🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 6

  • 36 276
  • 666
# 30
Видео с журито от преди малко в 120 минути
https://www.btv.bg/shows/120-minuti/videos/zhurito-na-masterchef … narnoto-shou.html
Виж целия пост
# 31
Аз до сега толкова луд човек от морето, който да приготвя на пара точно калкан, не съм срещала, ама щом казват, че е гурме... може! Всяка риба си има най-добър начин за приготвяне, по който начин тя става най-вкусна. Е, това не е парата за калкана.
Виж целия пост
# 32
На мястото на Таралежков - и аз няма да искам да си спомням за този посредствен сезон. Много ниско ниво, както вече коментирахме. Чудеха се какво да похвалят през цялото време.
Виж целия пост
# 33
Че той дори не е видим в чинията, та да знам бял ли е, кафяв ли е. Скрит под нещо. Много знам калкан ли е, гургулица ли е. Нали протеинът трябва да е главен герой?
Виж целия пост
# 34
Въпроса не е дали калкана е бял, а че беше увит в цвят от тиквичка и не се виждаше в чинията.

Забелязахте ли изнервения тон на говорене на Таралежков на интервюто и как той избягваше да гледа в камерата, а постоянно гледаше някъде настрани, като че ли се чувстваше неудобно.
Виж целия пост
# 35
Аз видях и го усетих, че не му е комфортно и готино от цялата история. Друг път да си знае, когато се захваща с нещо от такъв вид, особено в България.
Виж целия пост
# 36
Аз до сега толкова луд човек от морето, който да приготвя на пара точно калкан, не съм срещала, ама щом казват, че е гурме... може! Всяка риба си има най-добър начин за приготвяне, по който начин тя става най-вкусна. Е, това не е парата за калкана.
Обработката зависи от това, как ше се използва след това продукта. Е ако изпържи калкана, как ще го увие в тичвичката и ще я обработи след това.
Ти сигурно и за супа от калкан не си чувала, но много често хората от морето го ядем така.

Pupitka, ако беше гледала щеше да видиш къде е калкана.

А нещо за пъдпъдъка приготвен от Биляна? Абсолютно суров.

Или степента на изпичане на месото при Осман. Каза medium rare, а сервира medium
Виж целия пост
# 37
Точно както казвате за Таралежков, крив, сърдит и гледащ някъде в пространството извън камерата.
Калкан и пара, ужасТ, жива да не бях, язък за труда на рибарите!
Виж целия пост
# 38
Вече го пускахме гълъба на Биляна, ама си траят спорещите или твърдят, че не бил суров.

Иначе според мен на Осман си беше чудесно изпечен. Може да не е степента, която каза, но пак е с хубава степен на изпичане и точно изпечено розов.
Виж целия пост
# 39
Биляна готви гълъб, не пъдпъдък. Аз обичам месото кърваво, та на мен сготвеното от Биляна, щеше да ми е добре.
Виж целия пост
# 40
Досега не съм прочела мнение, че гълъба на Биляна е изпечен, както трябва. Всички сме на мнение, че бе суров.
Виж целия пост
# 41
На мен ми е medium rare месото на Осман. Не съм изобщо специалист, но това си представям като ми кажат medium rare.
Виж целия пост
# 42
Биляна готви гълъб, не пъдпъдък. Аз обичам месото кърваво, та на мен сготвеното от Биляна, щеше да ми е добре.

Доколкото съм запозната, има определени меса, които НЕ може да се сервират кървави и докато за риба и телешко да се яде сурово или почти сурово месо е допустимо, за птиците е абсолютно опасно. Някой да ме поправи, ако бъркам.
Виж целия пост
# 43
Биляна готви гълъб, не пъдпъдък. Аз обичам месото кърваво, та на мен сготвеното от Биляна, щеше да ми е добре.

Доколкото съм запозната, има определени меса, които НЕ може да се сервират кървави и докато за риба и телешко да се яде сурово или почти сурово месо е допустимо, за птиците е абсолютно опасно. Някой да ме поправи, ако бъркам.
въобще не съм споменала и думичка за това. Написах, че обичам кърваво месото. Как е правилно, друг въпрос.
Виж целия пост
# 44
Биляна готви гълъб, не пъдпъдък. Аз обичам месото кърваво, та на мен сготвеното от Биляна, щеше да ми е добре.
За същият цвят на патица номинираха с черна престилка.
А някакъв коментар за сменения регламент?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия