🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 6

  • 37 766
  • 677
# 615
Биляна е в Преди обед.
Все така прекрасна.
Виж целия пост
# 616
Еее, най-сетне.
Някой, който гледа, да преразкаже, моля. За тези, които сме на работа Smiley
Виж целия пост
# 617
Ето видеото.
По-късно ще го гледам, че тв ми е пуснат като радио в таб и работя, а мисля, че ще направя това, което готви. Звучеше интересно.
Виж целия пост
# 618
  Благодаря за линка. Биляна си е много точна и свежа, да е жива и здрава! Обаче другата госпожа и начинът ѝ на интервюиране ме претовари.
Виж целия пост
# 619
Биляна въобще коментира ли нещо от Мастършеф?
Виж целия пост
# 620
Нищо. Каза само, че сестра й я е записала за кастинг. И че участието й било много хубаво преживяване. Т.е.,нищо негативно не каза и не намекна - каквито очаквания може и да е имало.
Виж целия пост
# 621
Спомена също, че няма интерес към професионална реализация като готвач и че Мастършеф и професионалното готвене според нея са доста различни неща.
Все още учи, макар че вече е завършила доста специалности - изредиха поне 4-5 (графичен дизайн, счетоводство, маркетинг...; в момента прави докторат по социални дейности).
Често пека карфиол на фурна като гарнитура и мисля да пробвам трика с лимоновата кора върху карфиола за отстраняване на специфичния мирис, както и да спретна карфиолената салата, която показа, стори ми се вкусна и лесна. Може би без подправката само (tajin каза тя, но не е класическият мексикански явно; спомена микс от куркума, червен пипер, лимонена трева... не изреди докрай); сосът звучи чудесно (кисело мляко, тахан, лимонов сок, сол, чесън, зехтин) + печени солени орехи. Fork And Knife
Любопитен факт: баба ѝ по бащина линия е била от испанско-еврейски произход и някои рецепти са наследство от нея, например телешко с нахут, телешко със сини сливи, карфиолената салата... Simple Smile
Виж целия пост
# 622
Встрани от темата, баба ми беше българка от Асеновград и тези рецепти се правеха у нас редовно. Явно и по пловдивско са били модерни.
Виж целия пост
# 623
Моите пра са бежанци от Пирот и вкъщи телешко със сини сливи се готваше редовно.
Виж целия пост
# 624
За моите нямам данни да не са с български корени, но месо със сини сливи си е класика в българската кухня.
Виж целия пост
# 625
Ястието има и постен вариант - лук (праз) със сини сливи.
Виж целия пост
# 626
Интересно, значи може да е имала предвид българската си баба, въпросът на водещата беше дали ползва рецепти от бабите си, като непосредствено преди това говореше за "испанската" и затова така разбрах отговора ѝ, пък и заради "мароканската" подправка за карфиола, както тя я нарече. Simple Smile
Аз не съм яла телешко със сини сливи никога и въобще "готвени" сливи само под формата на сладко съм пробвала, но в семейството ми се готвеха основно малко на брой класически рецепти. Точно тези дни в просъница си поръчах някаква книжка с "бабини рецепти", ще проверя конкретно дали има нещо със сливи и месо. Grinning
Виж целия пост
# 627
В нас се готвеха подобни рецепти, но аз не съм фен да си призная. Друга екзотика, която майка ми приготвя е пиле с дюли.
Виж целия пост
# 628
И у нас се ядеше със месо със сос и сини сини, аз също понякога правя, добра комбинация си е. Става въпрос за сушени сини сливи. Както и пуйка пълнехме с ориз със стафиди и сушени каийсии, нея също правя и до днес.
Виж целия пост
# 629
Месо със сини сливи е стара българска рецепта, като дете съм яла много пъти от баба и все още майка ми готви понякога. Странно, че сега звучи екзотично за някои.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия