Рецептите са малко на око:
Меки бисквити с овесени ядки и пюре от тиква и пюре от фурми:
Ок. 250 гр. овесени ядки
Пюре от тиква
Пюре от фурми
Изсипват се в купа овесените ядки. Към тях се прибавят пюретата (толкова, колкото е необходимо, за да се овлажнят). Всичо се разбърква с лъжица, за да се получи еднородна смес, сравнително гъста. Оставя се известно време да престои, за да се овлажнят ядките.
След това се взимат със супена лъжица топчета, поставят се в тавичка върху хартия за печене. Всяко едно леко се притиска, за да стане плоско като cookie. Пекат се в предварително загрята фурна на 180° горен-долен реотан до готовност. След като се изпекат се изваждат върху решетка, за да изстинат.
Аз лично ги надробих след това в АМ, но са меки и могат да се гризат.
Ето как изглеждат:
![](https://cdn.bg-mamma.com/hf4l/Fu3IZ.jpg)
---------
Ръжени крекери със зехтин, морков и магданоз
Подходящи като добавка за зеленчуково пюренце, супичка, след накисване в гореща вода, че са твърди, понеже са без яйце, без набухвател, без мая:
250 гр ръжено брашно
90 мл. зехтин
1 малък настърган морков
3-4 стръка ситно нарязан магданоз
ок. +/-150 мл. хладка вода
Замесва се твърдо тесто.
Тестото се разточва възможно най-тънко между два листа хартия за печене. Изрязват се форми и се пекат в предварително загрята фурна върху хартия за печене на 180 ° с вентилатор.
Ако им добавите сол, сусам, риган или розмарин също са идеално мезе за биричка, бяло винце или розе.
😊
Ето как изхлеждат:
![](https://cdn.bg-mamma.com/hf4l/QWa2a.jpg)
![](https://cdn.bg-mamma.com/hf4l/evOlX.jpg)
Заготовки месни си правя, варя месото, пасирам с бульона и слагам във формички за лед по 20 гр. всяка. На заешкото добавих и магданоз, макар и да не върви с точно тази подправка 😊 и ги пасирах заедно. Като навърши 8 месеца започнах да давам по 40 гр. месо. Захранила съм само с пуешко, пилешко, заешко, мисля сега телешко и агнешко. Свинско след годинка.
https://otmamazamama.bg/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D1 … 0%BE%D0%B2%D0%B8/