, на нас ни хареса.
Бибит, намерих щолен в един по-малък бекерай, в понеделник ще купя, за да изпратим на родителите на гостенчето.
Виж целия пост
# 129
Отчитаме 6 тави линцери и 6 тави ванилени кравайчета този следобед. Надминахме себе си, но и се поуморихме. Разбира се, по рецепти само на Сали, детето други не признава.
Виж целия пост
# 130
Току що и ние приключихме с последните сладки - ванилови кравайчета ( моята рецепта е също с лешници) и Rahmplätzchen.  За тази година толкова. Догодина пак.
Виж целия пост
# 131
Снимка, иначе не вЕрваме. Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 132
Колибри, радвам се, мисията е изпълнена!
С орехи сигурно също ще е вкусно, но голямото дете е алергично към орехи.

ДжейДжей, ако имаш възможност, метни рецептата за тези Rahmplätzchen. Wink

Мьос, браво за количествата!
Open Mouth
Виж целия пост
# 133
Доста раздаваме ние. Няма да стигнат даже.
Виж целия пост
# 134
Аз минах от тук заради сладките и благодаря за рецептите и идеите.
Използвам случая да дам идея за френските гостенчета. Традиционно закуската е tartine т.е. хляб с масло и/или конфитюр,мед. Вярно,че постоянно им се набива в главите да е или едното или другото, а не и двете (масло и сладко) заедно.
Обичат кордон блу, паста и не си падат по наденички.
При мен са харесвали кюфтета и мусака (без заливка или само настърган кашкавал).
Това е в общия случай. Винаги има изключения и родителско насочване.

Весели празници
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия